2022-01-27

                                    MOTTÓ:  (E)M-ANU-EL 

Azaz, ANU ÉL.
A szó tagolását természetesen lehet más sorrendbe is tenni: MANU-EL. És máris asszociálhatunk a "MANUS" szóra, aki már NEM EMBERT, hanem FÉRFIT jelent, aki "AZ" "ÉLŐ".
Meg hát még hozzátehető az is, hogy Jézus is férfi volt...
Nos, igen, hisz elsősorban NEKIK ÜZENT a tanításaival, hogy ráleljenek az IGAZ MI-NŐ-s-ÉG-re, hogy ráébredjenek le-és kiszakadt lét-MI-VOLT-ukra a Mi-ndENsÉGből...
Mindazonáltal teljesen tettenérhető a CSÚSZTATÁS is, a hangsúly eltolása, hogy EMBER=FÉRFI.
És akkor KI és MI a NŐ?????

Ebben a felfogásban teltek el évezredek, így mára már nem lehet csodálkozni azon, hogy amikor az ember gyereke (mint pl jómagam) ÉSZ-reveszi - és épp a nyelv által - ezt a csúsztatást, és igyekszik erre a figyelmet felhívni, akkor megkapja a "férfigyűlölő", sőt, a "femináci" bélyeget. Kiktől??
Soha nem a nőktől.... Bár vannak a nők között is bőven olyanok, akik úgy látják: én nem élem jól a "bennem lévő férfiminőséget" (!!), vagy hogy nekem "permanens problémáim vannak a férfiakkal"....No, ilyenkor nehéz a nyugalmat megőriznem, mert a hülyeségre és ostobaságra nehéz kedves mosollyal és főleg türelemmel reagáni, de azért haladok és alakulok....
Itt gyorsan leszögezném, hogy NINCS OLYAN, hogy FÉRFIRÉSZÜNK - a bogár-rovar analógiában minden bogár rovar (bogár = férfi/ rovar = nő), de nem minden rovar bogár.Tehát, amikor azt vetik egy nő szemére, hogy rosszul éli meg a benne lévő férfiminőséget, akkor a legnagyobb marhaságot mondják neki!!!!
Ennyit a vak és tudatlan spirimaszlagokról....De most ebbe nem akarok belemenni...

A LÉNYEG: EMANUEL, azaz JÉZUS, azaz ISA, az EREDENDŐ MINŐ-ségünkre igyekezett felhívni a figyelmet. Bár a bibliában úgy van rögzítve, hogy az isten rajtunk kívül álló - de TUDNUNK KELL, hogy ez egy TUDATOS, JÓL KITERVELT MEGTÉVESZTÉS!! Egyébként meg minden józan paraszti ésszel gondokodó ember ráébredhet, hogy tényleg az. ISTEN soha nem lehet rajtunk kívül, ellenben annál inkább BENNÜNK - mivel MAGA az ÉLET IS BENNÜNK ÉL!!!!!
Tehát minden kérdés, probléma, betegség MEGOLDÁSA BENNÜNK. Ahogy az OK IS BELŐLÜNK fakadó.
Egyébként meg minden OK OKA a FELEJTÉS. Pontosan ANNAK a felejtése, hogy ISTEN BENNÜNK és NEM KINT...
Most lehet mondani, hogy a spirimaszlag is ezt tanítja. Meg hogy ÉRZÉKELJÜNk, meg hogy halljuk meg a szív szavát... Meg hogy legyünk szeretetteljesek, akkor ragyogunk és fényünk mindenkire kihat.. Nos igen. Mindez marha jól hangzik. De akkor kérdem én: mégis HOL van a különbség az igaz és a maszlag között??
Az ÉRZETBEN.
Pontosabban az ÉL-ÉS-ben, az ÉLET-ben. Az élet-MINŐSÉGBEN. Ami pedig LERÍ rólunk.
Ami IGAZ, attól ÉLŐK leszünk
Ami HAMIS, attól ALVÓK. "Halottak".
Hogyan lehet ezt meglátni? Az EGÉSZ-s-ÉG-en keresztül.
Mert aki ÉLI, az ÉG-ÉSZ-szel gondolkodik, ergo EGÉSZ. Aki EGÉSZ, az pedig EGÉSZSÉGES.
Aki viszont csak beszél róla, az csak ELMÉS. És bizony az elmés mindig BETEG is lesz, mert nem ÉG-ÉSSZEL gondolkodik, ezért BE IS TEKEREDIK... És ez JÓ!!
Hogyan lehet egy betekeredés jó?
Úgy, hogy MAG-áról küldi a "bizonyítványt", LÁTTATLJA magát, tenmaga SZAVAHIHETŐSÉGÉT, HITÉNEK valódiságát, ami pedig a HITELESSÉG minősítője...Itt érhető tetten a JÓRAVALÓSÁG LÉNYEGE - amire Jézus is rá akart minket vezetni: ÉLED vagy NEM ÉLED ami a szádon kijön?
HA ÉLED - akkor minden megoldást magadhoz vonzasz, minden "égi támogatást" megkapsz.
HA NEM ÉLED - akkor folyamatosan a kihívásokat kapod, a "botlóköveket", hogy TÉRJ ÉSZ-hez, mert magadat csapod be.
De ezt NEM EGY RAJTAD KÍVÜL ÁLLÓ, bosszúálló, büntető isten teszi veled - hanem a TE SAJÁT MAG-OD!! A benned élő MAG, mely MIND-ÉN-t irányít. Benned....és a JÓRAVALÓSÁGRA ösztönöz!!
Mi a jóravalóság? Az "I" élése az "O"-ban...

A mai napunk pontosan erről szól. Minden a IO-ságról, a JÓRAFORDULÁSRÓL üzen - ha ÉRTED a LÉ-ny-EGET!
Azt tapasztalom, hogy minden ember folyamatosan kapja a LEHETŐSÉGEKET a IO-ra FORDULÁSRA!! Mindenki. Sokszor fájó látni, akár családi, akár baráti, akár ismerősi körben, hogy mennyire NEM LÁTJÁK meg az emberek a "csőstől"és TÁLCÁN érkező lehetőségeket.
Van, amikor meg is érinti a "szele" az illetőt - aztán belép az elme, ami mindent felülír.
Megmagyaráz és leránt, a berögzöttségek, az elvek, az ideológiák, a TANULT HITEK mentén. Elnyomva a feltörni kívánkozó BELSŐ HITET. A MAG HITÉT.... 
Aztán látva látom, miként sorakoznak a buktatók, a nehézségek, azért, hogy FELRÁZZANAK - minden eredmény nélkül. Pedig TÉNYLEG MINDEN ÉRTÜNK és SEMMI SE ELLENÜNK...

A mai napnak a számmisztikája - a 27-es szám - teljesen összecseng EMANUEL jelenlétével. Pontosabban az ő energiájával.
A KINT rezgése hivatott EMELNI a BENT harmoniáját. De ezt CSAK ÉREZNI lehet. Elmével befogni nem... HA ÉRZED, ÉRTED. De ha nem érzed - nem fogod érteni sem...

Ma két angyal társult hozzánk: CHAMUEL aki a "békességet", mint ÉRZETET segítő van jelen, valamint URIEL, aki a MAGASRENDŰ ÉRTÉS angyalaként segít minket....Ma sokminden összeállhat, EGY-be, Egy-s-ÉG-be érhet bennünk - de csak akkor, ha a két angyal segítő erejéhez hozzátesszük a 3-ik, egyben legfontosabb tényezőt is: TEN-MAGUNKAT!