2024-02-10

                        MOTTÓ: ÚJHOLD – ÚJ FELÜTÉS... 

Valóban: minden Újhold új kezdeteket ígér, ráadásul ma egybeesik 10-vel, ami önmagában egy új kezdet egy teljesebb síkon  – de mindig egy adott "íven", egy adott programon belül.
Az ÉV adja meg a TÉLI NAPKELTEKOR (napfordulókor), hogy mi az, amit az "ÚJ ÉVRE" az ÉJ M-ÉJ-Éből felhozott, és amit majd "szétszór" a TÉR-ben (hisz a Nap SZÓRJA a sugarait); a Hold ezen belül a RITMUST adja meg, mikor minek jött el az ideje. Mikor kell valamit INDÍTANI, mikor TARTANI és mikor ELENGEDNI... Dimenziónk a KETTŐSSÉGRE alapul – de működési rendszere a HÁRMASSÁG. Amire ha odafigyelünk, akkor HARMONIÁBAN lehetünk. Ezért nem ajánlatos keverni a kettőt, mert nem mindegy ugyebár, hogy szemüveged van vagy üvegszemed..... Erősen befolyásolja a látást ...

A mai Újhold "ÚJ"-ra csendes, mint a "Don" és most nincs a levegőben az a robbanást hozó erő, mint januárban. A mai Újhold üzenete "visszanyúlik" az "éves" programhoz (és ehhez valóban elcsendesedés kell): NÉZZ TÜKÖRBE! Mit látsz benne? MAGADAT. És mindazt, ami MÖGÖTTED VAN. A megtett utadat. Valamint azt is, hogy HONNAN JÖTTÉL.
KI VAGY TE VALÓJÁBAN?
Hol van a TE EREDŐD?

Sokan ismerik a CSODASZARVAS aranyszobrát, ami előre vágtat, mégis HÁTRA TEKINT.
Vajon miért?? Egyrészt a Csodaszarvas – mégha ÜNŐ is -, már "ÁLL-at", tehát már nem "NŐ"...
Már KIESETT az EREDENDŐ MINŐSÉGÉBŐL – EZÉRT NÉZ HÁTRA!! Az EREDŐRE.
A
 HOLDRA - és NEM A NAPRA. Ahol a Napra, az már a "csúszás csúszása"...
Mint említettem, a NAP "SZÓR" - a HOLD
 viszont "ÖSSZEHÚZ".
A Naphoz tartozik a MÚLT, a 7-esség - a HOLDHOZ az EREDET... Az EGY-ség...


De nemcsak a Csodaszarvas tekint hátra, hanem a népi hímzéseken a VIRÁG SZÁRÁNÁL két oldalt, egymásnak HÁTTAL álló MADARAK is: kifelé fordulnak, fejük mégis HÁTRA, a VIRÁG FELÉ néz.
EGY-MÁST keresik a tekintetükkel, mert tudják, hogy ők eredendően EGY-ek....
EGY TŐRŐL FAKADNAK.. mégpedig a VIR/LÁG száránál..Tavaly nyáron a Szíriusz üzenete MÁR ugyanez volt, ha emlékszünk rá: "NE A MÚLTTAL foglalkozz, hanem az EREDETETTEL!"
Az EREDET pedig maga az EGYSÉG tudata...
A múlt mindig CSAK katalizátor lehet a gondolkodás, az emlékezés ébresztéséhez. Ennyi és nem több. A múltat MEGTANULJUK – az EREDETET azonban hozzuk MAG-unkkal, mert bennünk van. "Csak" EMLÉKEZNÜNK kell(ene) rá. Életre kelteni a "IO" működésünkhöz..

Tegnap Üreshold – ma Újhold, tegnap HANIEL, ma szintén ... Micsoda véletlenek...
Konklúzió? Mi más lenne, mint az ÉRTŐ ÉRZÉKELÉS fontossága. Hisz ÉRZÉKELÉS nélkül nincs ÉRTÉS és nincs EMLÉKEZÉS sem...
Ahogy "IO" működés sem...