KERESZT ÉS ÚT

 
Nagyon érdekes, hogy ma az első lap, amit húztam, a KERESZT lapja volt a Lenormand kártyából, és folytatva a húzásokat, utólag láthatóvá vált: EZ a lap AZONNAL megadta a felütését a mai nap üzneteének. Minden további kártya, és asztrokockák is, csupán e lap üzenetét finomították tovább.
 
Mit üzen a KERESZT?
Ha ránézünk egy keresztre (nem egyenlőszárúra, hanem a krisztusira), akkor mi az első gondolatunk?
A MÁSVILÁG. A TÚLVILÁG. A HALÁL.
Azaz? Magyarul? ÚTKERESZTEZŐDÉS KÉT VILÁG KÖZÖTT.
Határátlépés.
A régi emberek keresztvetéssel VÉDTÉK magukat az ártó hatások ellenében.
A papok keresztet tartottak a halálba menőnek és a rossz szellemek felé.
A kisbabát a kereszt jelével látják el a homlokán kereszteléskor (hisz még a nevében is benne van), ami NEM ÁRTÁS (ez a végtelen ostobaság is sikeresen elterjedt az idióta konteogyártók jóvoltából és a „lázadásra éhes” emberek elméjét azonnal beszippantotta, akik gondolkodás nélkül be is nyelték), hanem VÉDELEM. Védelem az ÁRTÓ SZÁNDÉK ELLEN, hisz JÉZUS nevében keresztelnek. (Lehet, hogy az egyház, mint szervezet nem éppen tiszta szándékú, de NEM MINDEN ÁRTÓ náluk sem).
 
Az egyenlőszárú kereszt a TÉR KITERJEDÉSÉT jelképezi.
Körrel bezárva pedig a FÖLD, a FÉNY, a TÉR és IDŐ kiterjedésének szimbolikája. Fel és le – jobbra és balra. Oda-vissza. Egy FOLYAMAT, mely KÖRBEJÁR. A körben, a folyamatban tehát mindig eljutunk egy KERESZTEZŐDÉSHEZ, egy IRÁNYVÁLTÁSHOZ.
 
Egész életünk tele van irányváltásokkal. Vannak a meghatározók, nagyok, amelyekből csak néhányat élünk meg és vannak, ezeken belül, a kisebbek. De egy biztos: mindegyik TANÍTÁST HORDOZ (7.22-kor....Már megint...)
Ha a kereszt KÉT VILÁG találkozója, irányváltást jelző, akkor egészen biztos, hogy a MAI NAPON is meg fogunk élni valamit, ami BENNÜNK, magunkban fog egy „irányváltást” indukálni. (Ez pedig egészen biztos, hogy így lesz, mivel az asztrokockák a 6-s házat dobták, ami a sorsszerűség, a karmikus REND jelölője).
Megélhetünk egy homlokracsapós ráébredést valamire, hirtelen kitisztulhat a látásunk, ami szó szerint egy MÁS ÚTRA terel bennünket.
 
Ma a „Teremburán” a HOLD és URANA kapcsolódnak egymáshoz, tehát az iménti 7.22-ben tökéletesen vissza is adta az ő viszonyukat: nem kerülhető el az ébresztő gondolat, ami "egységbe" terel minket, "összeráz" a szétszórtságból vagy kétségekből.
A 7-es az „egységtudat” szellemisége-lelkisége, a 2 pedig a Hold száma, az érzékelésé. A 22 pedig a MÁSVILÁGOKBA való ÁTFORDULÁS érzékelésének a képességét jelzi.
Nem ragozom tovább, szerintem felesleges, aki ÉRZI, ÉRTI is... és
minden bizonnyal meg is fogja ÉLNI a nap folyamán....
 
Napunk kísérő angyala ma ARIEL, a „bátorság” angyala.
Bátorság, MERSZ, minden útkereszteződésben elengedhetetlen. Felvállalni, eldönteni, elindulni...
(7.27-kor jelezve, hogy félelemre nincs ok, mert NEM VAGYUNK EGYEDÜL)....
 
Kiegészítésként befűzném ide egy kedves tanítványom, Ágnes Eszter Horváth versét:
Lezáruló körből
Vedd ki most a részed
Minden tapasztalásod
Nincs másért, csak érted.
Állj meg egy pillanatra
Adj időt magadnak
Eredeted kódjai
Mindig veled vannak
Mit ha szépen őrzöl
S szíved vezet téged
Még nem látod ugyan
De új lét lesz a részed.
 
 
(Kép: Mildred Ann Butler festménye - mely elsőként ugrott elém a face megnyitásakor. És minő véletlen: tökéletesen passzol a mai nap üzenetéhez, hisz a HOLLÓK is HÍRVIVŐK!)