2024-04-13

                     MOTTÓ: ROBBANÁS A MÉLYSÉGBEN... 

Huh.. ez most jó ütősre sikeredett mottó lett, de akkor lesz majd IGAZÁBÓL "ütős", ha meghalljuk, hogy mennyire szól "nagyot" majd ott bent, magunkban...
Egyébként nem mondok "nagyokat", csak azt adom át, amit az "észközök" üzennek...
Márpedig az "észközök"most a "robbanásról" szólnak..
De majd meglátjuk, kinek mit hoz.. Kit mennyire talál el..

Már tegnap szó volt arról, hogy igazából MINDEN VÁLTOZIK úgy, hogy közben meg SEMMI SEM VÁLTOZIK. Paradoxonnak tűnik, de aki ÉRZI és ÉRTI, az tudja, hogy NEM AZ.
Miért?
Mert SEMMI NEM VÁLTOZIK a "TERVHEZ" képest, minden megy a MAGA ÚTJÁN. Ugyanakkor mivel a "Semmi sem változik"-ban MOST MINDEN ÉPP MEGVÁLTOZIK, ezért nyakig épp a VÁLTOZÁSBAN-ban vagyunk benne.
VÁLTOZÁS VAN egy MÁSIK SÍKRA... De a VÁLTOZÁS igazából NEM A MÁS(ik) SÍKRÓL szól, hanem arról, hogy MI MAGUNKBAN ÉREZZÜK-e a MÁS SÍK-OT? Annak MINŐSÉGÉT?
Mert nekünk kell e MINŐSÉGHEZ "FEL-NŐ"-nünk...
 HOL VAN tehát IGAZÁBÓL VÁLTOZÁS? BENNÜNK... 

A VÁLTOZÁS és VÁLTOZATLANSÁG egyébként "folyamatosan" EGY-ben vannak.
Ahogy a NŐ-vekedés és az ÁLL-apot is. Ez az 1 és a 9 a számok világában.
A két VÉG-pont.
Az 1=NŐ, a 9=ÖN. Az egyik a KI-TÉR-és, a másik a BE-TÉR-és.. "KI-TÉR Ő, BE-TÉR Ő", az a KÖR-FORGÁS, ami igazából ÁLL, mert ÁLL-andó... Egyébként meg hogy "KI" vagy "BE", az attól függ, hogy HONNAN NÉZEM.
Ilyen a HALÁL, mint ÁL HAL kérdése.. (ha már 13-a van..)
HONNAN NÉZEM, hogy most ÉL a HAL vagy ÁL(L) a HAL – aki HALL vagy nem HAL?
Ahogy ÁL vagy ÁLL???
Látszólag JÁTÉK a szavakkal – de ez a játék nem játék...
Bár mondhatni MÉGIS, ha tudjuk, ha EMLÉKEZÜNK RÁ, hogy SZÍNHÁZ az egész világ és abban mindenki SZEREPET JÁTSZIK!
(Erről anyám IS visszaüzent odaátról).

Amikor valaki "szépen hal", mert "HALL", akkor kisimul. A vonások az arcon megszépülnek és "lerí" róla a KÖNNYEBBSÉG. Az én nagymamám arcán olyan mosoly ült holtában, mint Mona Lisa arcán – LERÍTT róla, hogy valami nagyon szépen látott, amikor ÁT-LÉ-ÉN-egült...
Aki volt már haldokló mellett és megélte az ÁTLÉPÉST, nagyon jól tudja, hogy a HALÁL NEM FÉLELMETES – hanem épp ellenkezőleg: nagyon is FELEMELŐ, MÁGIKUS, CSENDET, békét sugalló... MEGNYUGTATÓ... Ugyanolyan MÁGIKUS és IHLETETT, mint a születés.
Hisz "ugyanaz az állomás"...
Ha valaki hirtelen és váratlanul ugrott ki, akkor más a helyzet az átlényegüléssel – de annak IS oka van és az is egy ÚT... De ott is megjelenik – ha valamivel később is – a béke, a nyugalom, a kisimultság... Az ELENGEDÉS és a MEGKÖNNYEBBÜLÉS, a FELSZABADULÁS és a KI-SZABADULÁS ÖRÖME..
Most gondoljunk bele: ha mindez ÍGY VAN – márpedig így van – akkor kérdezem én: VAJON MIÉRT RETTEGTETNEK MINDEN "HAL-andót" a HAL-ÁL-tól?? ÉS miért mondja azt pl egy spirituális "megmondó", hogy "az élet legnagyobb betegsége a halál"??? MIÉRT?? És miért adják Jézus szájába azt a mondást, hogy "Megmérettettél és könnyűnek találtattál"?? – holott épp a KÖNNYŰSÉG a CÉL?? És NEM a NEHÉZSÉG? A GAZDAGSÁG??
Hisz csakis KÖNNYEN, MEg-KÖNNY-EBBÜLVE lehet átjutni a "TŰ(kör) FOKÁN" és nem "megrakva", súlyokkal nehezítve, "gazdagon"?? De ehhez ÍGY is KELLENE ÉLNI!!
Mert ahogy élünk, úgy halunk...
Igazából születésünk pillanatától a "halálra készülünk". Akkor MIÉRT NEM KÉSZ-ÜLÜNK RENDESEN??
Miért van MINDEN ÁTFORGATVA és FÉL-ELEMMEL ÁTITATVA??
"QUI PRODEST" – kérdezték valaha.. És lehet kérdezni ma is: KINEK AZ ÉRDEKE, hogy EZ VAN MA és ÍGY VAN MA??
Hogy EZT TERJESZTIK már hosszú évezredek óta???
De ha EZT TERJESZTIK, akkor már épp az ideje GYANÚT FOGNI: mert amit ennyire TERJESZTENEK, annak mindig épp az ELLENKEZŐJE AZ IGAZ!!

Na, ha erre rájövünk, akkor lesz (második) a ROBBANÁS A MÉLYSÉGEKBEN....
Miért második?
Mert az első robbanás az, amikor RÁÉRZÜNK, hogy NINCS RAJTUNK KÍVÜL ÉLET!

(Kép forrása: PIXABAY)