2023-09-25

                                        MOTTÓ: A HEGY 

Jót mosolyogtam, mikor a HEGY lapja kiesett a pakliból, aminek ráadásul 21-es a száma, mivel tegnap kétszer is téma volt a nap folyamán, egyrészt a tanfolyamon, másrészt egy beszélgetésben... Így most majdnem vicces, ahogy újra visszaköszön..
 Tehát? "Dógunk van" ezzel a Heggyel...

Mert mi is az a "hegy"? Hát a H-EGY!
H – LÉLEK-H-ANG
EGY – pedig az EGY ÉN. Aki EGY. És amiből EGY van.
A HEGY is EGy.. Ha több van belőle, az már HEGYLÁNC...
Mi van a hegy tetején? Az OROM. Ahol mit élünk meg? Az ÖRÖMÖT, mivel feljutottunk és még "szuszhoz", azaz levegőhöz is jutunk ...
A hegy tetején milyen a kilátás? SZÉLES. Azaz ellátunk a SZÉLEK-ig... Befogjuk az EGÉSZ LÁTványt...
Tehát KI a hegy? Valójában SAJÁT MAGUNK..
Nekünk kell "lentről" FEL-jutni, az a "egyre beljebb, egyre feljebb" kapaszkodóin, a magunk "FOKOSAIN" keresztül. A "fokosok" a FOKOZATOK, az EMELkedők, melyek spirálisan emelnek.. Mondhatnánk, ez a "szerpentin", ez a "FOKOZATOSSÁG" útja, de ha "úri" kedvünk úgy tartja, akkor nekivághatunk egyenest, meredeken, "TORONY"-iránt... Többet kivesz belőlünk, meg nehezebb is, ráadásul nem is biztos, hogy hamarabb felérünk – de mondom: ez "úri kedvünk" döntésén múlik..Kinek a pap, kinek meg barátnője :)
 

Mivel napunk angyala ma CHAMUEL, aki a "szerető" szerepében érkezett, ezért biztosra vehetjük, hogy mikor nekilódulunk a hegymászásnak, kapunk segítő társa(k)at magunk mellé. Hisz a SZER ETETŐ ereje nélkül semmire se jutnánk....Talán nem véletlen, hogy a Hegy lapja épp a 21-es számot kapta, ami a Tarotban az "új világ". Miért? Mert miután a 2-ősségből 1-ségbe tértünk a térben, egy új harmoniába kerülve már egészen MÁS-KÉP-p éljük TEN-MAG-unkat. Másképp érzékeljük, mások lesznek az érzékeléseink..

A napfordulóval elindult a "harmadik" szakasz, a MAG ÉLÉSE.. Ez egy új hegymenet, egy új mezőben. Itt is várnak ránk emelkedők, váratlan lehetőségek, különleges tapasztalások..
Most jött el az IDŐ a TÉR-ben eme MÁS SÍK megélésére... Gondoljunk a Lucifer c. sorozatra.
Mi jellemezte először Lucifert? A tagadás. Majd jött a változás. Majd jött az elfogadás.
Mindegyik egy "hegymenet" volt a maga nemében. Sok-sok kalanddal, önmegismeréssel, felfedezéssel, vidámsággal.. Megtorpanással, lejtmenettel, majd egy másik úton újra megcélozva a csúcsot, az OROMOT...
Tehát minden SÍK egy "MÁS SÍK". Más jellemzőkkel, más kihívásokkal.
Most ennek az útnak vágunk neki....