2024-05-07

                                MOTTÓ: TÖK és TÖKFEJ... 


A tegnapi ELENGEDÉS-LEZÁRÁS, valamint FELSZABADULÁS-ÖRÖM kapcsolódás folytatódik a mai napban IS. Még az "észközök" is szinte ugyanazok mint tegnap, tehát, aki tegnap "élvezte", miként oldódnak meg problémái, az mai is tovább örülhet...
Akinek meg még akad küzd-ELEME az "elemekkel", érdemes a mélyére néznie a dolgoknak: MIÉRT IS kell nekem (megint) küzdenem? Ugyanis az "elemek" sohasem "támadnak" csak úgy...
Mik lehetnek ezek a "támadások"?
Például beesik egy adótartozás, egy számlatartozás, valamilyen levonás... Vagy ami annyira tipikus: hirtelen egyszerre megy minden háztartási "segédeszköz" tönkre. Egyszerre kezd folyatni a mosógép és adja be a kulcsot a porszívó, meg még az autó sem akar indulni - mert ha "jön a baj, akkor csőstül jön"...
De vajon miért van ez így?
A háztartási gépek esetében lehet, hogy épp egyszerre "jár le az idejük", mert anno egyszerre lettek beszerezve, ezért egyszerre érnek is meg a CSERÉRE. Az autó is lehet, hogy már "köhögött" egy ideje, csak húztuk-halasztottuk a vizsgálatát...
Egy biztos: amikor hirtelen, és "csőstül" lépnek fel ilyen dolgok, ajánlott MAG-unkba nézni, MIT NEM VESZÜNK ÉSZRE, hogy minek JÁRT MÁR LE ÉLETÜNKBEN a "HASZNÁLATI" IDEJE? Mi az, amit "tolunk" tovább és tovább, pedig már régen ki kellett volna lépni belőle? Vagy ki kellett volna dobni, de mi még tartogatjuk...
Elavult témát jelenthetnek vallási, ideológiai felfogások, tézisekhez, dogmákhoz való ragaszkodások, egy rendszer, amibe beleragadtunk vagy ami nem enged szabadulni, mint egy szekta; lehet valamilyen megszokott módszer, amit nem akarunk megújítani; lehet egy munka, amiben robotolunk és a megszokás miatt képtelenek vagyunk "frissíteni".. Pedig még a SZOFTVEREKET IS FRISSÍTIK a GYÁRTÓI!!! Akkor mi miért nem látjuk meg, hogy életünkben mi ÉRETT MEG egy FRISSÍTÉSRE??
Az IDEA és a FELFOGÁS megújulásának SZÜK-ségességét épp a beeső "zsebmetszések" jelzik..


Már írtam erről korábban: a kozmoszban, a "TÉR-EM"-ben, a teremtésben magában NEM LÉTEZŐ FOGALOM a "SZŰK"-ség-esség. Nincs is párja. A SZŰKnek a TÁG, vagy a BŐ, mint "MINŐSÉGNEK" lehet ugyan az "ELLENPÁRJA, de a "szükség"-nek NEM TÁRSA a "bőség". A magyar nyelvben az egymásra épülő fogalmak kapcsolódnak is egymáshoz.
BŐ-bővülés,bőség – BŰ,bűbáj,bűnös (EREDENDŐ ÉRTELME alapján).... Ezek a szavak mind POZITÍV töltetűek. A "SZŰK"-nek nincs "bővülése". Mert valami lehet ugyan SZŰK, mert szűkre lett szabva, ezért lehet "FESZES", ami FESZÜLTSÉGET okoz, hisz NEM BŐ, tehát se NEM KÉNYELMES, se NEM LAZA, ami miatt NINCS BENNE TÉR. Amiben nincs TÉR, az NEM TEREM, mert nincs benne meg a "terem".. Ami nem terem, az pedig MEDDŐ. De még ha meddő is, akkor is van még benne NŐ-vekedés, hisz KI-HAJT, KI-SERKEN rendszeresen, csak gyümölcsöt, "gyermeket", magot nem hoz.

