2023-10-03

                                 MOTTÓ: SZELEKTÁLÁS 

Ma ismét a rendrakás jelent meg az észközökben – de nem kint, a terünkben, hanem a FEJÜNKBEN, mert ott van minden balhé forrása...
Oly sokszor volt már szó arról, hogy NE HALLGASSUNK meg akármit és bármit!

Nekem olyan érzésem van, nemhogy csökkenne a hülyeség, hanem még inkább dagad!
Számomra "szakmai ártalom" – ahogy a lányom fogalmazta -, hogy bele-belehallgatok vagy nézek egy-egy adásba, vagy elolvasok egy jegyzetet, írást, könyvet, ajánlást. DE! Közben mindig tartom a távolságot és semmibe nem engedem bele magamat. (Legfeljebb csak felhergelem :))..
 Mindig érzem és tudom, hol hiányos az ismeret, hol nem lát az illető valamit, hol van csúsztatás, hol hazudnak, vagy hol nem hiteles maga a személy, aki "szórja a port"..
Vagy ki az, akit érdemes egy adott témában meghallgatni, elolvasni... Van, amikor hangot is adok a meglátásaimnak, legyen az ajánlás, vagy kritika - közös hasznunkra..

Oly sokszor elmondtam azt is, hogy a "fej ellenszere" a RÁÉRZÉS!!!
Az "elmések" rengeteg információval árasztják el a "teret", teljesen tudatosan, mert az elme manipulálható, irányítható, etethető, terelhető, és akik manipulálnak, tudják jól, hogy a hülyeségek mindig célba érnek. Kiknél? Azoknál, akik nem működtetik a "zsigeri szűrőiket". Akik nem HALLANAK, OLVASNAK, ÉRZÉKELNEK a SOROK KÖZÖTT, így aztán bármire rávehetők, bármit meg lehet velük tetetni. Lásd covid-időszak...Ami az eddig létező legnagyobb intelligenciateszt volt... Siralmas eredménnyel..
Ha még mindig nem tudjuk kiÉREZNI, mi van a háttérben, milyen hír mennyit ér, ha még mindig nem tudjuk megkülönböztetni, ki az, akinek hitelt adhatunk, ki az, akinek szavát elfogadhatjuk, hogy mi a pletyka, mi az álhír, mi a huhogó konteo, és még mindig nem tudjuk megérteni, hogy AZ ÉLET BENNÜNK VAN, minden egyes EGY ÉN-ben ÉS NEM RAJTuNK KÍVÜL – akkor bizony van még mit dolgozni saját magunkon! Amíg ennek érzete ÁT NEM ÉG, át nem ÉGET minket, addig nincs ÁTFORDULÁS SEM!

Sokszor ledöbbenek, hogy még azok is beleesnek a hírek csapdájába, akik pedig jó ideje olvasók, követők. Ilyenkor felteszem magamnak a kérdést: MENNYI MENT ÁT mindabból, amiről írok??Minden tanfolyamon külön hangsúlyozom: amíg csak a fejben van mindaz, amit mondok, addig NEM ÉR SEMMIT sem. Csakis akkor lesz "valami" belőle, ha "LE-megy" és "MEGEMÉSZTŐDIK".
Ezután lesz ÉL-ővé... mert "felszívódott"... Innentől lehet "ÉLNI" azt, ami megvan az ÉRTÉS-ben és az ÉRZÉKELÉS-ben..És INNENTŐL fog megváltozni az ÉLETMINŐSÉG IS és válik JÓVÁ!

Azt is elmondtam már, ugyancsak sokszor, hogy a FELÜLETESSÉG AZ ÉRTÉS GYILKOSA.
Most újra elmondom, de nem magyarázom már meg.. El kell jutnunk arra a szintre, hogy a RÉSZLETEK nem kerülhetik el a figyelmünket! Mivel épp ezekben van az a titok, ami felett a felületesek meg elsiklanak és be is "kajálják", azt, amit nem kéne...
Ilyen apróság például egy nézés, egy kéztartás, egy mozdulat, egy krákogás, hanghordozás, affektálás, mesterkéltség... és még lehetne sorolni.. Belenéz-e a beszélő a kamera "szemébe"?
Ha igen, akkor hogyan? Ha nem, akkor már ott is hagyhatjuk...Mondhat akármit, nem számít...
Aki beleMERED a kamerába, arról pedig egyértelműen lejön, hogy túlságosan meggyőzni akaró, tehát épp ezért nem hiteles... Sok apró dolog, de pont ezek árulják el a lényeget, hogy kiben mi lakozik....
MINDIG rajtunk áll vagy bukik minden. Nem az INFORMÁCIÓ a hibás vagy a felelős, hogy igaz vagy hamis, hogy hülye vagy nem. ÉN DÖNTÖK arról, hogy meghallom-e vagy sem. Én vagyok a SZŰRŐ és az ELLENŐR, senki más. ÉN vagyok FELELŐS MAGAMÉRT és senki más!

E felelősségről üzen ma JEREMIEL, napunk angyala, aki a RENDRAKÁSRA ösztönöz minket...
Hol? Hát a FEJÜNKBEN...