MOTTÓ: A MEGTETT ÚT

 
Ma ÚJHOLD napja van. Ilyenkor mindig „útra kel” egy új HOLDHÓNAP.
„NORMÁLIS” időszámítás szerint most lenne "elseje" és nem úgy, ahogy a naptár diktálja.
Az ember teljesen ki van zökkentve a természettel való együttműködéséből, így a harmonikus életritmusból is, tehát nincs min csodálkozni, hogy megborult életminőséget él. Különösen a NŐKRE igaz ez, akiket szándékkal szakítottak le a Holdról, mert így azt lehet csinálni a biológiai működésükkel, amit akarnak. Tele lehet őket tömni fogamzásgátlóval, elterelni a figyelmüket alapvető képességükről, ami az ÉRZÉKELÉS, a RÁÉRZÉS, a SEJTELEM, az ÖSSZEFÜGGÉSEK meglátása és az ELŐRELÁTÁS képessége, ami egyébként az őket manipuláló „hymséget” segítené ( NEM SZOLGÁLNÁ!), de az ELME(=HYM) inkább kidobja, ami isteni (ahogy Herkules is levágta a gonosznak kiáltott Meduza gorgo fejét és eldobta), csakhogy tenmagát, mint teremtett minőséget halhatatlannak és isteninek titulálja. Nos, lehet valamit hosszútávon elcsalni, de AZ IGAZSÁG MINDIG VILÁGOSSÁGBA TÉR.
Direkt nem azt mondtam, hogy „fényre kerül” – mert a Fény pontosan a káprátat és nem láttat..
(8.33... megint itt a rábólintás..)

Ma a NAP pontosan SZEMBEN ÁLL a JUPITERREL a „Teremburán”. Ma mindenki életében VILÁGOSSÁGBA térhet valami, amit eddig nem látott meg. Meglárthatja a MEGTETT UTAT.
Hogy honnan jutott el oda, ahol épp most van? És MIÉRT?
Ma mindenki MEGLÁTHATJA azt, hogy ALAPVETŐEN BŐSÉG VAN, és csakis a saját, egyéni, FÉL ELEM (mint egy félig töltött elem) szinten működő életfelfogásunk képes ezt a bőséget LEREDUKÁLNI. „Jó” esetben csak egy „fél” szintre, de ha az ELME nagyon tele van az aggodalommal, szorongással, akkor megsokSZOR-ozza ennek erejét és még inkább beszűkíti a lehetőségeket.
Mi a BŐ-s-ÉG alapja? Annak TUDATA hogy CSAK EZ VAN!
A kozmoszban, a SZELLEMI TÉRBEN nincs olyan, hogy hiány.
Nincs olyan, hogy megrekedés, beszorulás. CSAK ÁRAMLÁS van! Mivel az anyagi világ a SZELLEMI TÉRBELI, tapintható és LÁTHATÓ MEGJELENÉSE, ezért ITT SEM lehet másképp!
Mégis, akkor mitől van hiány?
Az ELME FOJTOGATÓ HITRENDSZERÉTŐL (no, erre most kapásból rá is tüsszentettem), minek hatására az EGY-ÉN elfelejti, hogy ő ISTEN-ÉN.

A tegnap kitett film a „100 dolog” tökéletesen összecseng a mai nappal, hisz mire mutat rá? A BŐSÉGRE. Csakhogy nem mindegy, miben mérjük! Anyagiakban, tárgyakban, dolgokban? Ezek mind PÓTSZEREK - HA TÚLZÁSBA visszük.
Az anyag világának TARTOZÉKAI A TÁRGYAK. Ha nem így lenne, akkor minek lennénk az anyagban??? És miért lennének művészek, akik az anyagot "átvarázsolják"? Minek alkotnának? Minek keltenék fel a szépérzékünket?
A tárgyaknak is van "lelke". Ezt már sokan megtapasztaltuk.
A tárgyak - különösen, amikor KÉZZEL KÉSZÍTIK őket -, magukba foglalják a „LELKESEDÉST”. Azt az alkotó ERŐT, ami a LÉLEKBŐL az alkotás során kiárad. Ez a lelkesedés hatja át például az ÉTELT is, mert az is egy alkotás. Amikor valaki keserűen, fancsalian áll neki főzni – olyan is lesz az eredménye. Kifordul az eredmény az ember szájából.
Tehát: az ANYAG világában nem kell az anyagot eldobni – hanem ÉRTÉKELNI kell tudni.
Minden ami SZÉP, ami HARMONIKUS, feltölt. Újra és újra, ha mondjuk kitesszük a falra.
Vagy egy cipő, ruha esetében: „FELDOB”, ha viseljük. JÓ ÉRZÉS JÁR ÁT (8.44....)
Lényeg mindenben a MINŐSÉG. És NEM a halmozás.
Ezt kell megtanulnunk ÉRZÉKELVE ÉRTÉKELNI.

