2023 -01-19

      MOTTÓ: FORMÁLÓDÁS

Ha kitör a láva, akkor az forrón lefolyva a vulkán oldalán különböző formákat ölt, közben ide-oda kanyarog, összefolyik másik folyamokkal vagy épp irányt vált.
És kezd kihűlni. Ahogy hűl, úgy rögzül az épp utoljára "felvett" forma, míg végül megköt, megszilárdul és véglegessé válik....Nos, mi most kb a "forró láva" minőségében lehetünk, mert ÉREZZÜK bent magunkban a "forrongást",
a nyugtalanságot, a változást, de nem tudjuk még "megkötni", nincs "szilárdulás",
még minden változóban van. Nem látunk stabil irányt, nem érzékelünk TÖRTÉNÉST - csak az érzés van.
Ezt az állapotot sokan nem szeretik - vagy inkább úgy fordítanám: ki szereti? -, ahogyan azt sem, amikor a kötelet, amin állunk, épp himbálja a szél... Tenni azonban a szél ellen nem tudunk semmit, csak egyet: EGYENSÚLYBAN MARADNI.
(no, megint itt vannak a számok: 7.33... A 7 a "határállomás", a 33 pedig a harmonikus kiegyensúlyozottság, az "észnél maradás", a tudatosság által)..

Igen. A TUDATOSSÁG a kulcsszó az EGY-ÉN-súlyban maradáshoz.
Mert nem először és nem is utoljára megyünk át ilyen időszakon - még akkor is, ha már "átfordultunk" egy más síkra.. Csakis a tudatosság, az önismeret-magismeret az, ami megadja a BIZONYOSSÁG biztonságát. Tudva, érzékelve, hogy most valami ÚJ állomáshoz érkeztünk. Ülünk a vonaton, halad velünk jó lendülettel, nézünk ki az ablakon és már megjelennek egy új állomás első jelei: egy-egy ház, kertek, aztán sűrűsödnek az épületek.... Tudva tudjuk, hogy megérkezünk valahová, de nem tudjuk még, hogy mit fog hozni. És nekünk ezen az állomáson mi lesz a feladatunk.
Mit tudunk tenni? KIVÁRNI és FIGYELNI. Jelen lenni... szokás szerint...

A SORS ÚTJA KÉSZ és ADOTT. Ami nem adott és nem kész, az a mi belső reakciónk.
A hozzáállásunk. Ebben van a szabad akarat döntési lehetősége.
Ugyanakkor mindig RÁÉREZHETÜNK a változás milyenségére, mibenlétére.
A SEJTELEM súg, hogy mire készüljünk, mit tegyünk. Ha hallgatunk rá, mindig a könnyebb utat kapjuk. Ha nem, akkor is oda jutunk ahova "köll" - csak az út minősége lesz más... Mert nincs jó vagy rossz döntés: CSAK DÖNTÉS van, és annak a következménye. 

Napunk angyala ma RAGUEL, a "Harmonikus kapcsolatok" angyalaként érkezett. Kivel kell alapvetően harmoniába kerülnünk? TEN-MAG-unkkal. Ha mi BELÜL harmoniában vagyunk, akkor megvan a kiegyensúlyozottság, akkor megvan a türelem, mert megvan a tudatosság. A türelem pedig mint tudjuk, rózsát terem....
Az ÉLET pedig nem kint, hanem bennünk van!