2024-05-31

                             MOTTÓ: ZÁRÁS ÉS KEZDÉS... 

Nos igen: ma zárjuk a májust és holnaptól indítjuk a júniust – legalábbis a földi naptári beosztás szerint.
Száguld az idő!

Azt, hogy mennyire gyorsan telik, én a weboldalamon érzékelem, mikor a rituáléknál új hónapot nyitok. Most volt, hogy "felütöttem" a májust, most meg már 31-e van!!!
Döbbenet...
Nálunk itthon csütörtöktől csütörtökig tart az időszámítás, mivel minden csütörtökön "gyereknapunk" van, és mindig ledöbbenve veszem tudomásul, hogy megint csütörtök van! Minden csütörtök este megemlegetem jóapámat, aki azt mondta valamikor: nektek kétszer lehet örülni, akkor, mikor jöttök és akkor, mikor elmentek.. De akkor jobban 🙃😉 ... Jót nevettem anno rajta – ma már értem, miért mondta 😎 ...

Szóval, rohan az idő.
Vagy mégsem? Hisz, van, amikor meg áll...
Most akkor rohan, vagy áll?
Mikor hogyan ÉREZZÜK. Mert az időt lehet "számítani", de a MINŐSÉGÉT mindig az EGY ÉN ÉLI meg.
Ami nekem száguldó, az lehet másnak épp most cammog a leglassabban...
Tehát megint mi a meghatározó?
A MEGÉLÉS.
A JELENLÉT a PILLANATBAN.

A lineáris időben érezzük a ZÁRÁS-KEZDÉS folyamatos ritmusát is.
Mivel a KETTŐSSÉG világában vagyunk, ezért MINDKÉT momentum EGYSZERRE van jelen, hisz minden zárás egy kezdés is EGY-ben. Akkor lehet kérdezni: van egyáltalán kezdés és zárás?
Végül is NINCS.
Mert csakis a PILLANAT ÉLMÉNYE VAN – ami meg maga a VAN-ság.
Mindezt a számok is leképezik: az 1 adja a NŐ-vekedést, a 9 pedig a feloldást. Namármost ha az 1 NŐ-vel, a 9 pedig semmit nem változtat, azaz ÁLL, akkor most van Nővekedés vagy nincs?
VAN is, meg NINCS is – mert minden LÁTSZÓLAGOS, igazából minden VAN.
És minden EGY-SZER-re van!
Csakis az ILLÚZIÓ világában ÉREZZÜK (emberi érzéssel és nem ÉRZÉKELÉSSEL), hogy KEZDÉS-ZÁRÁS egymástól távol lévő PONTOK.

Most mondhatná valaki, hogy mi haszna ennek a "filozófálásnak", nem az a fontos, amit megélünk?
Igaza van, mert valóban megélünk egy KEZDÉST és valóban megélünk egy ZÁRÁST adott helyzetben, a linearitásban egymástól távol – na de kérdem én: mindegy vajon, hogy HOGYAN ÉLJÜK MEG? Hogy HOGYAN ÉRTELMEZZÜK?
Egyáltalán nem!
Egész létezésünk egészen MÁS "színezetű", ha tudjuk, értjük és éljük a létezés mibenlétét...

Tegnap egy étteremben ebédeltünk, ahol a háttérben a Petőfi rádió szólt és épp a gyászfeldolgozáson "nyammogtak". Szerencsére az étvágyamat azért nem tudták elvenni, mindazonáltal megint levontam a konzekvenciát a néphülyítést illetően, hogy "ezek" SEMMIT NEM ÉRTENEK a létezésből. Hisz a gyászt is CSAK AKKOR lehet JÓL MEGÉLNI, ha TUDOM, mi a létezés lényege! HA tudom, mi a ZÁRÁS és mi a KEZDÉS. Ha értem BENNE magamat.
HA ÉRTEM és ÉRZEM MAGAMAT, akkor ért(het)em a világot is és abban mindenki szerepét.
Ha eddig eljutottam, akkor pedig már azt is tudom, hogy NINCS IS GYÁSZ. Legfeljebb némi önsajnálat és hiányérzet, ami meg EMBERI ÉRZELEM. Ha valaki ilyenkor MAGÁBA MÉLYED, hamar ráérezhet, hogy ott belül NEM ÉREZ GYÁSZT! SŐT! ÖRÖMLÉTET tapasztal!
Mert ÉREZHETŐ A "MÁS" VILÁG másvilági rezgése! A SZER ELEM hullámhossza! Márpedig SZER ELEMBEN nincsen gyász. Csak az EMBER ELMÉJE "HISZTIZIK" , és semmi más, mert ő az, aki "magára maradt". Az "EMBER" magában pedig kevés – ha nincs MAG-ánál...
Döbbenetes, miként tudják ragozni pszichológusok a semmit, a felszínt - a páciens meg csodálkozik, hogy nem jut egyről a kettőre... Hát ÍGY nem is fog..
Ugyanakkor a vallás és a spirimassza se jobb. Az egyik riogat a bardoval, meg a szellemekkel, meg az itt ragadottakkal, meg pokollal és mennyországgal, a másik meg utaztat, előző életekbe kotnyeleskedik, no meg "családot állít" - és teszik mindezt végtelenül alacsony tudatszinten, kihagyva megint mit? A LÉNYEGET. De hogy a bogamáriszűzmáriában ne hagynák ki, mikor maguk se értik???
A NEMÉRTÉS mindig az ELMÉSKEDÉSBŐL ered. Márpedig aki ELMÉS, az KÉP-telen a "M-ÉJ"-be látni.  SOHA nem tud feloldást és megoldást adni, mert mindig csak kifelé mutogat, ezért megy körbe-körbe-karikába...
Minden kifelé mutogatás EMBERI ELMEJÁTSZMA, ami köszönőviszonyban nincs semmiféle ÉRZÉKELÉSSEL, az ÉRTÉSRŐL meg aztán ne is beszéljünk!
Tegnap épp egy ismert gyógynövényes nőszemély oldala jött elém és mit látok? NINCS PROFILKÉPE!
"Egy szál rózsaszál szebben beszél".. - gondolta talán??? Hmm... Tehát előadunk, tanítunk ARC NÉLKÜL.-- Mondjuk én megint "csak" egy visszacsatolást kaptam az első megérzésemre, hogy milyen az illető. Az pedig már nem egyszer és nem kétszer igazolódott be, hogy aki NEM ADJA ARCÁT A MONDANDÓJÁHOZ, az MINDEN MÁS GAZSÁGRA IS KÉPES! 
Vagy önértékelése és önképe a béka alfertálya alatt van? Akkor meg miért is tanít??? Milyen alapon?
Csak tessék jól megfigyelni az ilyen "KÉP"-telen "KÉP-MÁS-ÍT-ókat!...

A lényeg-a-lényeg: a mai nap újabb lehetőséget kínál, hogy ELENGEDJÜNK személyeket, dolgokat, helyzeteket, ha LÁTVA LÁTJUK, hogy mit tesznek, mire játszanak, hogyan működnek.
A BŐSÉG mindenben jelen van. A hülyeségekben is.
Rajtunk múlik, hogy miben merülünk alá....
Hogy LEZÁRJUK vagy ELKEZDJÜK...