2023-10-26

                         MOTTÓ: MÉG MINDIG A KÉT ÚT... 

Nem tudom, hány napig fog e hullám még JELEN lenni, de egyértelműen látható, hogy ez a "fősodrat", aztán mellette vagy alatta mindig más-más árnyalás érkezik, kicsit ide-oda tologatva a fókuszt... Továbbra is lényegi az ELENGEDÉS, ami a VÍZVÁLASZTÓhoz elvezet..

A tegnap este kitett írás Horváth Krisztinától tömören összefoglalta, milyen az a "MÁS SÍK", amiről folyamatosan beszélek, hogy MILYEN is abban lenni, annak TUDATOSSÁGÁBAN élni.
Aki ebbe belelépett, ténylegesen egy VÍZVÁLASZTÓN ment már át, ahonnan nincs visszaút, mert nem is lehet. Egyszerűen képtelenség. Minden más lesz: felfogás, értés, érzékelés, látásmód – amit sokan nem értenek és rá is vágják nekünk, hogy "jól elvagy a magad világában". És igen! Valóban! Nagyon jól elvagyunk a MAG-unk világában, mert abban VILÁGOSSÁG van és nem káprázat...
De akinek káprázik a szeme, annak nem is lehet elmondani, hogy milyen a VILÁGOS ÁG-on lenni... Pedig mindenkinek BENT VAN AZ ÉLET - és NEM KINT!!

Ahhoz, hogy meg tudjuk lépni a magunk vízválasztóját, arra kell odafigyelnünk, hol FORGUNK-E MÉG IDE-ODA? Hol bambulunk még erre vagy arra?
Tehát OLDALRA lesünk és NEM ELŐRE nézünk!
Ezért nem is lehetünk ELŐRE LÁTÓK!
Meghallgatjuk még mindig, mit mond az "egyik" és mit a "másik"? Megnézzük még ezt a filmet, meg a másikat is, mert olyan izgi. Aha... Aztán jön a KÉT-SÉG, hogy most igaz mindez vagy nem?? Tudománykodunk egy kicsit az anyagi felfogásban, aztán kétségbeesve keressük azokat a kapaszkodókat, amiket elengedtünk... Mert engedtünk a kísértésnek..
Amíg valaki FORGOLÓDIK, addig az ELME IRÁNYÍTJA MÉG. Ugyanis az elme a KÍVÁNCSI, neki kellenek a történetek, az infok, a hírek, a történelem, a gazdasági hírek, a tájékozottság, hogy ki mit mond... Amíg oldalra kandikálunk, addig a SZÉL-ekre sandítunk, és ezért nem ÁR-amlásban vagyunk, hanem a SZÉLEK, a SZÉL-sőségek SODRÁSÁBAN. A kettő nem ugyanaz!

Ha ELŐRE nézünk és nem hagyjuk magunkat senki által terelni, akkor a KEZÜNKBE vettük az IRÁNY-ítást. Akkor megvan már a kellő MERSZ és TUDÁS ahhoz, hogy letisztítsunk magunkról minden ide-odarángató szálat, véleményt, okoskodást, befolyásolást.
Tegnap volt nálam egy régi ismerős, hogy elmesélje, mi minden történt vele mostanában.
Évek óta jár hozzám, ő az egyik kevés kivétel, akit még fogadok. Nyáron volt utoljára és emlékszem, akkor megmutatták a kártyák, hogy minden téren változás fog beállni az életében. Azt is mutatták, hogy legyen türelmes és fogadja el, ami jön. NE AKARJON semmit, ha érzi, hogy falakba ütközik, de FOGADJA EL, ami "tálcán érkezik". Nos, megtette: munkahelyéről kilépett, és mindjárt az ölébe pottyant egy angliai és egy kínai út, amelyeken olyan kapcsolatokra tett szert, amiből egy távolabbi szakmai karrier látszik már most kibontakozni. Ölébe pottyant még egy új hivatás is, amit eddig csak hobbiszinten művelt, de FELKÉRÉSRE "élesbe váltott", és szépen hoz is neki már a konyhára.. A társát elengedte, aki nem tudott dönteni. Ment a lebegtetés, a "dróton rángatás". Aztán megunta, ő döntött a társa helyett, aminek hatalmas felszabadulás lett a "jutalma". Tehát bejöttek a fordulatok? Be... Megnéztük persze a továbbiakat is: mondhatni nincs változás, maradnia KELL az áramlásban... Lényeg: TARTSA A HITÉT MAGÁBAN, és ne egy külső istenségben! Hallgasson a megérzéseire és NE MÁSOK VÉLEMÉNYÉRE! Miért? Mert ez a VÍZVÁLASZTÓ kulcsa!
Egyébként gyönyörűen rájött magától is: nem mások életét kell neki megsegítenie, hanem a sajátját kell JÓL élnie. És ha a sajátjában REND van, MAJD AKKOR jöhetnek más-ok...
Az utolsó lap nála is a MAG-újulás volt.. Mint mindenkinél.. Persze húztunk rá, hogy mi jön utána, mi az "ígéret" - mire megkaptuk a "középső ujjat: "Majd megtudod, ha odaérsz"... Már meg se lepődtem, csak jó nagyot nevettem, hogy megint beleszaladtunk a kíváncsiskodásba, pedig MINDENKINÉL UGYANEZ VAN: egy adott PONT utánra NINCS VÁLASZ!
Mindenkinek egy határig mutatja meg magát a sorsútja, aztán jön "A" VÍZVÁLASZTÓ, ahonnan "nincs tovább"... Persze van, csak "nem úgy".. mivel MEGSZŰNIK a "SORSÚT"!!
Onnantól "TEREMTÉS" van, a PILLANAT JELENÉBEN!
Csak ahhoz át kell menni egy "vízválasztón"...

Feladat tehát: figyeljünk arra, MIVEL TÁPLÁLJUK MAGUNKAT!! Kinek-minek a véleményét engedjük magunkra HATNI? Mibe engedjük magunkat BELE?
Ha ROSSZUL érezzük magunkat tőle – akkor az NEM IO!!
Csak annak adjunk fókuszt, amitől JOBBAK leszünk, JOBBÁ VÁLUNK, és JÓL ÉREZZÜK magunkat tőle!
Ebben támogat ma minket GABRIEL...