2024-04-16

                               MOTTÓ: JEL-B-EN LÉT... 


Ma a FIGYELEM kap figyelmet 😉.. hogy mennyire vagyunk JELEN a dolgokban?
Nem úgy, hogy mennyire pontosan tudjuk, mi zajlik a külvilágban (az megy tőlünk függetlenül is a maga útján), hanem az a figyelem kap hangsúlyt, hogy mennyire látjuk meg az összefüggéseket a látható témák mögött. Például: hallunk egy beszélgetést, vagy egy monologizálást – és meglátjuk a szavak mögött az illetőt és a szándékát is. Tehát a FEL-SZÍN alá látunk..
Ez a látás természetesen inkább egy ÉRZÉKELÉS és nehéz szavakba önteni, mégis azonnal "levesszük" a JELEKET...

Horváth Krisztina írásaiban sokszor megfogalmazódott, hogy a tudás is átalakul: mindaz, amit tanítottak szét fog oszlani és mindaz, ami BENNÜNK, az fel fog törni a "M-ÉJ"-ségből, visszahozva az EMLÉKEZETET, mely MAGA a tudás MAG-ja...De ehhez IS JELENLÉT kell. Figyelni és megfigyelni a bennünk összeálló képeket, felismeréseket és nem elhessegetni...
A JELEN-LÉT tud elvezetni a JEL-B-EN-LÉT-hez, amikor ÚJRA ÉRTJÜK a JELEK KÖZLÉSEIT, újra tudjuk értelmezni az ősi KÉP-JELEKET, melyek által meg tudjuk ÉRTENI LÉT-ünket és annak működését... Itt az ideje feltámasztani az ősi magyar KÉPI KÖZLÉSEK tudását! Mert általuk tudjuk elemezni a világ TÖBBI jelközlését IS!

Vasárnap délután volt egy beszélgetésem például, ahol felmerült az üresek-magosok viszonya és lehetséges jövője... Volt egy ELMÉLETEM hozzá, amit itthon újra "elővettem" hogy leellenőrizzem... És természetesen nem véletlenül jött az ellenőrzés óhaja: nem volt alapja az elgondolásnak.. Tegnap ugyanakkor, mikor visszaolvastam a Rituálét, úgy cikázott át rajtam egy felismerés, hogy kétség nem fért hozzá, holott borít sok tanult elméletet... De a nyelvünk által annyira evidens, hogy nem is értem, miért nem állt eddig össze ez a kép, pedig már egy ideje előttem van...
Mondjuk, a főnixmadár is SAJÁT HAMVAIBÓL születik újjá – de azt, hogy miért épp 500 évenként, soha nem értjük meg, ha nem ismerjük a számok LÉNYEGÉT, azon belül is épp az 5 "mágiáját"...

A számok VALÓDI mágiája NEM TANULT TUDÁS – hanem ÉBREDŐ. Belülről fakadó...
Jó, én is megtanultam egyszer, de aztán az egészet kidobtam, mert épp a tanítás során fakadt fel a BELSŐBŐL, hogy semmi nem igaz belőle. Egyidejűleg érkezett egy teljesen MÁS ÉRTELMEZÉS, amiről onnan lehetett tudni, hogy IGAZ és hogy EZ A VALÓS, mert olyan kozmikus összefüggéseket tárt fel, amire az "OK-KULT"-ikus felfogásból nem lehetett rájönni..

Mindannyiunkban van egy ŐS-emlékezet. És amint ez az emlékezet ÉLETRE KEL, azonnal megborít minden tanult elméletet és rájövünk, hogy az ősi KÉPI VILÁG az, ami TELJES-s-ÉG-gel igaz!!
De az emlékezet FELISMERÉSÉHEZ elengedhetetlen a JELEN LÉT és a JEL-ÉN-B-EN LÉT...
Nem a MÚLTAT kell kutatni – hanem a jelenben lenni és minden VÁLASZ megérkezik...
Aki képes a PILLANATBAN és a PILLANATNAK ÉLNI – az MEGÉRZI a MINDENSÉGET és tudja, hogy a pillanatban a MINDEN van benne. Az egész múlt-aM és a teljes jövő-M. Mert minden EGY..
Minden kérdésem és válaszom..De hol?? BENNEM. A külvilágtól függetlenül...

Ha egyszer is sikerül ezt a pillanatot megfogni és ÁTÉLNI - onnantól nincs FÉL ELEM..
Csakis BIZONYOSSÁG... A bizonyosság pedig megadja az egyensúlyt, a tetterőt és annak tudatát, hogy MINDEN RENDBEN VAN!
Tehát, mondjon bárki bármi mást, akkor is: Don't fos, be happy!

Legyen hozzá egy "happy" magyar tánc :)