MOTTÓ: LÁTHATÓVÁ VÁLÓ RÉSZLETEK

 
Ma ismét egy „keresztúthoz” értünk, egy váltás áll előttünk.
Mindezt sokszor megéltük már és még meg is fogjuk élni, mert ugye „ismétlés a tudás ANYJA” – de minden ismétlés újabb ismeretekhez vezet el, mindig több és mindig más sík nyílik meg előttünk.
Ezért unalmasnak tűnhet, hogy az ember mindig ugyanazt mondja, ugyanarról ír – igen, mert az IGAZSÁG EGY ÉS UGYANAZ. Csak a hozzá vezető EMLÉKEZÉS ÚTJA lehet más és más.
 
Amikor hangolják a zongorát, a hegedűt vagy bármelyik hangszert, EGYENKÉNT megy végig a hangoló a húrokon. Meghúzza, majd megnézni az ÖSSZHANGOT. KIHALLJA, hol szól hamisan a HANG. Aztán meghúzza a következő húrt. Megint ellenőrzi az összhangot. És így tovább, míg végig nem megy minden húron. Amikor megvan az ÖSSZECSENGÉS, már szépen szól, harmoniában az összhang, még VISSZA-VISSZATÉR egy-egy húrhoz, külön-külön, hogy MÉG UTÓLAG igazítson rajtuk. Ez már a FINOMÍTÁS, a FINOMHANGOLÁS, a TISZTA HANGZÁS érdekében. Nagyon éles és TISZTA HALLÁSRA van szükség ahhoz, hogy például egy zongora tökéletesen rezonáljon. Az emberi tényezőt kiküszöbölendő, ma már megfelelően beállított eszközök biztosítják és ellenőrzik a húrok frekvenciáját. Hmmm.....igen: itt IS megjelent a „tökéletesség” érdekében a „kütyük”, az eszközök világa. De valóban, tényleg ez a JÓ MÓD-SZER?..... A TERMTETT megint felülírja a TEREMTŐT?....
 
A teremtett-teremtő viszonyának kiforgatott, röhejes viszonyát mutatja minden vállalatirányítási szabvány-rendszer. Az emberek, mint „teremtők”, megalkotják, leszabályozva minden létező folyamatot egy cégnél, a gyártásban, majd mikor jön egy előre nem látott probléma, akkor az általuk teremtett szabályokra hivatkozva mutogatnak, miért LEHETETLEN megoldani a helyzetet. Vicc... Tragikus vicc...
 
Az ÉLETET NEM LEHET BESZABÁLYOZNI. Minél több szabályt alkotunk, annál betekeredettebb lesz a világ működése, ami aztán újabb és újabb szabályzandó helyzetet teremt.
Már a 10 parancsolattal megindult a szabályozás – megteremtve mindazt, amit szabályozni akart. Lehet, addig nem is volt téma. De aztán tutira lett!
Minden szabályozási KÉNY-SZERT az IRÁNYÍTÁSI KÉNY-SZER teremt meg. Annak kell, aki URALNI AKAR. Ki akar uralni mindenáron? Aki BIZONYTALAN MAGÁBAN. Akinek nincs sem magába, ergo, sem másokba vetett bizalma. Vagy mert TAGAD, szembe menve egy olyan erővel, minőséggel, melyet nem bír irányítani... Gondoljunk csak bele: ha otthon a gyerekünket állandó szabályokkal fojtogatjuk, mit fog tenni? Egyre rafináltabb kibúvókat fog találni. Nincs ez másképp a társadalomban sem.
A diktatúrák idején születnek mindig a legagyafúrtabb átverések...Mert lehetetlen nincs..
Csak minden egyre bonyolultabbá válik. Pedig az ÉLET valójában EGY-SZER-ű.
 
Az ÉL=LÉ. A LÉ ÉL. Ahogy a folyadékot nem lehet megmerevíteni – legfeljebb befagyasztani -, de akkor az élet is leáll. A LÉ áramlik, kanyarog, irányt vált – de mondhatni mindig EGY MEDERBEN folyik.
A zongora is EGY – de számtalan húrral. Egyenként mindegyik másképpen szól, mégis mindegyik a zongora hangja.
 
Ma számíthatunk egy újabb HANGOLÁSRA. Meghallunk, kihallunk a „sötétből”, azaz a láthatatlan tartományból valami olyan hírt, üzenetet, információt, olyan eddig láthatatlan részt, ami szolgálhat egyfajta VISSZACSATOLÁSKÉNT eddig látásunkra, hogy jól érzékeltük a háttérdolgokat, jól értékeltünk valakit és valamit; de szolgálhat egy minket az utunkon továbblendítő tudásként is.
Mely felnyitja bennünk az eredendő MAG-tudás egy újabb szobáját....Emlékeztetve magunkat igaz önvalónkra, annak igaz képességeire. És arra is, hogy egyébként pedig tényleg minden rendben van.
Lehet, hogy a külvilág szépen araszol a maga összeomlása felé – de ha mi tudjuk, hogy ennek ÍGY KELL LENNIE, akkor nyugodtak maradunk. Mi már a TÚL-ra látunk, a „TÚLON TÚLI” világra összepontosítunk, tudva, hogy ABBAN lesz majd helyünk és dolgunk.
 
Napunk angyala ma CHAMUEL, aki ismét a „Pályamódosítás” üzenetével érkezett.
Tehát? Megint egy „kereszt”-úthoz érkeztünk. Valamit a hátunk mögött hagyunk, lezártunk, megoldottunk, befejeztünk, túl vagyunk rajta. Egyúttal (egy úttal) készek vagyunk és készek egyben a továbblépésre, a TÁGULÓ LÁTÓMEZŐ útján, ami EGY-re BELJEBB és EGY-re FELJEBB vezet....
Mi jön? Mi nyílik meg? Milyen illetve MELYIK pálya válik láthatóvá? Majd megtudjuk.... Mindenki a magáét...Most jönnek elő a részletek... De mint tudjuk: a segítség ITT VAN. CSAK LÁTNI KELL..
 
 
(KÉP: Roman Bozhkov festménye)