2024-06-13

MOTTÓ:   
A HÍDON AKKOR KELL ÁTMENNI, HA ODAÉRTÜNK..


Tegnap a "teremtésről" és a "mesteri" minőségről esett szó és arról, hogy MEGÉLÉS VAN e földi létben és NEM TAPASZTALÁS. Ja, meg LECKE sincs – ez egyik kedvenc spiridumám, amikor azzal jönnek, hogy mit KELL megélni!!! Mi a LECKE, amiért itt vagyunk...
Nos, semmiféle "KELL" nincs, ahogy semmiféle LECKE SINCS!
Épp ez a "KELL" árulja el a nagy megmondó spiriket, miként esnek saját csapdájukba és keverednek önmagukkal ellentmondásba. Egyik szavukkal még EGYÉNI FELELŐSSÉGRŐL beszélnek, a következőben pedig már jön a "KELL", tehát kihelyezik a "döntnököt" egy külső valaki figurájába.
Döntsék már el, hogy mi van! EGYÉNI FELELŐSSÉG vagy KÜLSŐ ISTENKÉP?? 
Néha, "KELL"-ből, (hogy stílusos maradjak), meg-megnézek egy-egy videot, aztán nem győzöm pipálni az önellentmondásokat, hol keverednek ezek az emberek saját egojuk, elméjük és a betanult elméleteik közötti csapdákba. Felérhetne akár egy kabaréval is, ha nem lenne bosszantó, hogy honnan veszik a bátorságot más emberek hülyítéséhez??!!

Tegnap sikeresen belefutottam egy ilyen hülyítésbe, egyik csoportomban elrettentő céllal be is tettem ezt a videot, mégpedig Csernus Imrétől. Gondolom, aki elküldte nekem, nem nézte meg, csak a címe alapján vette a merészséget, hogy átküldje nekem, minden komment nélkül, hisz gondolom, ha megnézte VOLNA, akkor fűzött VOLNA hozzá megjegyzést. Egyébként sokszor nem értem azt a mentalitást, aminek mentén nekem anyagokat küldenek. Minden komment nélkül. Mit várnak el tőlem ezekkel a videokkal? Hogy majd HELYETTÜK fogom megnézni? Hogy majd ÉN formálok véleményt róla?? Mert nekik NINCS TALÁN?? Miért nem teszik hozzá vajon, hogy MILYEN CÉLLAL, milyen SZÁNDÉKKAL küldik nekem az anyagokat? Mit akarnak vele elérni? Engem meggyőzni? Ilyenkor felteszem magamnak a kérdést: mit gondolnak akkor rólam egyáltalán?? Mi a vezérfonaluk??? Olvasnak a "3T"-ről – de hol marad a megnyílvánulásban???
Szóval Csernus.. A videojának a címe "Van a magyar, meg a magyarnak látszó". Nos, az egész videóból ez az egy mondata volt IGAZ, az összes többi szó szerint SZEMÉT. A kérdezők "agyi minőségével" egyetemben.
Ez idáig a tény.
Viszont – a tegnapi témához igazodva – a MEGÉLÉS MÁR NEM TÉNY, hanem SZABAD VÁLASZTÁS.
Nos, én voltam az a hülye, aki beleengedte magát ebbe a "tartományba", kiegészítve még egy másik komment-összecsapással a tesóm oldalán, aminek egyenes következménye az lett, hogy ELKEZDTEM MEGÉLNI ENNEK A TARTOMÁNYNAK A REZGÉS-MINŐSÉGÉT! Mondhatni minden "sz@rt" össze is szedtem ezek után, ami tegnap félresikerülhetett, az félre is sikerült. DE!! Mellettük ugyanakkor voltak olyan összecsengő események, amik meg azt jelezték: TÖK MINDEGY, hogy milyen "sz@rban" ülsz, LÁSD MEG, hogy még így is úgy rendeződnek össze a szálak, hogy abból jól gyere ki!
Konklúzió: ha "alá is szállunk", ha (vagyunk olyan ostobák), hogy ENGEDJÜK HATNI MAGUNKRA az alacsony minőséget, akkor is KI LEHET BELŐLE MÁSZNI, mégpedig TELJES TUDATOSSÁGGAL!!

És EZ A LÉNYEG!

MINDEN DÖNTÉSBŐL KI LEHET TELJES TUDATOSSÁGGAL JÖNNI!
Megőrizni a nyugalmat és visszakanyarodni a belső béke terepére.

A tegnapi mellékvágányra futott helyzetnek a jövő héten lenne folytatása, pont egy olyan napon, amikor 3 gyerekre kellene vigyázni, de úgy döntöttem, annak a napnak a kihívását meghagyom arra a napra. Majd AKKOR ÉS OTT megoldom, úgy, ahogy "köll" és egészen biztosan jó is lesz. Minek MOST ELŐRE problémázni rajra?? Mennyi víz lefolyik még addig a Dunán (szó szerint is)?? A jelen pillanatból fogalmam sem lehet arról, hogy AKKOR ÉS OTT milyen körülmények lesznek.
Úgyhogy "don't fos, be happy". Minden téren :) :) ...

És ha már minden "tér": a mai "észközök" is erre igyekeznek a figyelmet felhívni. Nem csak a "don't fos"-ra, hanem arra, hogy előre aggódni bármin is, teljesen felesleges.
Már írtam egyszer valamikor, hogy nálunk családi szlogen: "a hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk". Mert előtte ugyebár NEM TUDUNK ÁTMENNI RAJTA!
Bármilyen helyzetben is vagyunk: a MEGÉLÉSÜNKÖN MINDIG ÉS BÁRMIKOR TUDUNK VÁLTOZTATNI!
Nem mi teremtjük, ahogy már mondtam – de mindenki FELELŐS a maga megéléséért...

Tegnap délután meghallgattam még pár videot az aktuális helyzetről, meg gazdasági témákról, és azon lamentáltam, hogy lehet bárki Oroszország elnöke, vagy épp Amerikáé, lehet a Nato érdekmenedzsere vagy akár a "háttérhatalom" mogulja – akkor is "EMBER".
Ha "ÜRES", akkor egyáltalán nem akarnám magamat összehasonlítani vele, mert "nem tudja, hogy mit cselekszik". Nincs EMLÉKEZETE, ezért bármire képes. Ebből a ZÁRT rendszerből soha nem is fog tudni kiemelkedni, mert annak része, és az "aktuális" energiaminőséget tartja, működteti, aminek épp ideje van.
Aki viszont "MAG-ÁNÁL VAN", mindig EMLÉKSZIK RÁ, hogy JÁTÉKTÉREN JÁTSZIK SZEREPET – tehát ő meg ezért nem fog "drámázni".
CSAK MEGÉLNI.
SZABAD AKARATÁBÓL... hisz Ő döntötte el, nem egy rajta kívül álló ítélő valaki...
Tehát, csakis MAG-ával fog elSZÁMolni, SZÁMOT VETNI, miként játszotta el a felvállalt szerepet...