2024-04-16

                               MOTTÓ: JEL-B-EN LÉT... 


Ma a FIGYELEM kap figyelmet 😉.. hogy mennyire vagyunk JELEN a dolgokban?
Nem Ășgy, hogy mennyire pontosan tudjuk, mi zajlik a kĂŒlvilĂĄgban (az megy tƑlĂŒnk fĂŒggetlenĂŒl is a maga ĂștjĂĄn), hanem az a figyelem kap hangsĂșlyt, hogy mennyire lĂĄtjuk meg az összefĂŒggĂ©seket a lĂĄthatĂł tĂ©mĂĄk mögött. PĂ©ldĂĄul: hallunk egy beszĂ©lgetĂ©st, vagy egy monologizĂĄlĂĄst – Ă©s meglĂĄtjuk a szavak mögött az illetƑt Ă©s a szĂĄndĂ©kĂĄt is. TehĂĄt a FEL-SZÍN alĂĄ lĂĄtunk..
Ez a lĂĄtĂĄs termĂ©szetesen inkĂĄbb egy ÉRZÉKELÉS Ă©s nehĂ©z szavakba önteni, mĂ©gis azonnal "levesszĂŒk" a JELEKET...

HorvĂĄth Krisztina Ă­rĂĄsaiban sokszor megfogalmazĂłdott, hogy a tudĂĄs is ĂĄtalakul: mindaz, amit tanĂ­tottak szĂ©t fog oszlani Ă©s mindaz, ami BENNÜNK, az fel fog törni a "M-ÉJ"-sĂ©gbƑl, visszahozva az EMLÉKEZETET, mely MAGA a tudĂĄs MAG-ja...De ehhez IS JELENLÉT kell. Figyelni Ă©s megfigyelni a bennĂŒnk összeĂĄllĂł kĂ©peket, felismerĂ©seket Ă©s nem elhessegetni...
A JELEN-LÉT tud elvezetni a JEL-B-EN-LÉT-hez, amikor ÚJRA ÉRTJÜK a JELEK KÖZLÉSEIT, Ășjra tudjuk Ă©rtelmezni az Ƒsi KÉP-JELEKET, melyek ĂĄltal meg tudjuk ÉRTENI LÉT-ĂŒnket Ă©s annak mƱködĂ©sĂ©t... Itt az ideje feltĂĄmasztani az Ƒsi magyar KÉPI KÖZLÉSEK tudĂĄsĂĄt! Mert ĂĄltaluk tudjuk elemezni a vilĂĄg TÖBBI jelközlĂ©sĂ©t IS!

VasĂĄrnap dĂ©lutĂĄn volt egy beszĂ©lgetĂ©sem pĂ©ldĂĄul, ahol felmerĂŒlt az ĂŒresek-magosok viszonya Ă©s lehetsĂ©ges jövƑje... Volt egy ELMÉLETEM hozzĂĄ, amit itthon Ășjra "elƑvettem" hogy leellenƑrizzem... És termĂ©szetesen nem vĂ©letlenĂŒl jött az ellenƑrzĂ©s Ăłhaja: nem volt alapja az elgondolĂĄsnak.. Tegnap ugyanakkor, mikor visszaolvastam a RituĂĄlĂ©t, Ășgy cikĂĄzott ĂĄt rajtam egy felismerĂ©s, hogy kĂ©tsĂ©g nem fĂ©rt hozzĂĄ, holott borĂ­t sok tanult elmĂ©letet... De a nyelvĂŒnk ĂĄltal annyira evidens, hogy nem is Ă©rtem, miĂ©rt nem ĂĄllt eddig össze ez a kĂ©p, pedig mĂĄr egy ideje elƑttem van...
Mondjuk, a fƑnixmadĂĄr is SAJÁT HAMVAIBÓL szĂŒletik ĂșjjĂĄ – de azt, hogy miĂ©rt Ă©pp 500 Ă©venkĂ©nt, soha nem Ă©rtjĂŒk meg, ha nem ismerjĂŒk a szĂĄmok LÉNYEGÉT, azon belĂŒl is Ă©pp az 5 "mĂĄgiĂĄjĂĄt"...

A szĂĄmok VALÓDI mĂĄgiĂĄja NEM TANULT TUDÁS – hanem ÉBREDƐ. BelĂŒlrƑl fakadĂł...
JĂł, Ă©n is megtanultam egyszer, de aztĂĄn az egĂ©szet kidobtam, mert Ă©pp a tanĂ­tĂĄs sorĂĄn fakadt fel a BELSƐBƐL, hogy semmi nem igaz belƑle. EgyidejƱleg Ă©rkezett egy teljesen MÁS ÉRTELMEZÉS, amirƑl onnan lehetett tudni, hogy IGAZ Ă©s hogy EZ A VALÓS, mert olyan kozmikus összefĂŒggĂ©seket tĂĄrt fel, amire az "OK-KULT"-ikus felfogĂĄsbĂłl nem lehetett rĂĄjönni..

Mindannyiunkban van egy ƐS-emlĂ©kezet. És amint ez az emlĂ©kezet ÉLETRE KEL, azonnal megborĂ­t minden tanult elmĂ©letet Ă©s rĂĄjövĂŒnk, hogy az Ƒsi KÉPI VILÁG az, ami TELJES-s-ÉG-gel igaz!!
De az emlĂ©kezet FELISMERÉSÉHEZ elengedhetetlen a JELEN LÉT Ă©s a JEL-ÉN-B-EN LÉT...
Nem a MÚLTAT kell kutatni – hanem a jelenben lenni Ă©s minden VÁLASZ megĂ©rkezik...
Aki kĂ©pes a PILLANATBAN Ă©s a PILLANATNAK ÉLNI – az MEGÉRZI a MINDENSÉGET Ă©s tudja, hogy a pillanatban a MINDEN van benne. Az egĂ©sz mĂșlt-aM Ă©s a teljes jövƑ-M. Mert minden EGY..
Minden kĂ©rdĂ©sem Ă©s vĂĄlaszom..De hol?? BENNEM. A kĂŒlvilĂĄgtĂłl fĂŒggetlenĂŒl...

Ha egyszer is sikerĂŒl ezt a pillanatot megfogni Ă©s ÁTÉLNI - onnantĂłl nincs FÉL ELEM..
Csakis BIZONYOSSÁG... A bizonyossĂĄg pedig megadja az egyensĂșlyt, a tetterƑt Ă©s annak tudatĂĄt, hogy MINDEN RENDBEN VAN!
TehĂĄt, mondjon bĂĄrki bĂĄrmi mĂĄst, akkor is: Don't fos, be happy!

Legyen hozzĂĄ egy "happy" magyar tĂĄnc :)