2024-02-23

                                        MOTTÓ: KI-ÚT

Játszunk egy kicsit a nyelvünkkel: Kiút = K(i)-ÚT, azaz "KÚT".
Tehát? Mi a kiút? A KÚT.
Mi a KÚT? A FORRÁS.
Mi a FORRÁS? Az EREDET.
Mi az EREDET? MAG-unk....És már HELY-ben is vagyunk, hisz mi a HELY? Az a "PONT", ahol a "H" ÉL. Mi a "H"? a "H-ANG". Az "ALAPHANG"-unk. A "MAG-DALA". Mert minden embernek van egy ALAP-HANG-oltsága, ami teljesen EGYEDI SZÍNEZETŰ. Lehet H-asonló, akivel össze-H-asonul, mert ugye AZONOS VONZZA AZ AZONOSAT – de mégsem teljesen ugyanaz.
Mindenki EGY-SZER-I/Ű és MEGISMÉTELHETETLEN.
Aki pedig EGYSZER-Ű, az EGY-ÜGYŰ, mert már NEM BONYOLULT, nem betekeredett, hanem EG-ÉSZ-s-ÉG-es. ÉG-ESZ-Ű....
Aki pedig ÉG-eszű, az mit csinál? Amiről tegnap is szó volt: JÓL ÉL, mert az "O"-ban az "I-T" működteti...
Az ALAPHANG az a belső INFORMÁCIÓST TÁR-TÉR, ami a SZÍV-tér MÁG-N-E/Ő-ses mezőjében található. Ebben van minden EMLÉKÜNK, mely a HELY-ÉN-VALÓ(s) működésünkhöz KELL. Innen indul ki a gyógyító hullám is a SEJT-ELEM-ekhez...
Aki HELYÉN-VALÓ, az EGYENES, tehát EG-ÉN-es, nincs számára semmiféle önámítás vagy mások ámítása (a kettő szorosan összefügg), röviden és tömören és EGY ÉRT-elműen fogalmaz.
"Ami szívén, a száján". Nem KER-T-EL... Nem "KÖR"-bejár, hanem az EGYENES TENGELYEN halad. (nem is lesz belőles soha politikus...Sem üzletember..)

Nos, ha valaki idáig csupán felszínesen olvasta a sorokat, egészen biztosan keresztbe áll már a szeme és az értelme is .. De ha valaki hagy magának időt és ELMÉLYÜL a szavak értelmében – egy világ nyílik meg a számára az ÉRZŐ ÉRTÉS-ben!
Ez a MAG-y-ar N-EL-V mágiája! Mert ÉL-Ő..

A mai napunk újabb kiutakat ígér "betekeredett" helyzetekből, labirintusból.
Lehet, valakinek megnyílik szó szerint a kivezető út és hátrahagyja egoja porhüvelyét.
A megoldások VÁRATLANUL érkeznek, úgymond a "semmiből". Talán épp ezért érkezett tegnap előtt az a mondat, még ha németül is, hogy "es gibt kein Verlangen". Minden abba az irányba mutat, amiről már pár nappal ezelőtt szó ejtettem, hogy vegyük már ÉSZ-re, hogy nincs "akarat" – viszont van ELFOGADÁS és MEGÉLÉS. Hogy BEJÁRJUK A SORSUTUNKAT – és ennek egyre jobban közeledünk a végéhez.
Abban van szabad akaratunk, hogy EZT HOGYAN ÉLJÜK MEG! ..
A szabad akarat NEM ITT ERED – tehát nem itt éljük. Ahol ERED, ott van a "NŐ", aki az "ÖN", aki az a TUDAT, aki "TUDAT"... aki "MEGÍRJA" az UTAD... ...
Az út "IO" bejárásának egyetlen titka van: mindig hallgatni a "MAG DALÁRA", a MEGÉRZÉSEKRE, a SEJT ELEM súgására.
Ha egy IGEN-NEM kérdésben jelenik meg, akkor is a megérzésre figyeljünk tovább.
Például, ha elindulunk valahova és indulás előtt "fura jeleket" tapasztalunk, meg van egyfajta émelygésünk, akkor kérdezzük meg, mi van, ha elhalasztom az utat? MILYEN ÉRZÉS kíséri?
Ha megkönnyebbülés és elmúlik az émelygés: akkor egyértelmű, hogy ez a jó döntés..
Ha nem változik semmi, akkor "keresztül kell menni" valamin, amit nem tudunk elkerülni.
Ilyenkor gondoljunk arra, hogy semmi nincs ellenünk, csakis értünk – csak ÉRTENÜNK kell a miértet...

Napunk angyala ma RAGUEL, aki a "harmonikus kapcsolatok" üzenetét hozza.Igen. Kivel kell ALAPVETŐEN harmóniában lennünk? ÖN-MAG-unkkal...