MOTTÓ: RÁCSON INNEN ÉS TÚL II.

 
Folytatódik a tegnapi téma – de már más színezettel...
Tegnap inkább az „önkorlátozó elmeprogramok” voltak a fókuszban, melyek a rács mögött tartanak minket, ma inkább a minket rágó FÉLELMEK és KÉTELYEK azok, melyekkel szembe kell(ene) nézni.. Ezek rosszabbak, mint az elmeprogramok, mert az ÉRZETEINKET tartják rabságban és eljuttatnak a teljes HITETLENSÉGIG, mely aztán tenmagunk elvesztéséhez vezet.
 
Árnyalatnyi a különbség az ELMEPROGRAMOK és a KÉTELYEK ÉRZETEI között, mégis határozott.
Az ELMÉT a hamis gondolatok tartják fogságban. De ettől nem érezzük rosszul magunkat!
Hisz a hamis tézisekben hívők a legmagabiztosabbak. Állítják a hülyeséget úgy, mint a betonba öntött vas és nincs az az isten, aki kimozdítsa őket belőlük.
Ők azok, akik a ketrecben állnak és teli torokból állítják: te vagy ketrecben - pont te, aki kívül állsz! 🤪 Ők azok a „törpék”, akiken Aslan se tud segíteni, a legjobb szándékkal sem....
Nekik VAN HITÜK. Mégha a hülyeségben is....

Az ÉRZETET fogva tartó HITEK és be-KÉP-zelések azonban sokkal rosszabbak.
Ezeknek - noha semmi alapjuk nincs, mert FELTÉTELEZÉSEK -, mégis „keményebb”, szorítóbb a hatásuk, mert akár fóbiákká, pánikká is ki tudják nőni magukat, oly mértékben, hogy az egész létezésüket „ketrec mögé” tudják szorítani.
Nekik mindenki ellenség, senkiben nem tudnak megbízni, azt a fogalmat, hogy „szeretet” hírből sem ismerik, de el is utasítják, mert akkor BIZALMAT IS kellen érezniük... Abban meg nem bíznak...
Nyomorult élet tud lenni az ilyen.

Ez így leírva meglehetősen kisarkított – de enyhébb variációival sűrűn találkozhatunk.
Az ÖNSZERETET nagyon sok embernél hiánycikk. Ebből fakad a MANIPULÁCIÓ.
A „FONDORLAT”.
LENYOMOTT érzelmek, ÉLES elmével párosítva – a létező legrosszabb variáció.
(Itt javaslnám ismét a Narnia krónikáiból az utolsó könyv elolvasását, mert MINDEN LÉNYEGI benne van.... Sokat segíthet a felismerésben, a látásban...)
A „Fondorlat” sok „Gubancot” szül...
A metódus mindig ugyanaz, de ha valaki egyszer felismerte, többet nem lesz megtéveszthető. Kezdődik a behízelgéssel, a tisztelet eljátszásával, majd jön a segítség kérés egy témában, úgy, hogy a másik azonnal ugrik, aztán jön az áldozatiság, majd a másokra mutogatás, hogy őt mindenki bántja. Aztán belép a képbe a sajnáltatás, és mikor már kezd a sok mártíromság gyanússá válni, hirtelen jön a sunyi betámadás és a gyors térfélváltás egy másik „segítőkész” alany pályájára..
Ezek JÁTSZMÁK.
Minden játszmához legalább két fél kell. A manipulátor és akit manipulálnak. Ez utóbbi – jó esetben – tanul a helyzetből (mint Gubanc is a Narniában), és TENMAGA EREJÉRE ébredve megtanul BÍZNI SAJÁT MAGÁBAN. HINNI önnön erejében, de legfőképp a MEGÉRZÉSEIBEN, amely mindig súg, hogy legyen ÉSZNÉL és figyeljen a JELEKRE. Ha azonban nem teszi, gyorsan belesodródik egy következő hasonló helyzetbe. Egészen addig, míg fel nem ébred és ki nem lép a „ketrecből”.
A manipulátor azonban NEM lép ki a rácsai mögül.
Őt nem lehet kicsalogatni, mert saját bizonytalansága, saját félelmei, saját hitetlensége TARTJA OTT. Hagyja magát „etetni” a rácson túliaktól, mint állatkertben majom a látogatóktól.
És mindig el is éri, amit akar, mert mindent el tud játszani – csak egyet nem: saját magát. MAGÁTÓL RETTEG A LEGJOBBAN.
De még Ő IS KAP SEGÍTSÉGET, hogy kiléphessen börtönéből...
MERT ALAPBÓL MINDIG MINDENKI KAP SEGÍTSÉGET.
Csakhogy ezt MEG is KELL(ene) LÁTNI, hogy legyőzve saját ELMÉNKET és HITETLENSÉGÜNKET, el tudjuk fogadni.
Saját érdekünkben....

Ezekben a napokban mindenki szembesül az „ÁRNYAIVAL”, akiben még van ilyen. Ilyen „árny” lehet az ERŐTLENSÉG (nem tud NEMET mondani), a BEFOLYÁSOLHATÓSÁG, a FÉLELEM, a SZORONGÁS, a KÉTSÉG, a HITETLENSÉG. No, meg az AGYALÁS is, azoknak, akikben erős az „elméskedés” és az „elmélkedés”. Olyan helyzet fog feljönni, ahol ezekkel SZEMBE KELL NÉZNI.
És ez jó. Mert azt mutatja, hogy bennünk van alapból a JÓRAVALÓSÁG, készek vagyunk a FELHANGOLÁSRA – de pár szakadt húrt ehhez ki kell cserélni....
Akiben nincsenek „szakadt húrok”, az ő napjaik teljes békében, nyugalomban telnek és élik a BŐSÉG ÁRAMLÁSÁT.

Amúgy minden eleve ERRE VISZ, erre TEREL bennünket – teljesen FÜGGETELNÜL ATTÓL, mi zajlik épp a külvilágban. Ugyanakkor MÉGSEM: az oda-visszahatás okán a külvilág mindig KATALIZÁTOR a számunkra, hogy ÉBREDJÜNK és lássunk végre a dolgok MÖGÉ!! Nem a konteohírek jelentik a „mögé látást”, hanem a KOZMIKUS ÖSSZEFÜGGÉSEK ÉRZÉKELÉSE”!!
Mert tudjuk: „Minden jóravaló ember élete jóra fordul”.
Mi lesz a „nem jóravalókkal”? (Mert van ilyen bőven).... Az ődóguk... A törpék a törpékkel....

Napi angyalként ma ketten jelentkeztek: CHAMUEL a „Pályamódosítás” üzenetével, tehát MEGINT itt az idő és a lehetőség a VÁLTÁSRA, ahogy a „Teremburán” is adja a MARS az erőt az ORION és a TEJÚT minőségében, azaz a VÁLTOZTATÁST a JÓRAVALÓSÁGHOZ. Aminek eredménye a BŐSÉG ÁRAMLÁSÁNAK megindulása. Hol? MAGUNKBAN - majd KINT IS...

Másik angyalunk METATRON, aki vigyáz mindazokra a „friss lelkekre”, akik a VÁLTÁST megtették, és megélték...Ő segít az úton maradni...