2024-05-21

                    MOTTÓ: TARTS KI! CSAK MI MELLETT?


Tegnap, hétfő lévén, húztam egy lapot az egész hétre, majd utána hétfőre.A hétre a LILIOM lapja érkezett, hétfőre pedig a HŰSÉG.. TARTÁS-ról üzen mindkettő.... Vajon mennyi a valószínűsége annak, hogy MÁRA is ugyanez a lap ESIK ki? Nem sok, ha NINCS VELE DOLOG!
(Erre most kétszer rá is tüsszentettem... Tehát? DOLOG van! )
Nézzük hát meg közelebbről a "hűség" és a TARTÁS lényegiségét!


A cigánykártyánál a lap elnevezése ugyan "hűség", csakhogy a cigánykártyák elnevezése NEM EGYEZIK A LAP KÉPI TARTALMÁVAL! Ez a lap ugyanis épp arról üzen, hogy KERESZTÚTHOZ érkeztünk, az ÉLET MEGY TOVÁBB, nem lehet MÁR ahhoz ragaszkodni, aminek elmúlt az ideje!
Itt az idő, hogy DÖNTSÜNK, merre tovább? Ugyanakkor felmerülhet az is, hogy BÁR minden változik körülöttünk, mi mégis HŰEN ŐRIZZÜK az értékeinket, az emlékeinket...

Azt KELL eldöntenünk, MIHEZ-KIHEZ vagyunk hűségesek?
MI MELLETT tartunk ki? Egy olyan felfogás, hit vagy elv mellett, ami már régen idejétmúlt – vagy olyan ÉRTÉK mellett állunk ki, amit meg tudatosan el akar a "változás", a külvilág tüntetni?
 KIHEZ vagyunk lojálisak? Vagy lojálisak vagyunk-e egyáltalán?
Anno, mikor még alkalmazásban dolgoztam, a legjobban az értékesítő csapat hozzáállása tudott felháborítani, mikor az ügyfeleknél szidták az új főnöküket, ami meg visszajutott fülünkbe, mint irodásoknak és kapcsolattartóknak... Mindezt azért, mert az új főnök képe nem tetszett a fiúknak. Akkor miért nem álltak fel és álltak odébb??

Másik példa:
Tegnap a face ajánlásában elém került egy "anasztáziás" csoport. Gondoltam, belenézek..
Tán mondanom se kell, hogy megint "nem csalódtam", hisz sikerült "beletrafálnom", ugyanúgy, mint amikor először nyomták a kezembe a könyvét, mondván, hogy "ő is azt mondja, amit én"!
No, erre a kijelentésre ugrani szoktam, de azért mindig adok egy esélyt a bizonyítására..
Eddig még nem sikerült... Ahogy az anasztáziás könyv esetében SEM! Ami "KLASSZIKUS OLYAN MINT – DE NEM AZ" kategória...
A legnagyobb csapdák MINDIG az "OLYAN MINT, CSAK NEM AZ" írások, filozófiák, spiridumák. MIND MASZLAG!!! Némi igazságmagokkal, és hatalmas ráépített csúsztatásokkal.
Mindig meg kell nézni az embert IS, aki írta. Anasztázia egy "tajga-remete". Pucéran.. Hmm...
Ez egy"MINTA"???? Tényleg?? Ez a NŐISÉG? Így kell gazdálkodni azon az egy hektáron, amit ő ajánl???
Idézek egy részt "csemegézni":
"Anasztázia részletesen felvázolta tervét, azt mondta , hogy a birtokon feltétlenül családi fát kell ültetni, és az elhalálozottat nem a temetőben kell eltemetni, hanem az általa létrehozott gyönyörű családi birtok földjében. A sírhelyen semmilyen síremléket nem kell emelni. Az emberről tanúskodó emléknek élőnek és nem életelennek kell lennie. A családtagok számára az elhunyt élő alkotásai lesznek az emlékművek , s akkor majd az elhunyt lelke ismét az anyagban, a földi édenkertben lesz képes testet ölteni. A temetőben eltemetettek nem tudnak eljutni a Pardicsomba. Lelkük addig nem tud az anyagban ismét testét ölteni, ameddig a családtagok és a barátok az ő halálukra gondolnak."
Nos, aki EKKOR HÜLYESÉGET ÁLLÍT ÉS TERJESZT, az MÁS GAZSÁGRA IS KÉPES!!!
Innentől nem is kell csodálkozni azon, hogy miért futtatják a könyveit....

Vajon a "magyar" ember – ha MAGJÁBAN egyáltalán az – MIÉRT nem keresi meg a SAJÁT GYÖKEREIT és EMLÉKEZIK vissza azokra a kertültetési és gazdálkodási módszerekre, amiket az osztrákok például tűzzel-vassal irtottak?? Vajon MIÉRT IRTOTTÁK?? Miért tűnt el a KÖRTEFA a kert KÖZEPÉBŐL??? Hogyan és miért váltotta fel a DIÓFA?? Mennyit TUDUNK A MAGYAR ŐSI KERT-KULTÚRÁRÓL? A növényEINK egymáshoz viszonyított elrendezéséről??
Mindenki számára adott megint a döntés lehetősége: kajálom a készen tálalt megtévesztéseket, vagy tartom magam az EREDENDŐ EMLÉKEZETBEN REJLŐ ÉRTÉKEKHEZ?

A másik téma: mindenkit el tud kapni a kétség. Engem is el szokott, nem is titkolom. Vannak pillanatok, amikor mindent megkérdőjelezek és ilyenkor jönnek aztán az olyan (rém)álmaim is, hogy felelnem kell, vagy érettségiznem és tudom, hogy nem tudok semmit, mert nem is tanultam semmit. Még van pár napom a készülésre, de ennyi idő alatt úgysincs esélyem a 4 év anyagát behozni.
A tananyaghoz ráadásul semmi affinitásom nincs.. Eddig mindig leizzadva ébredtem az ilyen álmokból, most azonban más fordulatot vett a történet: feltettem a kérdést magamnak, hogy "na és akkor mi van, ha nem érettségizem?" Azonnal megnyílt egy "más sík" és elkezdtek jönni a gondolatok is hozzá: minek kell egyáltalán az érettségi? Mit számít? Lesz majd egy MÁS ÚT, jönnek majd ÚJ LEHETŐSÉGEK, és különben is, úgyis tudom, amit tudni kell! A többi meg NEM SZÁMÍT!
Ennyi...

De nem csak álomban jött "feloldás" a fellépett kétségekre, hanem kívülről is. Egyébként meg a kétségeink soha nem véletlenül törnek ránk váratlanul. Ilyenkor mindig jön valami KIEGÉSZÍTŐ információ, ami továbblendít minket utunkon, megerősítve egyúttal azt a tudást is, ami már a miénk. Üzenve, hogy TARTSD MAGAD!

Konklúzió (megint)?
Semmi nincs ellenünkre, minden csakis értünk!
Csak lássuk is meg...