ÉLET ÉS HALÁL

 
Ma, az első lap, amit magamnak húztam napindítóként, az „Isten szeme” volt.
Ennek a lapnak az értelmezése, mint minden másnak is, természetesen több síkú.
Elsődleges üzenete: a FELSŐBB AKARAT érvényesülése.
Másodlagos: az „állandóság”, a stabilitás, a REND.
Tehát: nyugi, ne ugrálj, ne kapkodj, ne szaladgálj, végy nagy levegőt, szuszázd ki és akkor megnyugszol. Ha már harmadszor pattansz vissza a falról, akkor épp ideje megállni és elgondolkodni, hogy miért tették ki a falat eléd. Vannak akik még ilyenkor se állnak le és eszetlen kos módjára nekiugranak újra és újra a falnak, hogy na majd ők megmutatják... Aztán igen, NEKIK mutatják meg - mert egykettőre letörik a szarvuk....
 
Az „Isten szeme” lapban még benne van a HIT ereje is.
A HIT, pontosabban a BIZONYOSSÁG által rá tudunk hagyatkozni a Felsőbb Akaratra, mert tudjuk, hogy az az akarat a mi akaratunk is.
Pontosítva: ezt az tudja, aki képes MAGÁBAN összerezegni a felsőbb akarattal - az ÉRZÉKELÉSEIN keresztül. Nem erőlteti, ami nem megy.
No, itt szokott aztán a nagy tudathasadás fellépni: ne erőltessem, mert nem az enyém, vagy csak túl gyenge a kitartásom?
Ennek eldöntéséhez csend kell és nyugalom. Hátralépni, elengedni, várni és újra nekiveselkedni.
Iskolai, munkahelyi feladatoknál nem tehetjük meg, hogy hagyjuk a fenébe a házit vagy épp az aktuálisan ránk sózott kihívást – legfeljebb segítséget kérünk. Nem kell egyedül kínlódni, amikor mindig van segítség. A megoldás után pedig megelégedve hátra dőlünk és egy tapasztalattal gazdagabban mehetünk tovább..
 
Az „Isten szeme” erre is utal: jó úton jársz, van segítség, tarts ki! Benned a képesség, benned a tudás, csak lásd is meg!
Ha KINT a külvilágban nem tetszik valami, már eleged van sokmindenből, akkor tudd: MINDEN RENDBEN halad a maga útján. Aminek része ÉLET és HALÁL. Azaz VÉG és KEZDET.
Elengedés, befejezés, lezárás – fogantatás, kezdés, kibontakozás...
Pontosan ebben a VÁLTÁSBAN vagyunk.
Megy a „balhé” kint, vihar a „biliben”, szellentés a porba, mely alaposan felkavaródik, eltömve a szemeket, füleket – de csak azokét, akik belenéznek. Akinek „esze van”, az elfordítja a fejét és betakarja szemét-fülét, mert tudja, hogy a MEGTÉVESZTÉS porfelhője kevereg csupán (8.44....)
 
Az asztrokockáim ma a NAP, a SKORPIÓ és a 8-as ház jeleit dobták. Azaz? Teljesen analóg az „Isten szemével”, hisz a Nap csak azt tudja LÁTTATNI, ami a LÁTHATATLAN tartományban adott, azaz VAN.
A „háttérben” zajlik az ÁTFORDULÁS. A Nap lépésről lépésre láthatóváis fogja tenni, a szemnek is, mindazt, ami a láthatatlan tartományban MÁR KÉSZ.
Kérdés csupán: MI készen vagyunk-e a "találkozásra"?
 
Ébredés van. Sokak mélyálomból fognak feljönni, és ráébredni, mekkora átverés részesei voltak.
Ezek az emberek látszólag ébren vannak – de tudatuk totális hibernálásban van. Ők a „ZOMBIK”, mivel érzékelésük mutatója rezzenéstelenül áll. Még belerúgni se lehet, hogy kimozduljon, annyira áll.. De ez nem is a mi dolgunk. Mi, itt, sokat nem tehetünk értük, mert a homokszemek a feje búbjáig eltömték őket.
Ezen „csak az isten változtathat”, mégpedig úgy, hogy „aknára küldi” őket..... Szétszedet, hogy újra épüljön, ami megkövült és élettelenné vált...Más minőségben, más síkon.. (8.55)
Rajtunk áll, hogy a fókuszunkat min tartjuk: a HALÁLON vagy az ÉLETEN?
 
Bár halál sincs – csak átváltozás. Halál: LEÁLLÁS. ÁLLÁS. ÁLLÓ HAL. A Halak csillakgépben az ÁLLÓ és az ÚSZÓ HAL EGY TŐRŐL FAKAD. Ha az egyik élő – a másik sem lehet más. Csak az egyik „horizontálisan” mozog, befelé, a másik „vertikálisan”, azaz KIFELÉ. Amelyik vertikálisan, kifelé mozog, az ÁLL. De csak úgy látszik, hogy áll, ezért „ÁL”. Mivel hal formájú, ezért HAL-ÁL.
A HAL, akár „befelé” mozog, akár „Kifelé” – a BŐSÉG jelölője.
Nem véletlenül osztott Jézus épp „halat” a hallgatói között. „Szaporította”. Megmutatva, hogy VANSÁG van és BŐSÉG.
Lehet, hogy „csupán varázsolt”, csak LÁTTATOTT és igazából nem volt ott hal. Mégis: ha bárki is látta, akkor OTT VOLT. JELEN volt. Érezte és (talán) értette is. "Táplálkozott", "feltőltődött" a HAL tudatával...
Lehet kérdezni, ha vanság van és bőség – akkor miért vannak szegények és nyomorultak?
Nos, erre már nehezebb a válasz, mert több összetevője is van (mint „KOR-KÖR” szellemiség, karmakörök egymásra épülése), de egészen biztosan összefügg a TUDAT SZINTJÉVEL.. (8.09...)
 
MAI kísérőangyalunk ARIEL, aki a MERSZ, a MÉRTÉK és ÉRTÉK angyala. Üzenve: a belső erő mindig a MÉRTÉK és ÉRTÉK-tudatra épül. Ha tengelyben vagy, akkor megvan benned az isteni bizonyosság. Ha pedig ISTEN BENNED és veled – akkor ki ellened?