MOTTÓ: „ÉHES LELKEK”

 
Ezt a mottót egyik kártyalapról hoztam, mivel tökéletesen visszaadja a nap feladatát és kihívásait.
Mit jelképez az „éhes lélek”?
Ahogy a szóban is benne van: a kielégítetlen vágyakat, melyek a lelket gyötrik.
Általában az ELMÉRE szoktuk mondani, hogy olyan, mint a sivatag, minden vizet elnyel, ráadásul úgy, hogy ez a víz semmit nem tud életre kelteni. Több és több kell... Újabb és újabb információ, újabb és újabb hír, újabb és újabb adat, de ezekből nemhogy épülne a tudás, sokkal inkább egyre szűkösebbnek, egyre kevesebbnek érzi magát...NINCS olyan, hogy ELÉG és NINCS ELÉGEDETTSÉG.
Ráadásul a külvilág mindezt meg is fejeli, mondván: soha nem lehetsz elégedett, mert akkor „megrekedsz a fejlődés útján”.
CSapda. Mégpedig hatalmas, mert a LELKET ÖLI meg és teszi „éhezővé”.
 
Mindenkinek vannak mindennapos gondjai, feladatai, kihívásai. Pont azért, hogy edzésben tartson, hogy mozgásba hozza a MEGOLDÓ képességeinket. Vannak olyanok, akik állandóan RETTEGNEK A KUDARCTÓL. Állandóan MÉRICSKÉLNEK, hogy bezzeg a másik....
Ez IS CSAPDA. Mégpedi hatalmas, mert a LELKET ÖLI meg és teszi éhezővé – csak másképp, mint az ELME.
Ez a fajta éhezés is kielégíthetetlen, hisz mindig lesz olyan, aki nálam jobb, képzettebb, bölcsebb, szebb, okosabb, tapasztaltabb.
 
A harmadik „éhezési tünet” a FELHALMOZÁS. Ami egyenlő a BESZŰKÜLÉSsel. Hiába tűnik bőségnek, NEM AZ. Ugyanis ha valaki bőségtudatban él, akkor NEM FÉL. Akkor tudja, hogy a kozmikus áramlásban soha nincs hiány, hisz a kozmosz, a Világmindenség nem ismeri a hiányt. CSAK VANSÁG VAN. ITT, az anyagban IS. Még akkor is, ha ROSSZINDULATÚ EMBEREK mesterségesen hiányt gerjesztenek. Erre felugorva sokan elkezdenek felhalmozni, eurot gyűjteni, beváltani, seftelni, adni-venni, hogy MÉG TÖBB LEGYEN. Közben pedig folyamatosan attól rettegnek, nehogy elvesszen a felhalmozott érték. Igazából állandó BESZŰKÜLT tudatban élnek, aggodalomban, mit hoz a holnap? Közben elfelejtenek ÉLNI, örülni, elégedettnek lenni. Aztán csodálkoznak, hogy jönnek az ilyen-olyan bajok. Emésztési problémák, veseprobléma, keringés, vérnyomás, prosztata vagy épp mozgásszervi nehézségek. Könyök, térd, boka... Nyak és hát, medence, csípő...Az idejüket ilyen-olyan rendelőkben töltik...Mire mennek tehát a felhalmozással? Azt hiszik, hogy ez a „VAN” - pedig hiába, „nincs batyus temetés” sem. Amit itt összegyűjtöttünk az anyagban, az biz itt is marad...
Addig kell ÉL-vezni a LÉ-T-et itt, az anyagban, amíg itt vagyunk.
Ha kiléptünk, hátunk mögött hagytuk, akkor már késő a bánat, hogy jajj... mi minden szalasztottunk el a hülye hozzáállásunk miatt!

Az élet mindehol, tehát ITT is ÁRAMLÁS és nem felhalmozás.
Ahol és aki gátat emel az áramlás elé – csak idő kérdése és szakadni fog az a gát...
Természetesen tartalék jó ha van, mert segít átbillenni a megakadásokon, de nem egyenlő a felhalmozással. Télre is eltesszük a nyáron beérett élelmiszert, mert tudjuk, hogy a természet alszik és ilyenkor nem „dolgozik”. De csak annyit, hogy jusson is, maradjon is. Pont. Nincs aggodalom, nincs félelem, hogy mit hoz a holnap. „Jut idő” az ÖRÖMLÉTRE.

Érdekes megfigyelni , hogy a legkevesebben képesek annak elfogadására és megértésére, hogy a TUDATI MINTA az, ami mindig BEVONZZA A MEGOLDÁS MINŐSÉGÉT és ADJA A BŐSÉGET IS.
Mivel a Kozmoszban CSAK BŐSÉG van, nem lehet más itt sem! Csakis a tudatunkkal vagyunk képesek blokkolni, de még akkor is megoldódik! minden! Mindig!
Aki már rendelkezik kellő múlttal a háta mögött, és voltak „alászállásai”, visszanézve látnia kell, hogy TÉNYLEG MINDIG MINDEN MEGOLDÓDOTT. Néha a legelképzelhetetlenebb módon.

Tehát, ha FELADAT van – akkor MEGOLDÁS IS VAN, hisz egyik nincs a másik nélkül.
Ez legyen a tudatunkban!
Ha FELADAT van – SEGÍTŐK is vannak. Mindig.
Mert SOHA nem vagyunk magunkra hagyva, és ha úgy érezzük, hogy igen, akkor meg MAG-unkból fog megérkezni a MEGOLDÁS.

Az utóbbi napokban folyamatosan érkeznek a SZELLEMI MEGÚJULÁST segítő hullámok, GOND-OL(d)atok, bevillanások.
Ezek minden esetben meghozzák a FELSZABADULÁS ÉRZETÉT, amitől kisimul a lelkünk, a kialakult sivatag újra életre kel(het) - mert ugye a kapcsoló bennünk van..
 
Mai nap is találkozhatunk olyan „sorsszerű” kihívással, mely megoldást kíván. Olyan élethelyzettel, mely ismétlődő, azért, hogy magára irányítsa a figyelmet. Miért ismétlődik? Miért kapjuk?
A megoldások a KÉRDEZÉSSEL kezdődnek...
 
Napunk kísérő angyala ma MIHÁLY, aki arra int: „Emlékezz igaz önvalódra”. Nos igen, mert minden, ami ÉL, az bennünk van. És nem a külvilágban... „ÉN vagyok a Világ közepe, ÉN vagyok az alfa és az omega”. Ez így van. Minden EGY-es emberre, minden EGY-ÉN-re... Akkor?
Miért nem vagyunk ELÉG-edettek?...
 
(Kép: Atacama sivatag eső után)