2023-03-17

                                     MOTTÓ: IGAZ-ODÁS

Megint egy nagyon "ütős" magyar szó, aminek más az alapja és más a mai jelentéstartalma..
Mi az alap? Az IGAZ. Akkor az "igazodás" mit jelenthet VALÓJÁBAN?
TARTANI magamat az IGAZhoz.
Azaz: számomra csakis az IGAZ az iránymutató. Így válok én EGYENESSÉ....
Suliban mit kiáltott a tanár tornaórán? "IGAZODJ!". De a katonák szerintem többet hallották ezt a parancsot.... Mit jelentett? EGYENES SORT alkotni... Igen. EGYENES. De az EGYENES nem a fizikai vonalra vonatkozik alapvetően, hanem a TISZTESSÉGRE..
Megint felcserélődött a LÁTSZAT az EREDENDŐVEL.
Ma már csak a VALAKIHEZ való "illeszkedés", a beSOROLás maradt az IGAZODÁS szóból és nem az, hogy van TARTÁSOM a TISZTESSÉGBEN...Mondjuk, az is igaz: amilyen a belső igazságom, olyan társasághoz igazodom...Mi azért maradjunk a szó alapértelmezésénél...

Tegnap érezhetően bekúszott valamilyen ERŐ a térbe. Egy kedves ismerős úgy fogalmazott: minél inkább fenyegetőznek KINT a harmadik vi-L-ág-háborúval, neki annál vi-R-ágosabb a kedve ..
Ez a kettősség először tavaly február 24-én mutatta meg magát, amikor elindult a hajcihő, mi meg lebegtünk egy "szerelmetes örömlétben", amiért fel is jelentettek a facénál és le is tiltották az aznapi Rituálét – de ahogy ember nem tudja letiltani a kozmoszt, úgy engem se a face, mert mindig van MÁS SÍK!
Akkor is egy nagyon erőteljes ÁTLÉNYEGÜLÉST hozó HULLÁM érkezett, ahogy tegnap is – ami hullámzik és visz és EMEL tovább egy valóban VIRÁGOSAN VILÁGOS-ság megélése felé... (7.27-kor leírva...)
A mai napot nem könnyű megfogni, vagy definiálni... Tényleg nincs más feladat, mint JELEN lenni és figyelni BEFELÉ, közben pedig hagyni a dolgokat a maguk útján haladni.... Ez egy fura kettősség, amit tényleg már csak az tud értelmezni, aki ÉLI is. Jelen lenni egyszerre, teljes tudatossággal a BENSŐ LÉTEZŐNEK és jelen lenni a külvilágnak is; kapcsolatban lenni a környezettel, a körülöttem élőkkel és intézni az intéznivalókat úgy, hogy közben ÉLEM MAGAMAT. Ez a kettősség azonban csak addig fura, amíg a tudatosság nincs "élesre" állítva. Amint egyszer is sikerült, onnantól nem téma a téma...És pont ebben van az IGAZODÁS lényege. Mert így minden esetben tudatos vagyok a saját HOZZÁÁLLÁSOMRA, hisz tudva tudom, hogy minden mindennel összefügg, nincsenek véletlenek, tehát nem véletlenül vagyok épp ott ahol és csinálom épp azt, amit és akivel – ezért meg tudom őrizni a higgadtságomat, az ÁTLÁTÓ képességet és ki tudom magamból hozni a LEGJOBBAT. Tudok úgy beszélni, cselekedni, hogy szem előtt tartom a legfőbb JÓT!
Persze ettől még el tudok valakit küldeni melegebb éghajlatra nyaralni, ha a viselkedése épp olyan, hisz emberből is vagyok, de nem ragadok bele a helyzetbe, hanem "kifordulok" belőle. IGAZODOM MAGOM-hoz.
Értjük?
Érezzük?
Ez egy ÚJ MINŐSÉG, aminek az ÉLÉSE egészen MÁS SÍK-okra és MAG-OS-latokra vezet... amit ITT és MOST még elképzelni se tudunk, de soha ne feledjük: az ÉLET MINDIG BENT ÉL!!

Napunk angyala ma HANIEL, aki a HOLD angyala és aki az ÉRZÉKELÉSÜNKET tudja finomítani..
Ma érdemes TÖBB FOLYADÉKOT, tiszta vizet bevinni a szervezetünkbe, hisz mindig a VIZ VISZ és VESZ. Viszi az "adást" és veszi az "ADÁST"...