2024-07-06

                       MOTTÓ: A SZEGÉNYSÉG TUDATA


Ma ÜRESHOLD napja van, tehát a HÁT-TÉR-behúzódás, az elcsendesülés időszaka..
Tegnap írtam az 1 és a 9 kapcsán, hogy minden VÁLTOZÁS valahol illuzórikus, hisz MOZGÁS és ÁLLÁS teljes EGYENSÚLYBAN kell, hogy legyen a TÉR-ben. A saját életünkben is akkor van probléma, ha ezt az egyensúlyt nem tartjuk be. Nálam például már érezhető, hogy a több évig tartó leállás után most kezd újra indulni mozgás. Amikor 2021-ben a szokásos esti gyaloglásom során mindjárt az út elején arccal beleestem egy kerítésbe, mondhatni a semmiből, vettem az adást, bevágtam a hátra arcot és azóta ki sem mozdultam, leszámítva a pesti túráimat. De nem is hiányzott. Se a mozgás, se az elmenetel.. A család piszkált is eleget ezért, mondván, be fogok rozsdásodni, de én meg mondtam, hogy csak akkor tudok "belendülni", ha belülről jön a VÁGY. Ha nincs vágy, nincs tett... Mindig mozgékony voltam, lételemem volt a mozgás, de aztán jött a "más sík"... Ezt is meg kellett élni. És én kimondottan élveztem. A lényeg, hogy vegyük a jeleket, mikor minek van ideje. És lehetőség szerint NE FORDÍTVA cselekedjünk...

A mai észközök a REND-ről, a SORSSZERŰ BETELJESÜLÉSRŐL szólnak és a belőlünk fakadó MÁGIKUS ERŐRŐL, amivel a MAG-unk TER-ét mindig át tudjuk alakítani, hisz CSAK erre van hatásunk.
Akkor hogyan jön ide a "szegénységtudat"?
Fel is nevettem, amikor kiesett ez kártyalap, a "bizalom, a stratégia" lapja mellé, mivel a "szegénység" lapja nem szól másról, mint az ÖNPUSZTÍTÁSRÓL.
Tegnap említettem a bírságot is, amit kaptam... És rájöttem miért: pont a "számolgatásaim" miatt.
Ugye él az a mondás, hogy egy bizonyos szint felett nem teszünk olyat, ami bizonyos szint alatti".
Tehát ha TUDJUK, miként ÁRAMLIK a BŐSÉG, ha tudjuk, hogy a LÉ-tezésben nem is lehet más és ha TUDJUK, mert már megtapasztaltuk nem egyszer, hogy NINCS OLYAN, hogy SZŰKÖSSÉG, mert minden hiányt feltölt a LÉ, hisz nem is lehet másképp, akkor hogyan tudunk az ELME csapdájába esni??
Valamikor, még a vállalkozói időszakomban, sokszor szorított a szűkösség ÉRZETE. Amikor nem fizettek a partnerek, nekünk meg előre kellett fizetni az áfát, bizony sokszor ébredtem (a szokásos hajnali 3-kor) leizzadva, hogy ebből hogyan fogok kikecmeregni. Aztán mindig minden megoldódott.
Ezidőtájt elég sűrűn kaptam be különböző büntetéseket, mondtam is, hogy nálam többet nem fizetett senki még az ORFK számlájára.. Nem is értettem, hogy miért?! Elkönyveltem a szokásos mondást: szegény embert még az ág is húzza... Vákum szívta ki a pénzt a zsebemből...
Ma már tudom miért: mert a BESZŰKÜLT GONDOLKODÁS, a FÉLELEM megteremti a maga TERÉT és kiszippant minden plusz bevételt, hisz minek az, ha SZŰK AZ AGYUNK???
Később a lányom is megtapasztalta ugyanezt...
Aztán megfigyeltük másoknál is, hogy bizony ez így működik...
Ezért nevettem fel ma a két kártyalap kapcsán: bizalom és megfontoltság – vagy szegénységtudat és önsorsrontás?
Ez a páros nem jelenti azt, hogy ne gondoljuk át a kiadásainkat és bevételeinket. Nem. Csupán azt, hogy NE FÉLJÜNK A KIADÁSOKTÓL és ne társítsunk hozzá beszűkültséget, hogy vajon visszajön-e??
Mindig visszajön. Még több is...
De ezt TUDNUNK kell és nem csak elhinni....
Hisz a HIT-en már túl vagyunk..

És ha már beszűkültség...
Azt IS tapasztalni, hogy erősödik kint a KONTROLL. A működés, az érzet ugyanaz, mint a kiadásokkal.
FÉLÜNK tőle? Megijedünk tőle? Vagy "lazán" tudomásul vesszük és TUDJUK, hogy nincs ránk hatással?
Egy kedves ismerős szintén kártyázgat magának és húzott egy lapot arra a feszültségre, ami most a kinti térben érezhető. Amitől a feje szó szerint megfájdult (hisz "feszültségben nincs létezés"). A SZÍVKIRÁLY lapja jött válaszként. Ami nekem is az elmúlt napokban a Rituálék során.
Mit jelent ez?
Azt, hogy az EMANUELI ERŐTÉR bizony HAT a HÁT-térben. Aki MÁR felhangolódott hozzá, de ELHANGOLÓDIK a külvilág hatására, az MEGÉRZI a saját bőrén. Erre mondtam tegnap, hogy az "intés is egy LEHETŐSÉG" a felismeréshez, a váltáshoz. Kinek a MEGÁLLÁSHOZ, kinek a MOZGÁSBA lendüléshez..
Egy másik ismerősöm írta: olyan érzése van, hogy ha ő "kész lesz", akkor "kész lesz a világ is". Nos, tökéletes megfogalmazás. A mi "készültségünk" és "KÉSZ-ÜL"-ödésünk nem egy "elszigetelt" folyamat. Minden halad a MAG-(j)-a útján, csak egy a kérdés: mi mennyire vagyunk JELEN benne?
Minden erről szól...