MOTTÓ: MEGLÁTOD-E A JÓT?

 
Írhattam volna felkiáltó jellel is: LÁSD MEG MINDENBEN A JÓT (ami mondhatni alap), de azért van a mai napnak egy árnyalása, ami a kérdőmondat felé viszi el a hangsúlyt.
Ugyanis, ahogy mondani szoktam, a KAPCSOLÓ BENNÜNK VAN.
 
Volt már téma korábban a „FIGYELEM-FEGYELEM” páros.
Amikor arról volt szó, hogy a FIGYELEM IRÁNYA a FEGYELMEZETTSÉGTŐL FÜGG. Illetve fegyelmzeni kell az irányt, hogy a figyelem megmaradjon.
A GONDOLATAINKAT nagyon könnyen el lehet terelni.
Békében vagyunk, nyugiban, aztán egyszercsak jön egy beszólás és nekünk annyi. (hm.. 11.33-kor leírva.. újfent rábólintással..)
Úgy ki tud billenteni, hogy elfelejtjük mindazt, ami előtte jó volt és a figyelmünk máris a sz@rra összpontosul.
Ismerős?
Naná!
DE!
Mivel a KAPCSOLÓ BENNÜNK van és a FELELŐSSÉG IS A MIÉNK, bármennyire nehéz, tudomásul kell venni, hogy SAJÁT DÖNTÉSÜNK, benne maradunk-e a kibillentségben, tovább hergeljük magunkat, míg el nem durran az agyunk, vagy veszünk egy nagylevegőt és állítunk azon a kapcsolón...
 
Nekem a mai napom gyönyörűen leképezte ezt a folyamatot. Reggel elugrottam a Tescoba, hogy kicseréljek pár tegnap vett gyerekholmit. Állok és állok és állok a szervízes ablaknál, sehol senki. Már kezdtem leizzadni és magamban szentségelni, hogy megy az időm, mikor a közeli mobilkasszánál megláttam a pénztárosnőt, akit megkérdeztem, ugyan hol leledzik a kedves kolléga? Azonnal telefonált és jelezte nekem, hogy sajnos kinyomta az illető, tehát valahol dolga van. Szinte neki lett lelkiismeretfurdalása, hogy a kolléga nincs a helyén. Olyan sűrűn kért elnézést és olyan bociszemekkel, hogy én jöttem zavarba türelmetlenségem miatt... Így aztán jobb belátásra térve vettem én is egy nagylevegőt, átgondolva, ha most várni kell, akkor várok, hisz soha semmi sincs véletlenül, tehát nyugi. És lám: 1 percen belül ott volt az ügyintéző én pedig mehettem utamra...Időben hazaértem, időben elkészültem a főzéssel és még a rituálé is mindjárt kész lesz.
 
Szóval: egy szónak is száz a vége (tudom, fordítva írtam), rajtunk múlik MIT HALLUNK meg és MIT LÁTUNK MEG!
A félelemkeltést és a hülyeséget, vagy ki tudjuk vonni belőle magunkat, tudva tudva, hogy
AZ ISTEN NEM KICSESZÉSRE JÁTSZIK.
Ellenben a saját fejünk képes rá...
 
A FÓKUSZ tartásához FEGYELEM kell.
A FIGYELEM MINŐSÉGE pedig mindig visszakanyarodik.
Aki képes mindenben meglátni az ŐT SZOLGÁLÓ JÓT, mindig is AZT fogja megtapasztalni.
Ennyi...
 
Napunk kísérő angyala ma GABRIEL, aki a VEZETÉS, az útmutatás segedelmével érkezett.
HA kérjük, mindig megmutatja azt a jót, amit épp nem látunk meg egy adott pillanatban..