2024-02-25

                                     MOTTÓ: RÁ-ÉRZÉS

Ma még mindig a HOLD kapja a hangsúlyt, hisz ő is élvezi a 3-asság rendjét, mert igazából a Telihold is 3 napos: a közvetlen előtte és a közvetlen utána következő napokat is hozzá kell számítani. Egyébként sokan a MEGELŐZŐ napot érzik meg "igazán", nem magát a "kész" Teliholdat.
Ez az élet más területein is így van: mindig a "bevezető" fázis az "izgalmas", nem a beérkezés. Sokkal inkább az ODAVEZETŐ ÚT, amiben ott a felkészülés, a várakozás és KÍVÁN–csiság izgalma, öröme... Mint advent idején: sokkal felcsigázóbb a készülődés, a KÉP-zelet játékában elmerengeni azon, vajon mit hoz a Jézuska.... 

Ma a "Telihold" 3-asságának kifutó napja van, tehát hatásában már inkább "tartó", "megbékélő", "elcsendesedő". De, még mindig JELEN LÉVŐ! Azaz: még mindig "tanítja" a RÁ-ÉRZÉS fontosságát! Amiben, mint tudjuk, a számok sokat tudnak segíteni.
Tegnap kórházi látogatáson voltunk. Mikor elindultunk, 15.51-et mutatott az óra, 15 fok mellett, az 5-ös rádiócsatorna szólt, az 1-es "hullámon". Rá is csodálkoztunk eme "együttállásra", mondtam, kíváncsi vagyok mit fognak ezek a számok hozni. Az ÉRZET megvolt, hogy biztosan JÓT... Hamarosan meg is tapasztalhattuk.. A portánál kiderült, hogy bizony rossz időpontban érkeztünk, hétvégén más a látogatási rend, mint hétköznap.. Sajnálkozva mondtuk, hogy ezt jól benéztük, de ha már itt vagyunk, "nem-e lehetne-e"...Mivel kedvesen szóltunk, kedves volt a válasz: ő nem is látott minket.. Fent az emeleten óvatosan elosontunk a nővérpult mellett, mintha ott se lennénk, de szemfüles volt a nővérke és lekapcsolt minket... Nagyon kedvesen, udvariasan hívta fel a figyelmünket arra, hogy "rosszkor vagyunk rossz helyen", mert a látogatási idő bizony már lejárt. Mi, hasonló kedvesen kértük, ha már itt vagyunk, nem maradhatnánk-e legalább 5 percet, amire persze rábólintott... Az 5 percből 10 lett, de senki nem bánta, kifelé menet pedig, ahogy illik, megköszöntük a lehetőséget és még pár szót is váltottunk.
Nos, TÉNYLEG minden úgy történt, ahogy a számok JEL-ezték, mert természetesen NEM véletlenül pillantottunk rá e mágikus pillanatban az órára... Ahogy MÁSKOR SEM...

Soha nem véletlenül vonzza a szemünket magára az óra, vagy a telefon: az akkor látott számsornak MINDIG ÜZENETE van. Csak érteni kell őket! A számokban az a különleges, hogy EGY-etemleges, EGY-értelmű és EGY-nyelvű. Nemtől, fajtól, bőrszíntől, országtól, földrésztől független, mindenkinek EGY-FORMA üzenettel bír.. Ezért NAGYON FONTOS a KOZMIKUS JELENTÉSÜK ÉRTÉSE – ami azonban az ÉRZÉKELÉS nélkül lehetetlen!

Minden téren az ÉRZÉKELÉS az elsődleges – és csak AZT KÖVETI az ÉRTÉS.
Ezért fontos a HOLD szerepe, mivel őhozzá van kötve az érzékelés – a Naphoz pedig az értés.
A HOLD kapcsolódik a "sötétség"-hez, a LÁTHATATLAN tartományhoz, ami CSAKIS az érzékeléssel térképezhető fel. A Naphoz kapcsolódik a ráció, a LÁTHATÓ világ ÉRTÉSE – de ez csak egy "FÉL ELEM". És bizony KÁPRÁZATHOZ vezet, illúzióhoz, hamis LÁTÁSHOZ, ha elnyomja az ÉRZÉKELÉST...

Mai napunk tanítása abban rejlik, hogy ha ÉRKEZIK valami KÜLSŐ behatás, mint történés, esemény, vagy hallunk valamilyen véleményt, tanítást, megjegyzést: FIGYELJÜNK AZONNAL az ELSŐ ÉRZETRE!ÉS ne engedjük el. Ne engedjük utána, hogy az ELME felülkerekedjen és meggyőzzön, netán épp az ellenkezőjéről, mint amit éreztünk.
Ide tartozik még egy tanítás, amit a minap "kaptam" egy régi ismerősön keresztül: aki már egy "szinten" van, az NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK, hogy SZINTEN ALUL működjön! Nem mehet bele sem olyan üzletbe, sem alkuba, nem vállalhat el olyan feladatot, munkát, nem társulhat olyan személyekkel, akik a "régi minőség" működtetői, akik "szint alattiak" – mert ennek "drága" lesz az ára. És bizony, amiről úgy gondoltuk, hogy megnyertük a réven – "postafordultával" elviszi a vám...Viszont, ha tanultunk a leckéből, akkor "Minden jó, ha vége jó" – már egy "más síkon" indulhatunk tovább a BOLDOG-ulás útján...Ettől az új síktól pedig nem kell félni – mert itt már nincs és nem is lehet félelem!
Sokaknak nehéz átállni az AKAROM-ról az ELFOGADOM-ra. Úgy érzik, kicsúszik az irányítás a kezükből. Ráadásul, amíg nem engedik el az "akarom" madzagját, addig csupa hátrány, veszteség, kár éri őket. Eredmény: még nagyobb bizonytalanság. De amikor RÁÉREZ valaki, hogy ÍGY NEM MEGY TOVÁBB, és elengedi a gyeplőt – akkor jön az ELFOGADOM és pikk-pakk, minden JÓRA FORDUL...
Aki nem hiszi, járjon utána – és meg fogja tapasztalni...

Napunk angyala ma MIHÁLY, aki arról üzen: BIZTONSÁGBAN VAGY.Igen. Csak el kell hinni...