2024-05-26

                    MOTTÓ: SZÉLTÉBEN-HOSSZÁBAN... 


Ugye, nem is tudjuk mit jelent ez a mondás – igazából?
Pedig nyílvánvaló (lenne), ha ismernénk a KÖRTÉFA lényegét. Amit "egyiptomiul" ankh keresztnek neveznek. De lehet "simán" Jézus-kereszt is. Ami természetesen NEM AZ, aminek az egyház ma prezentálja.
Nos, ennek a keresztnek van egy horizontális síkja és van egy vertikális síkja.
Egyik a "SZÉLTE", a másik a "HOSSZA".
A magyar szólásban ráadásul a SORREND is helyénvaló, mert ELŐBB van a "szélte", majd utána a "hossza" - hisz ez utóbbi nem más, mint a TENGELYBE KERÜLÉS.
A "MAGUNKHOZ" TÉR-és a TER-ünkben.

Amíg "SZELESEK" vagyunk addig vagynk "SZÉLLEL BÉL-eltek" – ami rendesen ki is pufog belőlünk, hisz minél több a "SZÉL", annál nagyobb a "VIHAR" is 😉🙃😆...
Mint jelent a SZÉL-TE? Nem mást, mint a SZÉLSŐSÉGEKET.
Aki NEM "MAGOS", nincs "MAG-ÁNÁL", az a SZÉLSŐSÉGEKBEN él. Lehet egyik oldalon az éhezésig terjedő mélyszegénység, menekülés, félelem, nyomor – a másik oldalon pedig a "kő-gazdagság"
(e kifejezésnek is ALAPvetően MÁS az értelme). A dúskálás. Amikor már azt sem tudjuk, mink van és teljesen el is felejtjük, hogy NEM ez a normális, a TENGELYBEN való létezés minősége.
Mindkét szélsőség az "ÜRESEK" világa. És CSAKIS EHHEZ a kor-kör-minőséghez köthető, amiben most épp létezünk.
Aki "magos", az se nem szegény, se nem gazdag, hanem egyszerűen jól él.
Mit jelent ez a "jól él"? Azt a JÓLÉTET, amit a "vagyonából" teremt, azaz a tehetségéből, "tálentumait nem elásva" hozza be a terébe mindazt, ami a nyugodt létezéshez neki "JÓ".
 Amit VÁGY-OKaként megírt magának és amit a VAGY-OK létezésébe át is tud emelni, mert "zsigerileg" tudja, mi az övé és mi nem. Nem vágyik se többre, se kevesebbre, csak arra, ami "jár" neki.
 És mi az, ami jár neki?
Minden, ami a "nyugodt" élet velejárója.
Ami a SZER RENDJÉNEK tartományán túlnyúló, az anyaghoz ragasztó, leköti az elmét és "nem enged" emlékezni. Jópár gazdag ember ébredt fel ebből a kötésből és hátrahagyva anyagi javait kilépett a természet világába és csak annyiból élt ezután, amit magának meg tudott teremteni.
A mélyszegénység is tespedésbe ragaszt, hisz a kilátástalanság lebénítja az érzékelést.

Tehát, aki SZÉLSŐSÉGEKBEN él és gondolkodik, attól nem lehet elvárni, hogy "magában legyen". Nem is lehet neki egy "más világról" beszélni, mert nincs képe róla. Elképzelni sem tudja, hogy lehet MÁS KÉP-P...

Szélsőség a politika is, a pártoskodások, de leginkább szélsőség a gyűlölködés, a fröcsögés, az átkozódás, a rosszakarat. Gondoljunk bele: lehet az ilyen "huzalozású" embereket bármiről is meggyőzni? Lehetetlenség...
Szélsőség a nyálas szeretet is, amikor lelkiismeretfurdalást gejresztenek a karakán emberben, hogy nem elég elfogadó, nem elég türelmes, nincs benne embertársai (értsd a hülyék) iránt elég szeretet. Lehet őket meggyőzni arról, hogy az önmagadért való kiállás, a határok meghúzása alapvető létműködés? Lehetetlenség..
Szélsőség a múlttal való állandó foglalkozás és szélsőség az összes vallás is, legyen az sámándobolás és táltosrítus, vagy angyal-meg halottlátó, a többi ismert elmemenés és filozófia mellett. Az ÖSSZES, egytől egyig a "HORIZONTON" futkos.
(Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, akik valóban jó szívvel teszik, amit tesznek).
A szélsőségek minél "szelesebbek", annál durvábbak, annál nagyobb a "szelük", annál nagyobb a "kipufogásuk" és annál "szagosabbak" is. Tehát tudnak hatni. Fel tudják korbácsolni az érzelmeket, mivel az ÉRZELMEK pont a HORIZONTÁLIS létezés RÉSZÉT képezik. Azaz "EMBERI" minőség - de mi, nem vagyunk emberek, mint tudjuk!
Azonban hiába képzelik magukat erősnek a "síkban" futkosók, azokat, akik "HOSSZÁBAN ÁLLnak", akik tengelyben vannak, akik tudják, hogy BENNÜK ér össze az ÉG a Földdel, esélyük sincs megtéveszteni.
Aki TENGELYBEN van, már a MAGA MÁGUSA, mert MAGÁNÁL van.
Aki MAG-ánál van, tisztában van azzal is, hogy amit JELEN VILÁGUNKBAN megélünk, az csupán egy "variációja" végtelen számú síkoknak és azok "történelmének". Amit mi múltnak gondolunk, az csak addig igaz, amíg itt vagyunk. Ahogy kilépünk eltűnik és ha egy másik földi létbe inkarnálódunk, akkor meg teljesen MÁS MÚLTAT fogunk megismerni!
Legyünk mindig TUDATÁBAN annak, hogy emberi létünk TÉNYLEG egy "tól-ig" tartomány, egy "tól-ig" tartó létmezőben. Létmező pedig "rengeteg" van.
Mindig csak azt éljük, amelyikben épp vagyunk.

Gondoljunk bele: egy kisbaba ISMERI E LÉTMEZŐ múltját, "tört-én"-elemét? NEM. MEGTANÍTJÁK neki a szülei, az iskolák. Oly mértékben, hogy mire felnő, EL IS HISZI mindazt, amit tanult. Meg se kérdőjelezi, hogy mennyire igaz mindaz, amit megtanítottak neki? Közben pedig ELFELEJTI EREDENDŐ LÉNYSÉGÉT! Nem is gondol bele abba, hogy amit meg kellett tanulnia, az NEM EREDENDŐ! Az NEM az EGY IGAZSÁG! Hogy az csak egy ILLÚZIÓ!

Az EGY IGAZSÁGOT csakis BEFELÉ lehet meglelni. Nem aggyal, nem emberi elmével – hanem belső látással, belső gondolkodással, de legfőképp érzékeléssel. Ami pedig NEM ÉRZELEM!!
Aki még az érzelmeibe van "beleesve", bizony még a horizontális sík SZÉLSŐSÉGEIBEN van és TÁVOL van TEN-MAG-ától. Az EMLÉKEZETÉTŐL.
DE sohasem késő – hisz nincs idő -, hogy bárki bármikor, akkor és ott, ahol épp él és van, felismerje TEN-MAG-át és MAG-ára ébredjen....
Ebben támogat most minden "külső" hatás...(már jó ideje...)