2023-05-19

                                   MOTTÓ: ÜRES HOLD

Megint ÜRES HOLD van – és NEM Újhold – és ezt minden alkalommal el is mondom újra és újra (ha nem felejtem el), mert épp a spirik, meg az asztromatyik titulálják az Üres Holdat Újholdnak, holott csak a józan paraszti eszüket kellene használni a látószervük mellé, hogy ami ÜRES az NEM ÚJ!!!
ÚJ az, ami épp MEGÚJUL – ez pedig a Hold esetében az ELSŐ látható FÉNYCSÍK. De hát eleink sem voltak ENNYIRE hülyék, mint a mai ember, mivel pontosan ÍGY deklarálták az ÚJHOLDAT és mindig az ELSŐ fénycsík volt az ELŐJELZŐJE a következő Holdhónap ELSŐ napjának!! Ekkor érkezett meg a "Holdhónap" üzenete...A kiüresedés pedig addig is a CSEND ideje. 

A Hold és Nap együttállása a többi meghatározó bolygóállás mellett tényleg az "átlényegülést" teszi lehetővé, BENT, csendünkben... A Hold egyébként is mindig azt mutatja, MINEK VAN ITT AZ IDEJE a TÉR-ben....

Noha tegnap csodás lapok jártak és nagyon szép is volt a napi üzenet – én mégis úgy éreztem magamat, mint akin kétszer átment az úthenger. Először is lüktető fejfájással ébredtem és innen már tudtam, hogy erős fronthatás van a levegőben... Aztán szívem szerint átaludtam volna a napot... Aztán, a legkisebb súrlódásra is beböszmültem, ami nálam annyit jelent, hogy remeg körülöttem a levegő.. Ezt a legkisebb unokám sikeresen le is vette, amitől beindult az ördögi kör: ő nyűgös lett én meg ettől ideges.. Jól elvoltunk... Gondoltam is rá, hogy na tessék: írogatok az örömlétről, én meg tiszta dédó vagyok... FEJBEN! Mert azért elmerengve a helyzeten és befelé figyelve azt vettem ÉSZ-re: hogy belül mélyen, magomban, igazából teljesen nyugodt vagyok. Sőt! BÉKÉS! A züzüke csak a "felszín" játszmája.. El is döntöttem, hogy leírom, mert ez az a PONT, amiről már sokszor ejtettem szót: az ember egyszerre éli meg MAG-ját és látja emberi mivoltát – kívülről. És eldöntheti, melyiknek enged TERET!
Na, ez a PRÓBATÉTEL...
A frontok "jót tesznek" a próbáknak, mert kihozzák belőlünk azt az "érzékeny" részünket, amin még csiszolnivaló van... Némelyek ilyenkor teljesen kifordulnak önmagukból és elkapja őket az EGO hulláma, mintha nem is MAG-uk lennének (mert nem is azok)... Természetesen majd elcsitul ez a hullám – csak legyen, aki kibírja mellettük, amíg tart... Ha több ilyenen túl vagyunk már, akkor idővel megtanuljuk a helyzetet kezelni és JÓL MEGÉLNI, mert ugye a "Kapcsoló bennünk van"!
Akár mi vagyunk a történés alanya, akár valamelyik családtagunk...

A mai ÜRES HOLD a maga elcsendesedésében magába foglalja a belső újjászületés lehetőségét. Pont azt, amiről fentebb szót ejtettem.
Amikor újjászületésről beszélünk, hajlamosak vagyunk valami naaaaaaaaaaagy átalakulásra gondolni.. Pedig ebből van a legkevesebb.. Annál több van APRÓ LÉPÉSEKBŐL, kicsi mindennapos felismerésekből... És EZEK visznek előre, "egyre beljebb, egyre feljebb" TEN-MAG-unk TERÉ-be...Ezért kellenek a rendszeres ismétlések, ismétlődések, mert mindig akad valami más, valami újabb, ami egy szembesüléshez elvezet. Így leszünk egyre jobbak, egyre teljesebbek – egyre nyugodtabbak, egyre kiegyensúlyozottabbak, és ÉRZÜNK RÁ saját lényünk működésére azáltal, hogy elkezdünk EMLÉKEZNI MAG-unkra!
Ha pedig ráéreztünk, akkor jöhet a jó nagy nevetés: kinevetni saját kis bosszantó és bosszankodó lénységünket....hisz tudjuk: színház az egész világ...

Napunk angyala ma RAGUEL, a Tisztán érzékelés angyala...Nos, igen: tisztán érzékelni CSEND-ben lehet, ráhangolódni saját belső HANG-unkra, hogy meghalljuk, miben és hol ajánlatos MEG-Újulnunk...De majd csak az ÚJHOLDDAL...