KILÉPÉS A HOMÁLYBÓL

 
Amint leszűrhető a Rituálékból, Krisztina, Márta és a többiek írásaiból, melyek fentről-bentről érkeznek, hogy egyre nyílvánvalóbb a tanítás és az ébresztés: MINDEN BENNÜNK TÖRTÉNIK, MINDEN, AMIT MEGÉLÜNK, csakis RAJTUNK MÚLIK. Csak vegyük már végre ÉSZ-re!
Egy „labirintusjáró” ilyenkor szokta feltenni a kérdést: „na és aki most épp háborúban van, azt is maga választotta?? Rajta múlik, hogy ott van-e? Na nemááá!! Ki az a marha, aki háborút, lövöldözést, nyomort, éhezést, betegséget akarna magának?! A világ olyan amilyen, és egyéni szerencse, hogy te épp hol vagy. Egyébként pedig mindig is volt jó és rossz, háború és béke, és ez így is marad”. Pont.
Ismerős?
 
Azt hiszem, jópáran szembekerültünk már hasonló érvelésekkel.
Ha megpendítjük azt a szót, hogy „FELELŐSSÉGTUDAT” – na, akkor fellibbentjük a piros posztót.
Mert ez az, amiről a legkevesebben akarnak hallani. (Erre most rá is tüsszentettem). Leginkább az egészségünket, na meg a politikát illetően. Azt, hogy MINDENÉRT ÉN VAGYOK A FELELŐS – csak nagyon kevés ember hajlandó tudomásul venni. Pontosabban MEGÉRTENI a mélyebb lényegét.
Pedig ’teccik-nemteccik’: előbb-utóbb mindenki, MIND-ÉN-ki kénytelen lesz erre ráébredni....
 
A tegnapi nap vált számomra is egyértelművé, hogy tényleg megvalósul(t) mindaz, amit a kártyák korábban jeleztek: megváltozik a tudás, megváltozik a tanítás.
Az ugye, hogy nem lehet már tanítani a Tarot-t, egyértelmű. De az is, hogy az egész, jól felépített spirimaszlagot is szét kell rombolni, mert bődületes torzítások vannak úgy a tenyérelemzésekben, mint az arcelemzésekben és természetesen a csillagtudásban is. A hasítás, a SZÉT-rombolás, a tudatos és szándékos torzítás erőterének a működése mindenhol tetten érhető, ahol az EMBER, a SZELLEM kerülne megismerésre. Tehát meg kell tisztítani, rendbe kell tenni az egészet. Lepucolni a görög mitológia szennyét a csillagképekről (és hát a csillagképek is vajon EREDETÜKBEN is azok-e, amik most, az elnevezésekről nem is beszélve. Aztán a bolygók női-férfi besorolása. Na, meg szegény Satanának, mint „apajelölőnek” a megcsúfolása a horoszkópokban....), tisztába tenni a személyiségelemzés alappiléreit. Egyetlen könyvben sem lehet ma már megbízni, mert mind ugyanazt a maszlagot keni, csak egyik vastagon, a másik vékonyan, az egyik jobbról balra, a másik balról jobbra...Mert egyéni gondolkodás, LÁTÁS – na, az NINCS!
Ezek után én is feltettem magamnak a kérdést, hogy akkor MI MARAD, ami tanítható?Amiben az ÉRZÉKELÉS fejleszthető az ÖNMEGISMERÉS útján?
Maradt a cigánykártya, az abból továbbfejlesztett Lenormand, valamint a számmisztika – de annál is nagyon odafigyelve, mert a torzítások markánsak.
Gondolom, érzékelhető, hogy miért tettem fel a kérdést, hogy ha minden borul, akkor MI LESZ AZ A TUDÁS, ami tanítható lesz? Milyen jövő vár rám és a munkámra?
Mindig jelezték a lapok, hogy ÚJ TANÍTÁS érkezik. Efelől nem is volt kétségem, na de hogyan??
Az elme ugye, mindig tudni akarja a hogyant, meg a mit!
Aztán minden egészen másképp alakul, ahogy azt elsőre megpróbáljuk elképzelni...(6.44-kor..)

