2023-09-26

                                       MOTTÓ: LÉPÉSEK... 

Ahogy tegnap megmutatta magát a "harmadik fázis" hegymenete, ma úgy mutatják meg magukat a "hegymászás" első lépései...
Erről a stációról sokszor beszélek a tanfolyamokon, hogy ez már egy olyan fázis, amiben kikerülünk az "emberi szabályzók" alól... Minden téren. De nem is lehet másképp, hisz akiben elevenen él MÁR a "4T" – ezek közül külön kiemelve a 4-iket, a TARTÁST -, annak nem kell "alávetnie" magát egy ennél alacsonyabb síkú rendszernek. És ez így is van.
DE!!!!
Akiben bármelyik "T" MÉG nincs a helyén, azaz valahol NEM TISZTA, NEM TISZTESSÉGES és nincs benne MAGA IRÁNT TISZTELET, akkor nem tud helyén lenni a TARTÁSA sem!
Ergo, nincs T-EN-gelyben, tehát nem is köti magában össze a T-ER-et az ÉG-gel. Ezért ő még BŐVEN az "EMBERI MEZŐ" része!!! Nem is lehet mentes e mező rendszere alól...

Veszélyes "játék" ez, mivel sokan hiszik magukat tisztességesnek, csak épp a tetteik és a szavaik ellentétesek a feltételezésükkel.. Épp eme ellentét okán be is vonzzák a legkülönbözőbb problémákat, mivel képtelenek a saját "sarukat" lemosni. Gondolok itt most olyanokra, akiket nem zavarnak a TÉNYEK, akik saját kijelentéseik súlyát sem képesek mérlegelni, ellenben kígyó módjára sziszegnek, ha erre felhívja valaki a figyelmüket. Figyelem! Ez "KÓR"-eset és "KOR"-eset, mivel ez egy "kortünet". Sokszor mondtam már, hogy amikor nem vagyunk tengelyben, a szükséges válaszainkat horizontálisan kapjuk meg, a külvilágból, másoktól. Egy szóból, egy mondatból, egy filmből, egy könyvből, egy kiváltott emlékképből... De mindezeket a válaszokat tulajdonkképpen SAJÁT MAGUNK teszi ki "más szájába" adva a BENNÜNK MEGLÉVŐ VÁLASZOKAT!
Hisz nincs rajtunk kívül élő élet!
Ez ugyanolyan, hogy el tudnánk pl. múlasztani a fejfájásunkat, de inkább nyúlunk egy algopyirinért, mert az gyorsabban hat. "Kitesszük a módszert", majd ugyanazzal a lendülettel vissza is vesszük...

Amikor helytelen úton járunk, helytelenül cselekszünk, akkor mindig feltartja valaki nekünk a tükröt. Hol itt, hol ott. És mindig bele is nézünk, mert nem is lehet elkerülni! Azonban gondoljunk bele:
 KI AZ, aki ezeket a tükröket igazából feltartja?? Saját MAG-unk!!!
Nem érzünk rá magunkban az elménk által magunkkal elhitetett hamis önképre? Akkor megkapjuk kintről a kivetítést egy tükör alakjában. SZEMBETALÁLJUK magunkat saját viselkedési mintánkkal. De! Jóhír az, hogy amint sikerül MAGUNKBAN tengelybe állni és hajlandók vagyunk szembenézni saját hamisságainkkal és azokat LE is TENNI – abban a pillanatban eltűnnek terünkből a "tükrök"... Ez ennyire egyszerű...
Viszont aki VAK, aki "EMBER", aki csak eljátsza, hogy "több annál" – abban nincs meg a "MERSZ" a TISZTÁVÁ VÁLÁSRA. Így soha nem is lesz az.... Az ilyenek csak másoknak papolnak erről, ecsetelve saját "megpróbáltatásaikat"..
Mennyi guru beszél az ALÁZATRÓL? Hogy TÉRDEN CSÚSZVA jutott el egy kapuig például??
Ez a saját megélése, csakhogy ebben egyet nem lát meg: a térdencsúszás a saját ÖNÉRTÉKELÉS földbe döngölése... Nekem pl. kinyílt a bicska a zsebemben az "Ízek, imák, szerelmek" c. film esetében, amikor a főszereplőnek Indiában azt mondták egy ashramban, hogy a tisztulás az EGO LEDÖNTÉSÉVEL indul: azaz a tehénszar és mások mocskának feltakarításával. Mert ALÁZAT NÉLKÜL nincs létezés!!
Na kérem, minden MEGTÖRŐ rendszer így indít!!!! Szerzetesek, katonaság... Első az EGO MEGTÖRÉSE, hogy aztán egy ENGEDELMES ZOMBI váljon belőle, akinek az elméje immár szabadon teletölthető bárminemű ideologiával... (Ahogy a filmben is megtörtént... )
Aki "csúszik-mászik", aki ALÁZ-atról beszél, az "NEM TISZTA". És nem is jár emelt fővel...
Ennyi..

E "harmadik" szakaszban a "koronát" tehetjük majd fel az "ORMON". De addig sem kell "FŐT" hajtani senki és semmi előtt. Hisz az utat MAGUNK tesszük meg, MA-gunk akaratából!
Milyen egy "KORONÁS FŐ" tartása? EGYENES! Ezt várták el a királyoktól is.
A korona feltétele azonban a TUDÁS! Nem az "okosság" és pláne nem az "okoskodás". Hanem az ÉLET TUDÁSA..
"A TUDÁS HATALOM". Igen. Ez nagy igazság. ALAPVETŐEN nem is a földi "tudományokra" és "ismeretekre" vonatkozik. Hanem a "LÉTEZÉS TUDÁSÁRA". És aki TUDJA az ÉLETET, az TUDJA MAGÁT és aki tudja magát, az NEM ALÁZATOS. Viszont annál inkább "SZER ÉN".
Aki SZER ÉN, az a "SZER-EN jár", a SZER-ELEM-ében működik, tehát ÉLŐ benne mind a 4 "T"..
Engem mindig a hányinger kerülget, amikor a spirivilág a "szeretettel" apellál.
Az "ETETŐ SZER" nem az a "szeretet", amivel mindig visszalőnek, ha az ember a hamisságra hívja fel a figyelmet. A SZER egy TUDATSZINT, egy TUDAT-MINŐSÉG, és egy MŰKÖDÉSI REND, ami NEM TŰRI el a hamisságot.. "MAGOS" és "MAGOS-ságos". Tehát BENT és FENT érhető el..
ÖSSZEKÖTi MAG-unkat, mint TEREMTŐT a TEREMTETT ÉN-ünkkel. Ez maga a "HÁZ"asság.
A "HÁZASOK" EGY HÁZ-ban vannak, ez a maguk "EGYHÁZA"..
Értjük? Érezzük?

Napunk angyala ma RAFAEL, az EGÉSZ-s-ÉG angyala... Mi is VALÓBAN az egészség?
Mikor ÉG-ÉSZ-szel működünk... Mikor EGy-s Ég-ben vagyunk TEN-MAG-unkkal...
És ha egységben vagyunk, akkor az ÉLET-MÓD-unk is ÉSZ-SZER-ű lesz....
Emelt fővel járhatunk és viselhetjük megérdemelt koronánkat..