2024-06-23

                   MOTTÓ: TELIHOLDAS HANGULAT(OK) 


Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem ez a hétvége a teljes "időeltolódásban" telik: tegnap egész nap abban a HIT-ben voltam, hogy vasárnap van és hogy holnap (azaz ma) hétfő lesz, és mindent eszerint osztottam is be magamnak..
Nagyon FURA ÉRZÉS ez az időeltolódás vagy időkiesés.
Már csak azért is, mert ugye IDŐ nincs – csak időÉRZET, annak ellenére, hogy a szójárásom is az,  hogy "mikor TÉR és IDŐ EGY-be-ÉR".. De ez igazából nem más, mint a PONT.
Vajon van a PONT-ban IDŐ?
NINCS.
Tehát az IDŐ teljesen ILLUZÓRIKUS –mégis mekkora gondot fordítunk a MÉRÉSÉRE.
Mindig kell egx óra a kezünk ügyébe, és mindig néznünk kell, hogy "hol tartunk" az időben...
Régen a HOLD mutatta (mondjuk ma is ezt teszi), hogy MI-KOR MI-NEK van IDEJE a TÉRben?
Azaz, mikor MIT érdemes tenni. Mikor kell például növényeket metszeni, oltani, trágyázni, szedni...
Mikor érdemes AKTÍVNAK lenni, mikor érdemes ELENGEDNI. Mikor kell GYŰJTENI, mikor kell SZÉLNEK ERESZTENI. Úgy BENT, mint KINT IS.
Ebből a ritmusból a naaaaagy globalitás vert ki minket – ami ismét egy "olyan mint, csak nem az" kategoria, mivel egységesít, csak épp NEM az EGY-s-ÉG "nevében" és annak "ÉG-isze alatt". Egységben mindenki akkor lenne, ha a HOLD "után menne", még akkor is, ha az időbeli elcsúszást okoz a TÉR-ben...

Azt, hogy az IDŐ illúzió, a nyelvünk is tökéletesen igazolja.
Ami ugyanis LÉNYEGI, az ODA-VISSZA, vagyis IDE-ODA EGY-séges, mert az IDE és az ODA az EGY-nek a KÉT oldala (ez a 2 és a 8 kapcsolódása a számok világában). Ilyenek a LÉ-ÉL, LÉT-TÉL, TEL(jes)-LET(t) és hangváltással (l/R) TÉR-RÉT szavaink. Az IDŐ azonban visszafelé ŐDI nem ad ÉRTELMET! Márpedig ha "ALAPVETŐ" lenne és LÉ-T-ező, akkor visszafelé olvasva is "üzenettel" kellene, hogy bírjon. Mint pl VÉN-NÉV szavunk is. A VÉNUSZ, mint VÉN US, VÉN ŐS, mely eredendő NEV-ünkre emlékeztet. A bennünk élő eleven emlékezet. Ez a V-ÉN. És ha értjük a V jelét a kör-té-fához kapcsolódva, akkor tudjuk, hogy miért V-ÉN az a VÉN... (de ezt majd 30-án elmondom azoknak, akik még nem voltak tanfolyamon).

Namármost, ha nincs IDŐ, akkor mi a MÚLT és mi a TÖRTÉNELEM??
Ugyancsak illúzió...
Ez most lehet, hogy többeknek "durván hat" – de ha sikerül egyszer is beleérezve megérteni, akkor már ÉLED az az EMLÉKEZET...
Mondjuk már többször elmondtam, hogy csak tessék a gyerekeket megfigyelni: mindent meg KELL TANULNIUK a földi létezésükben és –hez.. Így a TÖRTÉNELMET IS. Ha valamit meg kell tanulni, akkor az NINCS BENT AZ EREDENDŐ EMLÉKEZETBEN. Tehát VALÓS??
Legalább annyira, mint a Nosso Lar c. filmben a doki sebészi tudása ODAÁT...
Csak "lokális", csak "helyhez kötött" és nem "Mesteri"...

Nos, meghagyom mindenkinek a merengést – a teliholdas éjszakák amúgy is remek alkalmat kínálnak ehhez, és most, hogy elmúlt a fullasztó kánikula, méginkább magához VONZ a Hold-VILÁG...
HA pedig VILÁG, akkor VILÁGOS-ságba TÉR-hetünk, elengedve minden tanult-tanított "OK"-osságokat és felvett vallásokat, hitrendszereket.

Miért lehet ezt MOST ilyen iramban megélni?
Mert MOST van a "SZABADULÁS" ideje és lehetősége.
Még 2019-ben érkezett főzés közben az ÉRZET és a GONDOLAT hozzá, épp egy merengés végén, hogy a KIFUTÓ KOR-KÖR energetikai töltete "kipukkadt". Megszűnt. Utánpótlása pedig NINCS.
Már csak annyi ereje van, ami még a "guruláshoz" elengendő. De ki fog gurulni... És ahogy kigurul, úgy fo elfogyni az ereje, ami MÁR ÉREZHETŐ IS.
Ezért tud egyre több MAG-os MAG-ára ébredni és MAG-ához térve elkezdeni EMLÉKEZNI IGAZ ÖN-VALÓJÁRA - ezzel együtt a LÉTEZÉS LÉNYEGÉRE.
Hisz a LÉTEZÉS BENNÜNK van és NEM KINT....