2023-12-03

                                      MOTTÓ: ADVENT... 

Mit jelent az "ADVENT"? VÁRAKOZÁST....
Mire? A "SZÜLETÉSRE"...
Kinek a születésére?
Hát jó kérdés...

Tulajdonképp egész életünkben VÁRAKOZUNK valamire.. Hogy "TÖRTÉNJÉK" valami. Hol? KINT. Várunk valami csodát, amire rácsodálkozhatunk – és közben elfelejtjük, hogy a VÁRAKOZÁS ÖRÖME majdnem nagyobb öröm, mint a beteljesülésé.. Elfelejtjük, milyen jó az a csiklandozós, bizsergetős érzés, ami a "JÓRA VALÓ" várakozás közben átjár minket... AMIT ÉLÜNK! HOL?
Nem kint. BENT...Várakozni úgy jó, ha tudjuk, hogy LESZ IS beteljesülés. Mert a beteljesülés már MÁST fog elindítani.. Majd egy új várakozást..
Várakozás közben KÉSZ-ülünk. Luca napjától KÉSZ-ül a SZÉK... És ha el-KÉSZ-ült a SZÉK, akkor meglesz a HELY-ünk. Leülhetünk a HELYünkre, mert elKÉSZültünk és KÉSZ-EN vagyunk.
Az "ÉN" "KÉSZ"...
Zseniális nyelvünk... 

A várakozás idejét miként töltjük? Csakis rajtunk áll...
Van, aki tehernek éli meg, és nyűgnek. Vannak, akik elvetnek minden külsőséget a készülődésben, mondván nem a "csilivili" a lényeg, hanem a belső hangolódás. Ezzel ki is öntik a gyereket a fürdővízzel. Mert MIÉRT ne lehetne "csilivili", ha attól "ÉN" jól érzem magam?? Ha örömöt ad a lelkemnek, mint külső katalizátor? Hazajövök mondjuk fáradtan és itthon fogad a hangulatvilágítás.. Nem fogom jobban érezni magam tőle? Dehogynem....Van, aki karácsonyfát sem állít, mert az idióta zöld propaganda már telekürtölte a világot (akár a legnagyobb ökörséggel, az elektromos autókkal), hogy milyen ártalmas a környezetre a fenyőfák kivágása, és micsoda pusztítást végez az ember! Itt meg kell állni egy szóra. GONDOLKODJUNK!!
Ad 1: vajon mivégre csinálják a "bezőőőődűűűtek" a "ződségeiket"? A LELKIISMERETFURDALÁS keltéséhez! Mit generál a lelkiismeretfurdalás? ROSSZ ÉRZÉST. Mit csinál a rossz érzés? LEHÚZ.
HA lehúzzuk magunkat, akkor milyenek leszünk? Frusztráltak, kötöszködőek, elégedetlenek... Tehát? MANIPULÁLHATÓK!!! Ez nekünk JÓ????? Hát akinek ez jó, azon már az isten se tud segíteni....
Ad2: ha a fenyőfákat siratjuk, hogy így szegények, meg úgy – akkor a KÁPOSZTÁT miért nem siratjuk, mikor LEVÁGJUK?? És az UBORKÁT? Meg az epret? Meg a málnát?
A fenyőfákat ugyanúgy ÚJRAÜLTETIK és FOKOZATOSAN és FOLYAMATOSAN "termesztik" – ahogy minden más növényt is. Amikor pedig elszáradnak, komposztálják őket, megfelelő technologiával.Mitől lesz jobb a földlabdás fenyő, amit kiültetünk valahova?? Tessék végigmenni egy-egy falun, mennyi bután elültetett fenyőfa van a házak előtt!! TÚL KÖZEL ültetve a házhoz, aminek eredménye, hogy az ágak benéznek a házba, elnyomják a tetőt és még lehetne sorolni idővel a problémákat. Elsavasítják a talajt, nem marad meg alattuk semmi...
Ez mennyivel "bölcsebb" megoldás?? Ezeket a fákat IS ki kell aztán vágni – csak sokkal nehezebb és bonyolultabb módon immár...

Minden jól irányzott PROPAGANDA azokat célozza meg, akik nincsenek képben, akikben nincs a helyén a JÓZAN PARASZTI ÉSZ – azaz a ZSIGERI GONDOLKODÁS - , de kellő mennyiségű frusztráltság dolgozik bennük. Tehát valahol ki-és megbillentek.. Az ilyenek remek "levezetők", mivel bele lehet őket lovallni vezetett ideológiákba, elterelve a figyelmüket az eredendő problémáikról. Azaz SAJÁT MAGUKRÓL..
Jól ki van ez találva... 

DE NE ENGEDJÜK SENKI és SEMMI ÁLTAL elvenni magunktól sem a SZÉPSÉGET, sem az ÖRÖMÖT! Inkább HANGolódjunk! Most "hivatalosan" is CSAK ezzel foglalkozhatunk. 
Éljünk a lehetőséggel JÓL..

Napunk angyala URIEL, aki a LÁTÁSMÓDUNK változásához küldi az impulzusokat, ötleteket, a VISSZATÉRŐ gondolatokat... Figyeljünk ezekre, mert nem véletlenül ismétlődnek..