2024-02-18

                       MOTTÓ: ELVÁRÁSOK ÉS LÁTÁSMÓD 

A mai nap a tegnap indult "ÁTBILLENÉS" folytatása: nyílik az a TÉR, amibe beérkeztünk...
 HA érzi valaki, akkor jó. ha nem, úgyis – mert az az "ődóga"...
Mindenki a saját életéért tud felelős lenni és senki máséért...
Senkinek nem lehet megbocsátani, csakis saját magunknak és senkitől nem lehet megbocsátást kérni, csakis saját magunktól. És itt megint eljutottunk a DETERMINCÁIÓ témájához...
Amikor valamit "elkövetünk", amivel ártottunk valakinek, akár szándékosan, akár anélkül: AKKOR ÉS OTT NEM TUDTUNK (volna) MÁSKÉPP CSELEKEDNI. Később, tapasztalatok, megélések birtokában természetesen már másképp látunk és értékelünk sokmindent és visszafelé tekintve sajnáljuk amit tettünk. Szeretnénk jóvá tenni – de az "istennek se tudjuk". Miért? Mert az akkori "elkövetésünk" a KAPCSOLATI HÁLÓBAN nem volt véletlen.
Sok játékfilm témája az időugrás, vagy visszatérés a múltba. Érdekes módon minden esetben az a történet végső konklúziója, hogy SEMMIT NEM LEHET visszafelé megváltoztatni, mert minden mindennel összefügg(ött). Ha a dominóból egy kockát kivennénk, minden borulna, minden megváltozna, minden teljesen más irányt venne – ugyanakkor minő érdekes: a VÉG MÉGIS UGYANAZ MARAD(NA)!! Ugyanis a "NAGY CÉLT", a "BETELJESÜLÉST", a "PROGRAMOT" megváltoztatni, átírni nem lehet! ITT egészen biztosan nem!!!
Ezért mondom mindig: ki lehet menni tüncikézni, keverni a port, hogy még több szemet irritáljon, lehet "tudatforradalmat" kiáltani és "yakumamát" skandálni, mint valami vallási fanatizmust, attól SEMMI, az ÉG VILÁGON SEMMI NEM FOG MEGVÁLTOZNI és kitérni abból a MEDERBŐL, amiben a "DRÁMA FOLYÓJA" halad az útján!!!
A REND SZERE TELJESEN MÁSKÉP(P) MŰKÖDIK!!
És ennek felismerésében van a lényeg!

Tegnap hallgattam az évértékelő beszédet és az egyik csoportommal azt boncolgattuk utána, hogy minő érdekes: a kegyelmek megadása a pápalátogatást követte. Mi vetettünk kártyát anno erre a látogatásra (még videot is készítettem róla), és bizony SEMMI JÓSZÁNDÉKOT nem mutattak a lapok, sőt, kimondottan ellenségeseket Magyarország irányába. De akkor és ott ez MÉG nem mutatta meg magát a "való világban". Vártuk mi is, hogy vajon mi lesz ez...
Mindig csak IDŐ kérdése és minden napvilágra kerül..
Mindig mondom: a KÁRTYÁK SOHA NEM HAZUDNAK – legfeljebb csak azok, akik (FÉLRE)ÉRTELMEZIk őket - valamilyen szándék mentén...Vannak ilyenek is bőven..

Mikor teljesül, mikor mutatja meg magát egy kirakás EREDMÉNYE?
Nos, ez az, amire SOHA NINCS VÁLASZ, mivel alapvetően IDŐ NINCS – csak a linearitásban éljük úgy, mintha lenne...
Ebből kiindulva pedig tényleg nincs más dolgunk, mint a popcornt kipattogtatni és nézni az előadást és várni az "utolsó felvonást"...

Egyértelmű, hogy MINDEN BE FOG TELJESÜLNI, ami a LÁTHATATLAN TARTOMÁNYBAN MÁR LÉTEZŐ....Úgy a SAJÁT életünkben, mint a KÜLVILÁGÉBAN.
Ostoba ember az, aki azt mondja, nem olvassa el a reggeli jóslatokat, mert nem akarja magát befolyásolni hagyni, inkább majd este, mikor vége a napnak és akkor tud majd egyenleget vonni. Hmm... Kérdem én: MI A KÜLÖNBSÉG??? IGAZÁBÓL SEMMI!!! Mert a "reggeli" lapok azt a HATÁST mutatják meg, ami az Ő ÉLETÉBEN IS MEG FOGJA MUTATNI MAGÁT napközben. Tehát, tudja magát befolyásolni hagyni??? Nem. Ennyi...

A mai nap tanítása arról üzen (megint), hogy vegyük már (és újra) észre, HOL VAN A FÓKUSZUNK! A MEGÉLÉSEINK úgyis jelzik: ha aggodalommal, félelemmel, szorongással vagyunk tele, akkor BESZŰKÜLÜNK és elkezdjük a VESZTESÉGEKET bevonzani az életünkbe.
Tele vagyunk elvárásokkal, követelésekkel – akkor csak a frusztráció lesz az osztályrészünk.
Az ELENGEDÉSHEZ, az önmagunkkal való ÖRÖMLÉTHEZ az is hozzátartozik, hogy ÉRTÉKELJÜK magunkat, teljesítményünket és ELÉGEDETTSÉGGEL éljük meg azt, hogy MAGUNKKAL, MAGUNK által, mondhatni EGYEDÜL mire jutottunk. De ehhez sokaknak gyökeres szemléletváltásra van szüksége! 

Nem véletlen, hogy ma RAGUEL érkezett, aki a KAPCSOLATOK angyala...
 Figyeljük meg, hol fog "beavatkozni"....