2023-03-04

                                   MOTTÓ: SZEMLÉLET 

Ma ismét hullámvasúton érezhetjük magunkat: igazából "leckét" kaphatunk abból, hol a fókuszunk.
Mit látunk meg? Azt, ami értünk van, vagy azt, ami ellenünk?

Példa: rengetegen betegek mostanság, ez a köhögős influenza rendesen tarol a gyerekek és a felnőttek között egyaránt. Nálunk is ledöntött mindenkit a lábáról, pontosabban "azuramat" kivéve, ő tartja magát, mint cövek. Persze feljött bennünk, hogy "minkeeeeeet"???? hooogyaaaaan??? Miiiii?? Hogyan lehetünk MIIIIII betegek???? Hát úgy, hogy mindegyikünknek ADOTT valamit és nem "elvett". Én például megúsztam egy látogatást, aminek elkerülésén már egy héttel korábban agyaltam.. Pont előtte egy nappal dőltem ki... Kettővel utána pedig már semmi bajom nem volt. A gyerekek természetesen megúszták az óvodát...
A nagylányom szaunába vágyott, érezve, hogy a legkisebbik gyerek születése után bennragadt "kötőanyagoktól" már ideje lenne megszabadulni... Nos, olyan izzadáshullám ment végig rajta, hogy többször kellett hálóruhát váltania.. Másnapra teljesen megújulva ébredt...
A másik lányom home office-ban maradhatott, nem kell bemennie még 1 hétig dolgozni...
Aztán írtam a minap a körömvirág teáról, melyet a "NAPI CSODÁK" oldalon ajánlott valaki, miután megálmodta, előzetes kérés alapján, hogy mivel segíthetne legjobban a köhögésben szenvedő gyerekének.... Jókor találtam meg: mindnyájunknak segített a köhögés megszüntetésében!!

Mindezek CSAK apró példák. Ugyanakkor MINDENT elmondanak: ki mit lát meg egy helyzetben?
Ki mit hoz ki egy helyzetből? Megszűnik a munkahelyed? Felmondtak? A kardodba dőlsz vagy felteszed magadnak a kérdést: mit kínál helyébe a jósorsom? Merthogy ugyebár véletlenek nincsenek..... És nyitott szívvel figyeled a JELEKET, merre visznek a hullámok??
Épp a teljes összeomlásban vagy? Úgy érzed, te vagy a világ összes csődtömegének az egyedüli megtestesítője? Hogy ennél lejjebb nincs? Hogy ennél rosszabb nem lehet? Nincs bevételed, nincs munkád, nincs társad, csak lebegsz a létezésben? Már keresed a bogyókat, amiket egy marékra bevehetsz, hogy minél előbb szabadulj innen? Nos, akkor vagy a LEGJOBB helyzetben, mert innen már csak FELJEBB van!! Egyébként pedig nem egy, nem két történet van arról, hogy amikor valaki eldobta az életét, másnap érkezett a mindent megoldó helyzet....Csak nem várta meg.. (hmm..10.07..)

Tegnap javasoltam a "JESSICA ÚTJA" c. filmet. Most ajánlok egy könyvet is: AZ ANYA címmel, Robert Lawson tollából.
Visszanyúlva a "MANIFEST"c. sorozathoz, mi volt az alapmondata? "MINDEN ÖSSZEFÜGG". És igen.
De NEM mint egy mátrix!!! A mátrix filmekből már ki kellene lépni, ahogy a "vörös oroszlánból" is. Mindegyik egy "klasszikus" ELME-kreáció!! Egyiket sem a "szív" írta – hanem a filozófusi elme. Nagy a hasonlóság, nagyon el tud vinni, mert tényleg "olyan mint" – csakhogy MÉGSEM AZ!! A különbség egy "hártyányi"..
De még ha "hártyányi" is, akkor is OTT VAN!! És aki ÉRZI, az LÁTJA IS...
Tehát: tényleg minden összefügg. Ezért "MINDEN EGY". Mert ami összefügg, az nem SZÉT, hanem ÖSSZE, tehát EGYSÉGES...
A létezés mindig KIEGYENLÍTŐDÉSRE törekszik, épp azért, mert LÉ. A LÉ, a VÍZ, a FOLYÓ mindig mindent FELTÖLT, az üregeket, a réseket – semmit nem hagy "üresen". Mert mi van valójában? BŐ-s-ÉG. Áramlás, azaz megoldás..
Akkor miért van nyomor? Miért van földrengés? Miért van HIÁNY? Azért, mert az "EMBER" (és NEM A NŐ) LÉ-T-re hozta!!! MEG-TEREMTETTE, mint TEREMTETT LÉNY a maga TERÉBEN. Kizárva a NŐT. Márpedig amiből az "ember" kizárja a nőt, ott CSAK KATASZTRÓFA LESZ. A katasztrófa aztán meghozza a HELY-reállítás LEHETŐSÉGÉT: a SZÉT helyett újra az ÖSSZE-fogás FELÉ terelve... A kozmikus rombolások mindig INTŐ JELEK a helytelen, kibillent működésre. Kérdés: hajlandó-e az "ember" ÉSZ-be kapni?... és LÁTNI?? (10.22.....)

Egy biztos: aki LÁTJA az összefüggéseket és így SZEMLÉLI az életét, az mindig "JÓL ÉL". Mert nem is tud másképp...
ÉRtjük?
Érezzük?

Napunk angyala ma RAZIEL, aki a "SZELLEMI MEGÉRTÉS" üzenetével érkezett.
A szellemi megértés MAGOS látásmódot igényel. Azaz, "A" BELSŐ LÁTÁS szükségeltetik hozzá. Ami mindig ÉRZÉKELÉS- és NEM ELME-alapú. Vigyázzunk a FILOZÓFIÁKKAL! Csodásan lekötik az elmét – de bele is ragasztanak, eltömítve a "zsigeri érzékelést". És pont ez a legnagyobb csapdájuk!!..