2023-01-16

Ide írhatsz...

                           MOTTÓ: 

A NYUGALOM ÖRÖME- AZ ÖRÖM NYUGALMA

Ma megint együtt áll a "Teremburán" a fogyó Hold a LESZÁLLÓ holdcsomóponttal, ami egyúttal azt is jelenti, hogy szembekerül a Felszállóval. Tehát?
A "lelki alászállás", az elmélyülés egyúttal meghozza a KIEMELKEDÉST is. A kiutat, a megoldást. Legyen szó bármiről is, amiben pillanatnyilag elakadtunk.

Az utóbbi napokban, mondhatni karácsony óta, sokan megélték a BELSŐ ÁTFORUDLÁS pontját (hmm és épp 9.19-kor írom ezt le...hát na...).. Megélték mindazt, amihez a felkészítés, pontosabban az intenzív felkészítés kb 2 éve elindult...

Ugye, mindig mondom: az ÉLET BENNÜNK ÉL. És sehol másutt. MIND-ÉN-ki-BEN(T)! Viszont a külvilág és annak minden szegmense, mindig egy katalizátor, mely akkor és ott "teszi a dolgát". Azt, amit "köll". Azaz kivált bennünk bizonyos HATÁSOKAT, melyek aztán ELINDÍTANAK belső folyamatokat az ÉRZÉKELÉS szintjén (hmm..9.22... már megint...)..

Amikor az ÉRZÉKELÉS ÉL-esedik, azaz ÉL-etre k-ÉL, akkor egyre többet megÉRtünk magunkból, magából az életből, a körülöttünk látható világ működéséből, MÁSOK viselkedéséből, melynek OKA mindig MÁS....

Mindenből tanulhatunk. Minden jelenségből, minden látható és hallható megnyilvánulásból. Ezek BEFELÉ NYITNAK a szemmel NEM látható és a füllel NEM hallható, mégis látható és hallható belső világ megéléséhez. Kinek milyen ez az út? Mennyire egyenes vagy mennyi kanyar van benne? Az attól függ, ő maga mennyi KÖTÉST tett magára, mennyi RAGASZKODÁST másokhoz és elvekhez.

Az utóbbi két év, mint "besűrített idő" felgyorsította ezeket a folyamatokat - mert a kinti világ is sűrűsödik, ahogy a fazék levesnek is az aljára ül le a sűrűje. Leöntik róla a levet, de a VÉGE, az ALJA, a VÉGÉRE MARAD. Ez pedig egy "sűrű közeg". Ebben van a "lényegi tartalom".

Ha belegondolunk, a külvilág színpadán is most éljük a "sűrűjét". Miért most?
Mert ÉRZÉKELHETŐ, hogy egy KOR-KÖR kifut. A LÉ-ves "sűrűjének" minden íze és "zamata" benne volt az eddigi LÉ-ben is, a Kor-Kör összes eltelt évében. De immár elfogyott a LÉ. Maradt a "sűrűje". Viszont amikor a sűrűje marad, akkor már tudjuk, hogy ez a VÉGE.

Nem véletlen tehát, hogy MOST látjunk rá igazán mindenre, ami "ebben a levesben főtt". Minden "be-LÉ-velójára", EL-emére, összetevőjére. "Megízleltük" az ízét - és már tudjuk, hogy "EL-ÉG" volt. Már TÚL-onTÚL sok és TISZTA LÉ-re vágyunk!

A régi LÉ "sűrűje" már van annyira tömény, hogy felébressze a vágyat a TISZTA LÉ-re.
A tiszta ÉL-etre, és minden velejárójára.

A tiszta LÉ-vegőre, a tiszta LÉ-leKre. A tiszta léleknek azonban MAG-ában kell megújulnia, ahhoz, hogy EL-ÉR-je a tiszta LÉ-G szintjét...

Most, ebben a MAG-MEG-újulásban vagyunk, érezve már a tiszta LÉ ÍZÉT. Kiléptünk a régi "zaccból", "átugrottunk egy új fazékba", de van még rajtunk néhány maradvány a "sűrűből"..

Ezek pedig "világító diódaként" megláttatják, megéreztetik magukat. Mint Borsószem királykisasszony, amikor megérezte a több réteg párna alatt az egy szem borsót... Minket is így "böknek" a még megtisztítandó dolgaink: hol van még kétségünk? Hol van még aggályunk? Mitől félünk? Vagy kitől? Miért félünk az illetőtől? Miért szorongunk a jelenlétében?

Nekem például mumus volt eddig a sötétben és esőben való vezetés.
Nos, tegnap szakadó esőben és sötétben vezettem haza... De immár teljes nyugalomban, minden izgalom nélkül. Nem kapaszkodtam a kormányba, nem stresszeltem rá az előttem haladótól felcsapódó vízmennyiségre és éreztem közben, hogy feloldódott bennem egy MESTERSÉGES FÉLELEM. Mert minden félelem az. Mesterséges. Kreált. Valakihez, valamihez kötődő...

Amikor megfélemlít minket valaki vagy valami, megtörik bennünk a TARTÁS, a HIT, a BIZALOM és az ÖRÖMLÉT képessége.

De miért is?

No, ezeken érdemes ma elmerengeni, mert egészen biztos, hogy megérezzük a "kapcsolót" és azt, hogy mindig is a mi kezünkben volt és van most is. Csak most könnyebb használni...

Ma minden lehetőségünk meglesz egyfajta tisztuláshoz, elengedéshez, hogy egyre stabilabban tudjuk élni az öröm nyugalmát és a nyugalom örömét..

Napunk angyala JOPHIEL, az öröm és a tisztaság angyala... Egyértelmű, hogy miért...

Kérj és megadatik...