A TUDATOSSÁG FELSZABADÍT

 
Igen, nem csak az IGAZSÁG.
Az igazság mindig felszabadít. Nagy súlyokat tud levenni rólunk, amint felismerjük és összeáll bennünk egy addig hiányos kép, mozaik vagy folyamat. Szó szerint fizikailag érezhető ez a felszabadulás, megkönnyebbülés, könnyebbség.
Igen ám, de az igazságnak TUDATOSSÁ is kell válnia bennünk, ahhoz, hogy ÉLJEN bennünk, általunk.
(7.07-kor leírva..tehát megint itt a rábólintás..).
 
A TUDATOT és az ELMÉT, mint ahogy oly sok mindent, előszeretettel keverik, pedig a kettő nem ugyanaz. Sokszor hallani, különösen mostanában azokat a fogalmakat, hogy „tudatbefolyásolás”, „tudatprogramozás” – pedig ezek teljesen FALS meghatározások és tökéletesen mutatják, hogy mennyire felületesen használjuk a kifejezéstárunkat.
A „befolyásolás” pedig pontosan erre épít: a kiforgatott értelmezésre!
Befolyásolni, irányítani, programozni mindig az ELMÉT lehet.
 
A TUDAT a MAG-LÉNYSÉGÜNK minősége.
Abban a szállóigévé vált mondásban, hogy a „LÉT HATÁROZZA MEG A TUDATOT – vagy a TUDAT HATÁROZZA MEG LÉTET” nagyon HELYESEN van használva a "tudat" fogalma.
Egyébként ezt a mondást sem lehet VAGY-VAGY formában értelmezni, hanem csakis IS-IS-ben (7.11- megint rábólintás...), mert minden oda-vissza hat.
A LÉT(EM) a saját tudatosságom minőségétől függ.
A LÉT pedig visszahat a tudatosságomra és formálja, változtatja azt.
Bár mindenki egy EGY ÉN, önálló tudattal rendelkezően – mégis a MIND ÉN mindenségében örök kölcsönhatásban és szimbiózisban vagyunk, hisz minden EGY...
A tegnapi Riutáléban elmesélt példa jól tükrözi a kölcsönhatást, az oda-vissza áramlást, az „adok-kapok” mibenlétét. Ebből mindig csak FELFELÉ van kiszállás, úgy is mondjuk, hogy „felülemelkedés”.
Látjuk a helyzetet, látjuk az IGAZSÁGOT, és csakis a tudatosságunk függvénye az, hogy mennyire tudunk önmagunk uraként és irányítójaként belőle kiszállni. Közben tudatosnak maradva a MINŐSÉGRE.
 
Tegnap nem beszéltem a 22-es szám mágiájáról, pedig ugyancsak meghatározta a napot.
A 22-t tartják a Spiritualitás számának, a dupla holdhatás miatt. Akinek a számai között szerepel, egészen biztos, hogy érzékeny lelkületű és különösen fogékony a láthatón túli világra.
A dupla érzékenység azonban dupla nehézséget is magába tud rejteni, mert a KÉTSÉGET is duplázza. Ezért ez a szám, ha valaki nem eléggé tudatos, bizony szét tud cincálni. Fel tud őrölni és akár a teljes zavartságig is el tud juttatni. Természetesen csak azt, akiben az ELME és a SZÍV egymással veszekszik, pontosabban az elme mindig a szívtudatosság, az érzékelés fölé akar kerekedni.
Nos, az ilyen egyéneket lehet tökéletesen programozni, manipulálni, irányítani. Szó szerint szétszedni...
De a 22-ben minden ilyen szétesés után ott az ÚJRAKEZDÉS lehetősége: kikényszerít egy DÖNTÉST, ami megteremti a STABILITÁST (a 4-es szám által).
Ha 1-től 22-ig összeadjuk a számokat, 253-at kapunk, ami 10, ami 1. A Tarotban a 0-t társítják hozzá – nagyon TÉVESEN. Hisz a 10 és az 1 nem lehet nulla....A 10 az átfordulás, az 1 a kezdet, egy új felütés, egy más síkon, másképp, megÚJulva....
Ezt az újrakezdést, megújulást lehetett tegnap megélni.
Jómagam is így "jártam": nagyon épületes napom volt, tökéletesen kisimította az előző nap turbulenciáját, sőt, tökéletesen leképezte a 22-10-1 vonulatot, mivel "feldobott" egy magasabb síkra.
Mivel tanítottam, a spirituális vonal is adta magát – de ezen belül számomra is feltűnő volt, hogy jóval inkább a szellemi-filozófiai témák kerültek a fókuszba, mint a tananyag... A látásmód kiszélesítéséhez, a TUDATOSSÁGhoz, az IGAZSÁG megismeréséhez viszont elengedhetetlen...

Ma 23-án, a „szétcincálás-felismerés-átfordulás-újrakezdés” vonalon (7.27-kor...) a harmónia, az egyensúly, a RENDEZŐDÉS-RENDEZETTSÉG kapja a hangsúlyt. A Deva Tarotban ez a szám az ÁTFORDULÁS lapjához tartozik, mely az utolsó lap. Innentől "nincs tovább" - mert az „átfodulás” , bár mutat analógiát a „szerencsekerékkel”, mégis egészen MÁS...
Új szint, ÚJ "világ", ÚJ minőség...
Az átfordulásban már nem az „egyszer fent-egyszer lent” ritmusa a jellemző, hanem immár egy egészen MÁS TUDATSZINTEN alapuló LÁTÁSmód és LÉTEZÉS.

Érdekes, hogy az „észközeimben” már napok óta a Triax hercegnő alakja jelenik meg (Deva Tarotból). Ez a lap a tiszta kapcsolat lapja a magasabb és mélyebb világok között, ami nem más, mint a BENNÜNK ÉLŐ két világ összakapcsolása az ÉRZÉKELÉS és ÉLESLÁTÁS, az INTUÍCIÓ és EGYÜTTÉRZÉS, egy szóval, a SZERETET áltla. Akiben nincs szeretet, TEN-MAG-a iránt, az bizony mást sem tud szeretni. Tehát a külvilághoz fűződő viszonya is "értelmezhetetlen".. (7.33...)

A „Terembura” konstellációi közül ma a Vénusz és Urana kapcsolódása adja a hátteret: pontosan azt, amit a mottó is, miszerint a tudatosság az, ami a bőséget (és ez alatt nem csak az anyagiakat értem) meghatározza. Az egészségünktől kezdve a kapcsolatainkon át a körülményeinkig..mindent...
Az igazság felismeréséhez nem kell bátorság.
De a tudatosításához és alkalmazásához, azaz az ÉLÉSÉHEZ már annál inkább. Ezért áll ma mögénk ARIEL, aki a bőségen túl a „mersz”, a „mérték” és „érték”-tudat angyala is...