2024-04-17

                                    MOTTÓ: HIT ÉS TUDÁS 

Az elmúlt évszázadok során remekül sikerült a kettőt elválasztani a vallások és a tudományosság jóvoltából. Vagy hiszel, vagy tudsz! Aztán megfejelték azzal, hogy "hiszem, ha látom"!
Közben teljesen negligálva, hogy bizony van olyan is, hogy "látom, mert hiszem"!!

Nem tudom, hogyan és hol kezdődött az "ember" hülyülése, a LÁTÁSból a VAKULÁSba és a HALLÁSBÓL a süketségbe való eljutása, de hogy nem tud kitalálni belőle, az "hétszentség".
Hiába a "civilizáció" – az ÉRZELMI intelligenciát tekintve éppolyan ostoba, mint ezerévek óta...
"NEM LÁT-NEM HALL-NEM BESZÉL".. Mondjuk ez utóbbi jó is lenne, mert akkor legalább nem terjednének a hülyeségek, de sajnos nem így van..."Teremtett" világunk, maga a FÉNY, azaz a TÉR-IDŐ TERMÉSZETE, benne az élőlényekkel tökéletes rendszerben van megteremtve. És a mi emberi szervezetünk is. Mondhatni "hülyebiztosra" lett beállítva, de az "emberi FAJ" még ezt is képes alulmúlni. Minden az orrunk előtt van. Az egész rendszer felépítése, annak működése.
Minden LÁTTATVA van. RÁNK van írva. De mit csinál az emberi faj?
NEM LÁT, NEM HALL – de BESZÉL marhaságokat és korlátoltsági szintjéhez igazítva torzít el minden MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ TÉNYT. Eltagadja a szemmel nem látható világok létezését, két kézzel kapaszkodik az anyagba, mintha egy lenne vele – aztán csodálkozik, hogy "NEM TUD ÉLNI".JÓL ÉLNI meg pláne nem tud. Hol keresi a megoldásokat? Az anyagban. A kézzelfoghatóban.
Abban, amit lát, de NEM ÉRT. Ahhoz, hogy megértse, teremt egy anyagon alapuló MÁSIK LÁTHATATLAN VILÁGOT, a VALLÁSOKAT, no meg a "TUDOMÁNYT". Mert a "tudomány" is megfoghatatlan...
Amit a "TEREMTETT TEREMT", az azonban NEM VILÁGOSÍT, hanem HOMÁLYOSÍT...
Mert ELMÉBŐL TEREMTI...
Ha a SZÍV EMLÉKEZETE ÉLŐ LENNE, akkor nem kellene elméleteket teremteni...
Természetesen a teremtett elméletekben is VAN IGAZSÁG, hisz az EGÉSZ LÉTEZÉST mi járja át?
A LÉTEZÉS IGAZSÁGA. Ami VAN. Torzítani csak mit lehet? Azt ami van. Azaz az IGAZSÁGOT.
Ezért jelenik meg minden hamisságban, és ezért tud minden hamisság megTÉVeszteni, hisz mindegyikben van igazság..
 A hamis tanok tanítói hirdetik bőszen, hogy a "teljes igazságot SOHA nem lehet megismerni, amíg emberként élünk." Hmm.. TÉNYLEG?? ÉS miért is nem lehet?? És ki mondta, hogy nem lehet???ELMÉVEL mondjuk nem is lehet – de a SZÍVVEL nagyon is, hisz ELEVE BENNE VAN!
Csak az ELME TUDJA EL-és LENYOMNI a TANULT OKOSKODÁSAIVAL.
Az ELME annyira el tud vakulni, hogy még a TÉNYEKET sem hajlandó meglátni, nemhogy a látszólagosság mögött megbúvó igazságokat.

Már régóta mondom: "JUPITER DOLGOZIK". TISZTUL A TÉR. Esnek szét a stabilnak hitt hitrendszerek, dőlnek meg ideológiák, és kiderül: semmi sem az, aminek látszik. Aki még mindig csak a szemének hisz – megmarad a LÁTSZATBAN.
De aki a SZÍVÉRE HALLGAT, ÁTLÁT a játszmákon, a látszatokon, a "hamis igazságokon", mert ÉRZI MAG-ában a TELJESSÉGET. (No, erre rá is tüsszentettem! )
Aki pedig ÉRZI, és még ÉRTI is, az tudja igazán ÉLNI a SZÍV-TUDATOSSÁGOT.

"Szívnek szava a M-ÉJ-ből fakad...
S mikor robban a MAG, fellobban a DAL,
s Eredendő Dallámát meghallja, ki HAL(L)..
S e M-ÉJ-s-ÉG-es Csendből KÉL FEL e szólam,
s mi nem eredendő benned, lerobban rólad,
hol az Időnek szövete KÉP-LÉ-keny a MOST-ban..."
(Horváth Krisztina)