HIT ÉS ANNAK EREJE

Ma csak annyit akartam írni, hogy élvezzük a nyugalmat, a hétvége csendjét és pont.
Viszont a felsőbb Akarat mást mutat: mindenképp szót kell ejteni a bennünk meglévő TUDÁS és az ahhoz kapcsolódó HIT erejéről. Mondjuk, mindezen a vasárnap csendjében elmélyülni, remek lehetőség.
 
Ha körülnézünk a világban, vagy csak saját környezetünkben, láthatjuk, hogy kik hogyan élnek a saját hitük és tudásuk szerint. Van, aki bölcsen él, van, aki vakhitben.
Milyen a bölcs hit? Amikor nem a külső megmondókra hallgatunk, legfeljebb csak akkor, ha a hallott információ összecseng a belső meggyőződésünkkel. Különben képesek vagyunk a belső hangot követni.
A vakhit, ahogy a nevében is benne van, vak. Csak azt követi, amit ELHITETTEK vele. Ez a vallások tipikus esete. Legyen az keresztény, zsidó, muzulmán vagy buddhista, vagy bármely szekta propagandája. A vallások mindig az ELMÉT TÖMIK a SZÍV ELTÖMÉSÉN keresztül. Ismerjük a „százszormond-százszormond” technikát: addig hajtogatnak valamit, amíg az elme felülírja a belső szívbéli ellenállást és elhiszi a mantrát. Erre épül minden „agymosás”. Ezzel a technikával lehet elhitetni bárkivel, hogy nem is fiú hanem lány. Vagy akár fordítva.
Az ELMÉT mindennel meg lehet etetni.
Ezt a világ szellemi vezető tökéletesen tudják – és élnek is a tudásukkal. Csak így tudnak TÖMEGEKET megmozgatni és a színtiszta igazság ellenében is felhergelni. Lásd most a háborús helyzetet. Vagy akár a covidot. Mennyi maszkos ember futkos az utcán? ÖNSZÁNTÁBÓL viselve azt? Rájuk nézünk és azonnal tudjuk: sikeres agymosás végtermékei.
Az USZÍTÁS is hasonlóan működik. Ismerjük a történelemből. Minél SZŰKEBB valakinek a SZÍVE, minél primitívebb a gondolkodása, annál könnyebben felhergelhető egy propaganda számára.
A gyűlölet bárkiben felszítható a félelem erejével párosítva. Lekapcsolja a gondolkodást, kiöli a tisztánlátást, eltömi a szívet és a legalantasabb ÉRZELMET felkorbácsolva a legalantasabb cselekedetek végrehajtására sarkall. A felszítók aztán, a piszkos munkát mással elcégeztetve, kényelmesen hátradőlnek és elégedetten röhögnek a markukba.
Mondhatnánk, hogy mindezt csak a „primitív”, „tudatlan” emberekkel lehet megtenni.
Nem. Nem kell ahhoz tudás vagy nem tudás, hogy valakit a gyűlölet ellepjen. CSAK A SZÍV TISZTÁTALANSÁGA.
Az elme okosságától teljesen független a szív EGY-SZER-űsége. Okos embert éppúgy uralhat a vakhit, mint a butát. Nem a tanultságon múlik....
A „szokások” és a „hagyományok” gyökeret verése is a vakhithez kapcsolható. Mennyi, de mennyi van még működésben, amit az ostobaság illetve a LUSTASÁG, a kényelem tart fent! A nemérzés és nemgondolkodás...Az eltompultság...
 
A mai nap érkezhet olyan KÜLSŐ impulzus, ami felébresztheti bennünk a BELSŐ BÍRÁLATOT.
Érkezhet valami, ami elgondolkodtathat saját életünk bevett szokásait illetően. Vagy arról, hogy milyen HITET követünk?
Miben is hiszünk? De legfőképp: KINEK HISZÜNK???
Például abban, hogy ha bal lábbal kelek fel, akkor az egész napom olyan lesz? És mi van akkor, ha az ágyam úgy áll, hogy nem is tudok másik lábbal felkelni?? Akkor mindig mindennapom „balos lesz”?
Egyébként meg miért is a „BAL” a „szerencsétlenség” jelölője?
Mert a BAL a szív oldala? Meg a BEL-lel is kapcsolatban van?
No, érdemes például EZEN IS elgondolkodni, pontosabban elmélázni, hogy mennyi TORZÍTOTT kifejezés uralja a gondolkodásunkat! És miért a BAL-hoz kapcsolták a komcsi, szoci propagandát, és a JOBB-hoz, a nácit és fasisztát???
A fogalmak átgondolása után nézzünk szét, kinek hiszünk?
A pápának? O.V-nak? "Aferinek"? Valamely vallási vezetőnek?
Kinek a SZAVA MÉRTÉKADÓ számunkra? MIÉRT hiszünk nekik?
Mi az OKA, amiért hiszünk nekik?
Akkor nézzük meg a magunk MÉRTÉKÉT és ÉRTÉKRENDJÉT is!
Ébredni BÁRMIKOR lehet és MINDIG....
 
Ideje van a VÁLTÁSNAK – mint tudjuk. Ebben a váltásban MINDENNEK meg kell változni. A VÉLT TUDÁSNAK, a hitünknek, a szívbéliségünknek. A HIT ADJA AZ ERŐT.
Ha „JÓ” a hitünk – akkor egészségesek vagyunk, lendületesek, örömlétben élők. Ha „nem jó”, mert kihelyezzük valaki és valami másba, akkor egészen biztosan bejelez a testünk: mert valami NEM fog JÓL működik bennünk.
 
Napunk kísérő angyala ma JEREMIEL, aki a SZÁMVETÉS üzenetével érkezett.
Vasárnap lévén érdemes elméláznunk a nyugalomban és a csendben (akinek lehetősége van rá), pláne akkor, ha a fizika síkján már lassan kiveri a szemünket a baj, a gond, a probléma, hogy HOL vagyunk TÉV-HITBEN, vagy VAK-hitben (hmm.. 7:22-kor, amiben a 7 a HIT száma, a 22 pedig BELSŐ kapcsolódásunké...)