2023-06-05

                                MOTTÓ: AKI MER, AZ NYER 

Tegnap írtam vala: KÉRJ ÉS MEGADATIK. DE! KÉRNI is tudni kell... és tudni kell KIVÁRNI A VÁLASZT is. AKi nem is KÉR, annak "nem is adatik". Mert a KÉRÉS is nem más, mint egy TETT.
Mit mondott az isten a zsidónak a viccben, mikor élete elteltével reklamált, hogy igazán küldhetett volna neki egy kis lottó ötöst? "És szelvényt vettél egyszer is??"

Ha VÁLASZT várunk – akkor KÉRDEZZÜNK. Ugyanis azért merül fel bennünk a válasz iránti IGÉNY, mert MOST ért meg bennünk, hogy ÉRT-sük is! Tehát elkezd motoszkálni, bennünk – de ahhoz, hogy a válaszból egy élő válasz legyen, KÉRDEZNI is kell. Kérdezni pedig tudni kell!
Azzal, hogy kérdezni nem is olyan könnyű, a kártyavetéseknél lehet leginkább szembesülni. Kíváncsiak vagyunk valamire. Na jó, de hogyan kérdezzünk JÓL, hogy jÓ választ is kapjunk?
Míg ezen morfondírozunk, egy csomó kérdést félre is dobunk, mert már ÉREZZÜK, hogy teljesen FELESLEGESEK. Miért? Mert MÁR BENNÜNK a VÁLASZ! Ha pedig bennünk a válasz, minek kérdezni??
Tudjuk-e, hogy ilyenkor KITŐL kérdezünk valójában? Kinek is tesszük fel a kíváncsi kérdéseinket?
TEN-MAG-unknak!
Mert MINDEN belőlünk fakad, EGY LÉNY-s-ÉG-ünkből! Mi vagyunk a KÚT, a FORRÁS – és mi vagyunk a MEDER IS, amiben a forrás tovább folyik...
Mert a FORRÁS csinálja meg magának a MEDRET...
A FORRÁS mit "csinál"? ITAT, LÉT-AD, ÉLTET... Akkor lehet "rossz"???
A forrás biztosan nem – csak a kivetülése lehet "megzápult", ahol MEGÁLL, ELAKAD és BEPOSHAD... Mit lehet ilyenkor TENNI? A GÁTAKAT lerombolni, az elakadást megszüntetni, hogy újra FEL-ÉL-ÉN-küljön az a LÉ...
Hogyan lehet e gátakat lerombolni? TUDATOSSÁGGAL...TUDATÁBAN lenni annak, hogy MIND-ÉN-KI.. azaz minden ÉN-belőlem ERED KI...Nem abból a földi KIVETÜLÉSBŐL, aki épp VAGY-OK, aki épp OK-kal VAN ITT – hanem a BENSŐ EREDŐMBŐL. 

MER-ÉSZ-ség kell ahhoz, hogy ÉSSZEL IS felfogjuk: nem az vagyok, aki VAGY-OK.
A legtöbben itt fordítanak hátat és elszaladnak, hogy "na jóvan, nálad elmentek otthonról, hagyjál békén"..
MERÉSZ-ség kell ahhoz is, hogy ki tudjunk lépni emberi létformánkból és a vele összefüggő mindennapok történéseinek a világából.
Mer-ÉSZ-ség kell ahhoz, hogy elhiggyük, EZ LÁTSZAT – holott mennyire VALÓS!
Hisz TAPINTHATÓ!
Pedig épp a TAPINTÁSban van az "átverés"... mert ÉRZÉK-SZERV.
Az érzékszerveink mit és mire szolgálnak? Hogy a TÉRBEN, a szemmel látható világban létezni, tájékozódni tudjunk. De a szemmel látható világ milyen világ? FÉNYES! Ahol VISSZAVERŐDIk a FÉNY. Márpedig ha visszaverődik. akkor megtörik. Ha megtörik, akkor pedig egy TÖRT RÉSZ...
Ezért kell hozzá mindenből KETTŐ...
Értjük?
Érezzük?
Van nekünk EGY SZEM-ünk is, a "MAG-SZEM"-ünk. Azzal mit látunk? Azt, amihez nem kell KÉT SZEM, mert nem TÖRT - hanem EGY.
 Az EGY SZEM-mel mit látunk? Az EGY-et..
A KÉT szemmel pedig a KET-TŐ(R)T.. A KETTŐ nem szorzás, hanem osztás.
"Voltam Egy, de lettem KET-TŐ, most KÉT-s-ÉG-be esve látom magamat, melyből felébredek és ismét EGY vagyok".

No ennyit a SZELLEMI oldalról – most térjünk át a KÉT-TŐS- világra, amiben ITT és MOST vagyunk: minden a SZER-ÉN-CSI-ről szól a mai nap. A szerencsés fordulatról. A megoldásokról. Az érkező ÜZENETEKRŐL, amik meghozzák a válaszokat, a fordulatokat, a megoldásokat az eddigi kérdéseinkre... (ha voltak..)
DE!!
Az üzenetek meghallásához, a jelek meglátáshoz is kell valami: a MAG-látás és MAG-HALLÁS...
Azaz RÁHANGOLTSÁG.
Lehet, hogy KINT halljuk meg az üzenetet valaki szájából. De ahhoz, hogy meghalljuk, a fülünknek FELHANGOLTNAK KELL LENNIE! Mert hiába az üzenet, hiába a jel, ha mi meg elmegyünk mellette...

Ma a "Teremburán" a PLÚTÓ a VÉNUSSZAL kerül szembe. A "MAG"-fordulat a "MAG KELTETŐJÉVEL", a BŐSÉG MI-NŐ-s-ÉG-ével... Tehát?
Kérj és megadatik...
De légy KÉSZ a befogadásra!
Napunk angyala ma ZADKIEL, aki a TISZTÁNHALLÁS üzenetével érkezett...Evidens, hogy miért...