Tulajdonképp ÉSZ-re se veszi az ember, hogy napról napra mindig érkezik valami új.
Nekem nincsenek mestereim, akikre várni kellene, meg akik ilyen-olyan feltételeket szabnak, hogy mikor mit csinálhatok, azért, hogy tanítást kapjak.
Azért jó tudni, hogy ezek a „mesterek” nem mesterek, hanem SAJÁT MAGUNK „RÉSZE”. Saját tudatunk dolgozik, mint „mester”, azért, hogy az értelmünk ne bomoljon meg. „Direktbe” nem tudná az elme elviselni a tanítást. Csakhogy ez az állapot egy KÖTÉS. Olyan kötés, ami előző életekből fakadó szellemi megterhelés, hitrendszerek, megfelelési kényszerek hozadéka. Akinek „mesterei” vannak, SOHA NEM KÖZVETLENÜL kapcsolódik tenmaga TISZTA MAGJÁHOZ, hanem egy szinten megragadt, saját maga által kivetített tudatállapotához. Lehet, hogy ez most kissé bonyolultan hangzik – de attól még így van. Minden „mesterek” által vezetett ember MEGKAPJA A LEHETŐSÉGEKET élete során, újra és újra, hogy KI TUDJON EBBŐL a beragadta helyzetből LÉPNI – de saját döntése az, hogy él is vele, vagy nem. Mert nem könnyű felvállalni a FELELŐSSÉGET.

Tehát az IGAZ tudás, a TISZTA TANÍTÁS mindig MAG-unkból érkező. Hogyan?
A legkülönbözőbb módokon. Álmok által, bevillanó felismerések által – de mindig HATÁROZOTT ÉRZET kíséretében.
Az így érkező tanításokban a SZÍV-TUDAT működik.
A „mesterek” által vezetettben is - de csak egy bizonyos pontig. Utána elakad a lemez, mert már a MAGTUDATNAK kellene dekódolódnia. TEN-MAG-ra kellene ébredni! Ami egyenlő a FELELŐSSÉG vállalással, a FEL-ÉL-éssel. Ez az a pont, ahol a SZÓ-nak IGÉVÉ kell válnia. És mindig itt bukik el a mutatvány...
(6.55...és 11 fok – tehát a számok megint „bólogatnak”..)

A kor-kör-váltás hatalmas lehetősége minden lélek számára, hogy LÁSSON TISZTÁN. Hogy ÉBREDJEN MAGÁRA. Ehhez minden létező körülmény, „játékszín” a rendelkezésre áll. Ehhez minden TUDÁS megérkezik, lehívható, ha mi magunk hajlandók vagyunk FELREZEGNI az információhoz.
Szerintem, a rituálék és a versek összhangjai, a „véletlen szinkronicitások” tökéletes „bemutatót tartanak” arról, hogy tényleg azonos vonzza az azonost, hisz a tartalom is teljesen egybecseng.
A versben lehozott tanítás a rímek által „zenésít”, tehát jobban szól az ÉRZELEMNEK.
Az én „szájbarágós” módszerem jobban szól az ÉRTELEMNEK. Kiben melyik a nyitottabb – az kapja a „megszólítást”. A lényeg: hagyjuk-e magunkat megszólítani?

A mai napon, amikor újra ÜRES HOLD lesz (igazából már napnyugta után), a LÁTSZATOK és a MÖGÖTTÜK rejtőzködő IGAZSÁGOK fognak minket „megdolgozni”. Ha a látszatoknak hiszek – garantáltan elveszek a labirintusban. Ha KÉPES vagyok a LÁTÁSRA az ÉRZÉKELÉS ÁLTAL, akkor bizony RÁÉRZEK az igaz-hamis állításokra – csak ne hagyjam magam a labirintusból kikiabálóktól eltéríteni...

Napunk kísérő angyala ki más lehetne a fentiek alapján, mint GABRIEL – aki mindig MEGSÚGJA a helyes válaszokat. Aki kivezet minket a labirintusból, a hamis hitrendszerek, kinyilatkoztatások, szellemi tévutak sártengeréből...