Tehát olyan, hogy "SZÜKSÉG" NINCS!!!
Ez a fogalom a TEREMTETT ELME által generált "MŰVI" fogalom, ami csak azért működik, mert ELHISZIK az emberek, hogy van! Pedig ha az "ember" EMLÉKEZNE arra, hogy a TEREMTÉSBEN eleve nem lehet szükség, akkor soha nem is kerülne "SZŰK-össégbe", vagy/és BESZŰKÜLT (tudat) ÁLLAPOTBA.
Egyébként pedig aki HÁTRANÉZ a már megtett életútjára LÁTHATJA, hogy minden OKOZATNAK volt egy OK-isága, egy gyökere. De azt is láthatja, hogy IGAZÁBÓL MINDIG MINDEN MEGOLDÓDOTT az életében, hisz "az isten nem kicseszésre játszik".
Ha volt MERSZE, hogy belevágjon valamibe, akkor mindig NYERT A VÉGÉRE. Aki építkezett valaha, az nagyon jól tudja, hogy ez így van. Pedig nem úgy indult neki, hogy "mindenre fussa", hanem úgy, hogy majd menet közben alakul... És a végére fogalma sem volt, hogy honnan jött be annyi pénz mindarra, amire előtte nem volt pénz...

A LÉTEZÉSBEN "csak LÉ" van, mely "ÉL". És minden ami "ÉL", az "NŐ"-vekvő, tehát "TÁG"-uló, "BŐ"-vülő. Nincs olyan, ami ne élne! ÉL minden, ami a LÉ-ben VAN!! Amit ma "szervetlen" anyagnak kiált ki a kémia, az IS ÉLŐ - CSAK egy LELASSULT, a szem számára nem érzékelhető létminőségben. De mivel VAN, ezért CSAK ÉLŐ LEHET!
Márpedig ha ez így van – akkor NINCS OLYAN, hogy SZÜKSÉG, mert az NEM EGY ÉLŐ "valami"!
Ugyanakkor ha az ELMÉNKBEN ennek a FÉLELME vert gyökeret, akkor – mivel AZONOS VONZ AZONOSAT -, így be tudunk vonzani, azaz meg tudunk magunknak TEREMTENI minden olyan helyzetet, ami igazolja, hogy van "szükség". Ilyenkor szivattyúzzák ki a zsebünkből a pénzt, a "VAGYON"-kánkat!!
Amikor SZOR-ongunk, akkor megSZORozzuk a FÉLELEM ERŐIT magunkban, ezért is vonzzuk rá a válaszokat. "Szegény embert még az ág is húzza". Igen. PONT EZÉRT. Mert MÉLYSÉGÉBEN vert gyökeret benne a szegénység tudata, nemzedékről nemzedékre átadva..
Pedig rá lehet ébredni: ha "van isten", akkor nem lehet szegénység! Mert ha "ÉN" ITT VAGY-OK, akkor a VAGYOKiságomhoz jár egy "VAGY-ON" is, amit mindenki hoz magával. Tehetséget, emlékezetet, képességet, ami a TÉRBEN megTEREMT-i azt a vagyont, ami a JÓLÉTHEZ ELÉG-s-ÉG-es....
Mi a JÓLÉT? A JÓ LÉT. Amikor a létezésben működtetjük az "I"-t (isteni) az "O"-ban (a "mélyponton", az anyagban, a térben). De KI MŰKÖDTETI az "I"-t? Csak az tudja, akiben BENNE VAN. Tehát az EMBER. Ezek szerint lehet az "EMBEREN" kívüli (ráadásul még fütykös) isten? Egyértelműen nem.
Na ugye. Ez ennyire EGY SZER-ű és ÉSZ-SZER-ű...
Akkor meg MIÉRT NEM ÉLJÜK az ISTENI ÉN-ünket??

Egyébként feltehetjük a kérdést: kinek mi a JÓLÉT? Kinek mi az ELÉG?
Attól függ, ki miben méri...
De egy biztos: a JÓLÉT, ami a "IO"-lét, nem ismeri a SZŰK-ség fogalmát..

Már említettem a múlt héten, hogy a HOLD végigvonul minden bolygó előtt és 8-án fog kilépni a sorból. Ma épp a VÉNUSZ és a NAP között halad - a Földről nézve. Mit jelez ez számunkra?
Azt, hogy EREDENDŐEN (Vénusz) minden BŐSÉG BENNÜNK VAN. Mivel fogyó Hold van, a VISSZAHÚZÓDÁS, ELMÉLYÜLÉS ajánlatos, megtalálva magunkban a HOLD/T-PONTOT, ahol átfordulhatunk egy "más mezőbe", elhagyva a régi "HAJT-hatatlan", bénító hatású mintáinkat, TÉV-HIT-einket..
Nem kell a LÁTSZATVILÁGNAK (Nap) bedőlni, hogy csak az van, amit a két szemünkkel látunk.....
Ráadásul, ha tudjuk, hogy a LÉTEZÉS működésének az EREJE maga a SZER ELEM, akkor kétségünk nem lehet afelől, hogy ALAP-VETŐ-en TÉNY-L-ÉG minden TÖK-ÉLET-es!
Csak az ember képes TÖK-FEJŰVÉ válni....