IGEN VAGY NEM?

 
Ez az „igen vagy nem” olyan, mint amit a nők nagyol jól ismernek: „terhes vagy nem terhes”?
Megvan a vágy, megvan a befektetett „munka” is, alapvetően minden rendben – majd jön az idegörlő várakozás: sikerült vagy nem? És ha nem, akkor miért nem? Aztán újra... aztán megint a várakozás: igen vagy nem? És ha nem, megint miért nem?
Bezzeg a másiknak elég, ha valaki rá néz, már megfogta a madarat... Útjára indul az agyalás...A betekeredés. Az elme és az akarom lépésről lépésre olyan börtönt épít, hogy még csak nem is vesszük észre. Közben elfelejtünk valamit: van egy FELSŐBB AKARAT is, ami mást akar. Más irányba terel, mert jobban tudja, minek van itt az ideje.
 
Aki képes hátra lépni és magába figyelve ezzel a Felsőbb Akarattal összehangolódni, el tudja engedni az ego akarását. És általában szépen ki is derül, miért nincs itt a gyerekvállalás ideje.
Nagyon sok esetben bizony azért, mert nem az "igazival" vagyunk együtt. Adott pillanatban a legmélyebb tiltakozás a válasz – aztán eltelik pár hónap vagy néhány év, majd hálát adunk az Égnek, hogy minden úgy történt, ahogy..
 
A lineáris TÉR-IDŐ-ben a legnehezebb feladat a KIVÁRÁS.
Még annak is, akinek pedig elég erős az érzékelése. Tudja, hogy tudja – na de MIKOR TELJESÜL be az, amit tud és lát is?
Kártyavetéseknél tipikus helyzet: megmutatkozik az irány, látható a folyamat: de mikor?
Két évvel ezelőtt még nagyjából meg lehetett jósolni: fél év, egy év, másfél év, néhány hónap, netán pár hét. De ez MÁR NINCS!
Ha valamire nem lehet választ adni, az az IDŐ.
 
Tanításban vagyunk. A HIT próbájában. A BIZONYOSSÁG próbájában. Tudod, hogy mi van? És érzed az irányt? Akkor minek kérdezed? Akkor csak légy jelen, figyelj és meg fogod tapasztalni!
Most mondhatná valaki, hogy a kártya "nem pontos", de a bolygóállások bezzeg igen.
Hát ez nagy tévedés!! Onnan SEM lehet az időt megfejteni.
Meg lehet mondani a HATÁSOKAT, globálisan és egyénre szabottan is, hogy mikor, mely életterületén mi várható– de hogy az miként fog megnyilvánulni? Arra NINCS VÁLASZ. Mert nem is lehet.
A „hogyan” mindig az égiek „dóga”. A miénk pedig a „hogyannak” egy másik fajtája: a megélés mikéntje. Én, bent, magamban, hogyan élem meg a történés hogyanját...
Láthatjuk, hogy mi a következő lépés. De hogy az a lépés majd hova vezet? AZT MÁR NEM (7.07....)
Egyetlen kulcs van: a JELEN LÉT. Benne lenni minden pillanatban, és ha lehet minél tudatosabban.
 
Én például mindig a „tudásra” gyúrok. Érzem és tudom, hogy MI A KIDOBANDÓ, mi az, ami nem igaz – de már nincs olyan, hogy „csomagban” érkezik a „másik”, a helyreállítás tudománya.
Csak az állandó jelenlét, a figyelem a megoldás. Egy pillanatnyi elrévülés, egy eltűnődés, egy sor egy könyvben, egy elejtett fél mondat – és máris kicsapódik egy kapu, amin villanásszerűen betódul egy „AHA” –élmény érzése és értése.
Nagyon fontos: MINDIG EGYÜTT érkezik ÉRTÉS ÉS ÉRZET.
Ha nincs érzet az értés mellett – akkor az nem tanítás, hanem csak agyalás, ami pedig nem visz sehova...
 
A mai napon megtudhatjuk: „terhes vagy nem terhes”. Legyen szó bármiről is. Igen vagy nem? Egy biztos: ÚGY lesz JÓ!
Egyre vigyázzunk: mindig legyen bennünk TISZTA SZÁNDÉK.
Mi a tiszta szándék? Az, hogy képesek vagyunk elengedni a saját akaratunkat és elfogadni a Felsőbbet.
 
Napunk kísérő angyala ma MIHÁLY, aki a bennünk élő TISZTASÁGRA emlékeztet minket, mert ugye, aki tiszta, az alkalmas a „tiszt-ségekre” is....