KAPCSOLATOK

 
Elsőre a KERESZTÚT mottót akartam írni, mert több lap is erre utalt az „észközökből” – viszont ezek a „keresztutak” is felfoghatók TALÁLKOZÁSOKNAK. Kapcsolódásoknak. Amikor a kereszt két szára összeér EGY PONTBA és EGGYÉ válnak. Aztán, hogy ott maradnak-e vagy folytatják útjukat, az már más kérdés... De egy biztos: ha folytatják is, immár EGÉSZEN MÁS MINŐSÉGBEN.
 
A nap száma, a 16 is ezt mutatja, tökéletes tükörként.
A 16 az a váltás, az a "cezura", ami egy teljesen más síkra emel.
A másikkal, a másik által, magomban....Ezért tartozik hozzá a "torony", ami olyan lezárást jelez, ahova NINCS visszatérés. Megéltünk egy minőséget és lezártuk. Pont. Már nincs tovább dolgunk vele. Új élet egy MÁS SÍK indul az útjára...
Bennünk... és kint is..
 
Minden találkozás MEGHATÁROZ. Mássá tesz. Alakít rajtunk.
Épít vagy rombol? Soha nem rombol, még akkor sem, ha kihozza belőlünk az „alpári minőséget”. Mert az is részünk. Csak tudnunk kell uralni, irányítani, ismerni, hogy bennünk van – mert ha bennünk van, akkor okkal van bennünk.
Jómagam is megéltem: olyan hangnemben, olyan stílusban ordítottam le egyszer egy igazi „kommunistaparasztbunkó” fejét, aki korábban apámat a végstádiumában a porba alázta, mikor meg merte kérni, hogy ne szombat és vasárnap délután flexeljen egy üdülőkörnyezetben, hogy magam is meglepődtem saját magamon.. Anyám mellettem szó szerint lefagyott, ahogy hallott engem, mert ilyennek még nem látott. Talán kiordítottam magamból apám helyett is a megalázottságot és a kíméletlenséget. Megfenyegettem a szarházit, de úgy, hogy a környék is visszhangzott tőlem. Mit mondjak: csend lett. Ezután soha többet nem flexelt hétvégeken...
Tehát? Kihozta belőlem ez az illető az alpárit? De ki ám. Kellett? Kellett. Hatott? Hatott.
„Azuram” emlegette korábban, hogy 3 féle típus van a beosztottak körében: 1. a ”légyszívescsináldmeg”, 2. a „csináldmeg” és a 3. „b+ csináldmármeg!”. Mindegyik csak a maga szintjén ért. Egyre azonban nagyon illik vigyázni: soha nem szabad összekeverni!
(9.44....)
Igen. Mindenki a maga szintjén ért.
Ez az egyik.
 
A másik: minden találkozás, minden kapcsolat, legyen az baráti, ellenséges, munkabeli, szomszédi, szerelmi, nagy szerelmi, felületes vagy mélységes, egyszeri vagy hosszan tartó: folyamatosan ALAKÍT RAJTUNK. Hozzájárul MAGUNK megismeréséhez és magunkon keresztül a MÁSIK megismeréséhez.
Aztán a végén rájövünk: MINDEN BENNÜNK VAN.
Az is, amit a másikban látunk.
Van nekem ugye egy „bunkó” szomszédom. De ez a bunkóság bennem is ott van. És használom is, akkor amikor kell. Csak egyre kell vigyázni: tudni illik, hogy mi illik, mikor kivel és miért.
Mert bizony van, amikor ez vezet egy adott probléma, konfliktus, helyzet megoldáshoz. Az ember alapból udvarias, meghallgat, előzékeny és elfogadó. De ha a határait sorozatosan betologatják, megsértik – akkor bizony vége az előzékenységnek és életbe lép az önvédelem reflexió. Saját érdekben. Mindig eredményre vezet, mikor tudjuk kivel és hogyan...
 
A kapcsolatok tisztulásához a 2020-as év hatalmas mértékben hozzájárult. „Azuram” emlegette a múlt héten, hogy mennyire jó volt ez a covid: mindenkiről lerántotta a leplet és megmutatta valódi arcát. Hogy hol tart az intelligenciája, a gondolkodása, a tudatossága, a szellemi-lelki szintje. A részéről meglepő volt ez a kinyilatkoztatás, de nem győztem bólogatni. Mert így van.
Kevesen érzik és értik ezeknek a tisztulásoknak a KOZMIKUS HÁTTERÉT, hogy bizony KORSZAKVÁLTÁSBAN vagyunk.
Az új minőségbe nem vihetjük magunkkal a régi mintákat.
Le kell tenni MINDEN KÖTŐFÉKET úgy a rokoni szálakat illetően, mint a barátit vagy munkahelyit.
Rá kellett és még mindig rá kell ébredni arra (akinek ez még nem lezárt), hogy a családi „kötődések” NEM KÖTÉSEK. Ami kötés, az lehúz, visszatart, visszaránt egy következő karmakörre. Pontosabban EDDIG RÁNT(HAT)OTT. De már nem.
Eljött az ideje ráébredni, hogy minden lélek SZABAD és minden lélek szabad akaratából, saját döntése mentén tudja MAGAMAGÁT MEGKÖTNI. Valakihez vagy valamihez odaRAGASZTANI.
Ezek a „ragadványok”. Ezek lehetnek hitek, eszmerendszerek, mint az aszkétizmus, a megvonás, a büntetés, a félelem... amiket viszünk tovább életről életre - azért, mert mindig a keletkezés helyén, azaz a földi létünkben lehet csak feloldani, ITT KELL ráébredni arra, hogy KI VAGYOK. VAGY-ságomnak MI AZ OKA. És ha erre ráébredtem, akkor meg-és felszabadultam. Onnantól nincs kötés, nincs ragadvány, nincs belém programozott hit-és eszmerendszer.
Minden TÁRSKAPCSOLAT az EGYÜTTMŰKÖDÉST, a MAG-unkra ismerést és tenmagunk ÉBREDÉSÉT szolgálja. Oda-vissza. Teljes kölcsönösségben.
 
Ma TELIHOLD VAN. Tökéletes TÜKRE a KAPCSOLATOK MINTÁZATÁNAK. Mi az ami látható – és mi az, ami a látható MÖGÖTT van? De ami mindig érezteti valamilyen úton-módon a hatását? Például a felszínen minden napos, minden ragyog, árad a kedvesség - közben a mélyben, a láthatatlan tartományban megoldhatatlan lelki kétségek, önértékelési problémák lappanganak, mert nincs elfogadás, nincs megértés - csak bólogatás a felszínen.
 
Nagyon érdekes, hogy a Telihold épp naplementekor fog létrejönni. Érdemes lesz figyelni a horizontot, biztosan hatalmas lesz a Hold, amikor majd feljön a KELETI OLDALON.
Minden Telihold a kiteljesedést, a LÁTÁST szolgálja. Lássunk rá MAG-unkra, magunk által a MÁSIKRA és ha látunk, akkor mindig MEGÚJULUNK. Magunkban a másikkal, a másik által, de már egy más SÍKON....
 
Ebben támogat ma minket RAGUEL, aki a „Harmonikus kapcsolatok” létrejöttében támogat. Elsimít és megold.
Egyszerűen harmonizál...