MÖGÖTTES VILÁG

 
MOTTÓ: A MÖGÖTTES VILÁG
 
Sokszor elhangzik, hogy mindig a LÁTSZAT MÖGÖTT VAN AZ IGAZSÁG.
A látszatban mindenkinek megvan a maga igazsága, ami nem más, mint amit maga lát. Gondoljunk csak egy helyszínelésre, ahány szemtanú, annyi meglátás. Akkor vajon MI az igaz IGAZ? Mi a TELJES valóság?
Mi a teljes igazság?
 
Nos, ez az a filozófiai kérdés, amibe az ELME mindig belebukik.
Mert AGGYAL, mert ELMÉVEL SOHA nem fogja senki megtalálni a TELJESSÉGET.
De erről már sok szó esett az elmúlt hetek-hónapok során.
 
Még az ünnepek előtt keveredtem vitába – na, ez egy kicsit túlzás, hogy vita, inkább csak egy ESZME-CSERÉ-be -, amikor feltették nekem a kérdéseket, hogy MI a MÉRTÉK? Mi az ÉRTÉK? KI határozza meg, hogy mi a mérték? És ki DÖNT ezekben a kérdésekben?
Természetesen NEM VOLT RÁ VÁLASZOM.
Miért?
Mert az ÉRTÉKET és a MÉRTÉKET az ember IGAZából MAGÁBAN ÉRZI.
 
Az ÉRTÉK, a MÉRTÉK, a TARTÁS, a TISZTASÁG alapvetően KÓDOLT minden lélekben. Ezeket nem kell(ene) tanítani, mert ha JÓL működünk, azonnal megérezzük. Azt is, hogy hol vannak a HATÁROK. Az EGY és a MÁS között. Hol van meg az egyensúly az Egyik és a Másik között.
Ezeket hívjuk ma ERKÖLCS-nek.
Ha valaki hátsó szándékkal közelít hozzánk, mondhat nekünk nagy ígéreket, szép szavakat, amit tisztának LÁTSZANAK – mégis zsigerből érezzük, hogy valami NEM IO. Valami hamis.
Érvekkel megindokolni nem tudjuk, hogy miért érezzük – de megérezzük. És ha érezzük, nem megyünk bele egy ajánlatba, egy csábító helyzetbe...
 
A gyerekrontók műfaja pont ez. Szép szavakkal, ígéretekkel, megtévesztéssel ELALTATNI a megszólaló VÉSZJELZŐT, az ELMÉT TELEBESZÉLVE ELHITETNI a jónak LÁTSZÓ akaratot – és máris csapdába csalták az áldozatukat.
Nagyban is így működik.
 
A hatalom legszuperebb eszköze erre a célra a média minden létező ága. Írott és nem írott módozata.
A fogalmazás, a szavak elhelyezése, a hangsúlyok – ezek mind-mind olyan TRÜKKÖK, melyek az ELME-SZÍV viszonyára építenek. Nagyon jól tudják, hogy az ELME veszi az IGAZSÁGOT, ezért néhány IGAZ SZÓVAL megetetik – majd mikor már fogja a lépesméz, akkor lenyomják a torkán az ÉRZÉKELÉSEIT ELTÖMŐ HAZUGSÁGOKAT!
A politikában, a reklámokban, a marketingben, a biztosítások eladásában, az NLP-ben ezek bejáratott technikák.
Érdemes megtanulni, vagy legalább foglalkozni vele (10.22...), mert fel tudunk ELMÉVEL is készülni arra, hogy összekapcsoljuk a megérzésünkkel és azonnal tudjuk, hol akarnak rajtunk fogást venni.
 
Volt egy esetem, még 2004-ben, amikor módosították a vám-és áfa szabályokat az uniós csatlkazoás után. A szállító cég, saját figyelmetlensége okán, mégegyszer ki akart fizettetni velem egy olyan áfát, amit én már rendeztem. Az oda-vissza levelezések végén a nyakamra küldtek egy „behajtót”, aki Székesfehérvártól Győrig győzködött, hogy nekem miért is kell fizetnem..
Letehettem volna a telefont, de végigszórakoztam, mert tényleg vicces volt számomra, hogyan megy a jól betanult technikákon a fiatalember. Már előre tudtam, mi lesz a következő érvelése.
Aztán mikor már Győrnél eljutott a végére és azt mondta nekem, hogy "reménytelen eset vagyok", nevetve mondtam neki, hogy megspórolhatott volna magának 1 órás telefonköltséget, ha elsőre MEGHALLJA az érveléseimet, amit ráadásul jogszabályi hivatkozással alá is támasztottam...
A végére hagyta természetesen a fenyegetést, miszerint majd a bíróságon találkozunk, de ezen is csak nevettem és természetesen semmi nem lett belőle...
Nem járt sikerrel.
 
Tehát, ha ÉREZZÜK egy helyzetben, hogy HOL AZ IGAZSÁG, akkor HIGGYÜNK az érzéseinknek és adott helyzettől függően a TUDÁSRA is tegyünk szert hozzá.
 
Földi viszonylatban úgyis hamarosan megtaláljuk a megfelelő információkat, kozmikus szinten pedig mindig megkapjuk a JELEKET, hogy valamit jól éreztünk-e meg vagy nem...
Ezek a JELEK, illetve a jelek által érkező felismerések, mind az EMLÉKEZÉSEINKET dekódolják. Ébresztenek, mert elfelejtettük, hogy KIK VAGYUNK IGAZ-ÁG-ból....
Ha emlékezünk TISZTA ÖNVALÓNKRA - akkor egyúttal az IGAZSÁGOT is megismerjük.
De NEM a látszatok világában...(10-33) - hanem TEN-MAG-unkban...
 
Napunk kísérő angyala továbbra is URIEL, aki „villámszerűen” ébreszt, aki adja a JELEKET.
Fogjuk? Nem fogjuk? Ez csakis a saját hangoltságunk függvénye....
De ma mindenképp kaphatunk olyan FEL-ISME-R-ést, mely újabb lakatot üthet le az emlékezésünk még zárt ajtajairól...