De hol indul a minőség?
MAGUNKBÓL. Ha bennünk van az ÉRTÉKREND, a MINŐSÉG TUDATA, ha MAGUNKAT kellőképp ÉRTÉKELJÜK, akkor a környezetünket is ennek megfelelően fogjuk berendezni tárgyakkal.
A BELSŐ ÉRTÉKÍTÉLETET és ÉRTÉKTUDATOT, az abból fakadó magabiztosságot igyekszik az egyház és minden vallás KIFORGATNI és összemostni a hiúsággal, az önteltséggel és máris „tolja” az ALÁZAT, a meghajlás fontosságát. No, itt kezdődik a LÉLEK MEGTÖRÉSE.
Úgyhogy nem véletlenül mondom: aki jön az „alázat” emlegetésével, ott tessék fogni a maratoni futócipőt és jó messzire elszaladni...
NINCS ALÁZAT!!!! Az a HATALOM elmeprogramja a megtörésre!!

Viszont van SZER-ÉN-s-ÉG. SZERTUDAT. Ez pedig a MAG-a-BIZTOS-ság tudata. Az ISTENTUDAT. Megfelelő ERŐ és KIÁLLÁS mindazon ÉRTÉK-és MÉRTÉKREND mentén, ami a SZER-EN-JÁRÁShoz tartozik.
Ugye értjük? Ugye érezzük? A LÉNY-EG-et??

Ma GABRIEL csatlakozott mellénk, aki mint jó vezető, megmutatja nekünk saját ÉRTÉKEINKET. Világosságba hozza az IGAZAT bennünk, hogy LÁSSUK meg saját ISTENI MI-NŐ-ségünket!
Lássuk meg saját ÉRTÉKEINKET. Lássuk meg a MEGTETT UTAT!
Lássuk meg: KI VAGYOK ÉN IGAZ-ában??

Ha valaki hátbatámad, lehúz, próbálja a SAJÁT félelmét ránk erőltetni, gondoljunk mindig arra: ez az Ő SZINTJE. ŐT MINŐSÍTI.
Vigyázzunk a "FÉLHANGÚ" FÉLVEZETŐKKEL IS!!
Ők is MEG-VILÁG-ításba kerülnek, mert az igaz hangot csak ideig-óráig lehet "félre kongatni".
Az ő megvilágításuk által mi is megvilágosodásba kerülhetünk, hisz azt a hangot halljuk, amivel mi rezgünk össze. Ha a a hamisat halljuk, az "üres" kongást - akkor bizony MI VAGYUNK ELHANGOLVA!!! Mi kongunk üresen, tartalom nélkül, mert nem jut el a SZÍVünk HANGJA az elménkig...Ellenben mások ELME-HANGJA annál inkább...

Ha egyszer is ráéreztünk az IGAZ ÉRTÉKRE, ne hagyjuk elvenni magunktól, sem beszennyezni! Őrizzük meg a SZÉPET, a JÓT, a TISZTÁT, a BŐSÉGET, amit magunkban ÉRZÜNK.
Ne hagyjuk, hogy megtörje bármely kibillent elmematyi a mi HARMONIÁNKAT, kiegyensúlyozottságunkat, belső hitünket! Tudom, hogy ezt könnyű mondani és bezzeg a külvilág így meg úgy. Igen. De HOL az ISTEN? A külvilágban vagy BENNÜNK?
Na, erre gondoljunk....