VALAMI KÉSZÜLŐDIK

 
 
A minap már említettem, hogy az ÁLLANDÓ és VÁLTOZÓ kettősségében állandó a ZÁRÁS-NYITÁS kapcsolódása, de hogy ez a lezárás és új kezdés épp mit érint, az napról napra más és más...
Jut minden napra "egy mese", ami épp aktuálissá válik, megvizsgálni, megszűrni, mit és hol kell végérvényesen elvágni és egy új irány felé fordulni...
(hmm...10.10-et mutat épp az óra, tehát MEGINT itt a rábólintás...)

Az észközeim közül az egyik lap, a „Triax 9”, a tökéletes REND lapja. Alapvetően.
DE.... mivel KÖR alapkú, ezért húzáskor elfordulhat. És ha már elfordulhat, természetesen el is fog fordulni, mutatva, hogy a REND-en, a körön belül mi az a helyzet, az a hatás, ami épp aktuális. Eszerint most épp az, hogy ÉREZHETŐ és TAPINTHATÓ, hogy JÖN VALAMI. Hogy közeledik, érkezik egy JÓ DOLOG, aminek a rezgése már itt van a KÖRBEN, de az, hogy ez a "jó dolog" „nekem” mit rejt és mit hoz, egyelőre TÁVOL VAN, a látóhatáron túl.
CSAKIS ÉRZÉKELHETŐ épp azáltal, hogy minden napra jut valami változó...

Ha érezzük, akkor tapasztalhatjuk, hogy ÁLLANDÓAN változnak a KAPCSOLATAINK.
Magunkkal-magunkban, de rajtunk kívül is, a családi és baráti viszonylatainkat illetően.
Hol érett meg egy ZÁRÁS és egy NYITÁS?
 
Ma pl kaptam egy levelet, aminek íróját rendszeresen egy MEDVE üldözi álmában. Nos, neki pont a SAJÁT erejével kell szembenéznie, mégpedig a NŐI ERŐminőségével.
De jelezheti a medve az anyát is, aki „üldözi”, akivel „nappal” nem mer szembenézni, Lehet mindez "kettő az egyben" - de egy biztos, elsődlegesen a SAJÁT KÉPESSÉGEIT kell már végre felvállalnia.
ITT AZ IDŐ az ERŐT összegyűjteni és váltani.
 
Aztán egy másik ismerőst baleset ért. Elesett és csuklóját törte. Eséskor a kezével akart HÁRÍTANI, ezért persze, hogy a kezére esett...A törés mindig egy határpont, amikor „túltoltunk” valamit. Merevséget, hárítást, elvesztettük a rugalmasságunkat. A csukló amúgy is a lendület, a fesztelenség jelölője. Tehát valahol, mégpedig a jobb kéznél a JÖVŐT és a TETTEKET illetően „törésre” került most már a dolog. Önmagunkkal. Hogy végre megszűnjön egy olyan hárítás, ami a jövőnket befolyásolja negatívan és ami önsorsrontó már. Lehet egyébként a JÓT is hárítani. Jól vagyunk erre kondícionálva... "Azuram” szokra mondani a lányaimnak: ne vegyék el tőle (de mástól SE) az adás örömét. Tanuljanak meg elfogadni!
És ez általánosan is igaz.
Amikor valaki adni akar nekünk valamit, akkor tudjuk elfogadni.
Tegyük le az álságosságot, a „szerénységet”, hogy áááá...köösssszzz, de nem fogadhatom el....
És MIÉRT NEM?
Érvényes ez a bókokra, a szép szavakra is. HÁRÍTJUK a dícséretet, mert nem tudjuk elfogadni. Vagy mert automatikusan hátsó szándékot látunk mögötte. Pedig NEM.
ÉREZNI kell tudni, mely bók őszinte és mely hamis. Ami őszinte, azt pedig tudjuk elfogadni egy „köszönöm” erejéig.
Ha nem tudunk elfogadni, az sokszor jelez önértékelési problémákat. (10.27...)
Tehát hol kell a „partneri viszonyt” elsősorban megint helyre tenni?
Bizony MAG-unkban.
Magunkban, magunkkal, a felsőbb Énnel....
 
Sokszor azért nem tudnak az emberek egyedül ellenni, mert nem ismerik magukat. Nem tudnak magukkal-magukban lenni, mert félnek maguktól.
Félnek a CSENDTŐL.
Figyeljük meg, kik azok, akik állandó zajban élnek.
Akiknek mindig kell, hogy szóljon a rádió, vagy a tv vagy valami hangforrás. Ők azonnal idegesek és nyugtalanok lesznek ha CSEND veszi körbe őket. Ők a csendet „süketnek” hallják – mert nem ismerik. Mert nem tudnak benne elmélyülni. Nem hallják a csend mélyén a HANG-ot. Az IGAZ hangot..
 
Nos, ahhoz, ami FELÉNK TART, annak befogadásához, megértéséhez és megérzéséhez folyamatos HANGOLÁSRA van szükségünk,. Mindig valami másban...Ahhoz, hogy elérjük a STABIL BELSŐ REND CSENDJÉT.
Mert ebben van az ÁLLANDÓSÁG és a REND tudatának a békéje..
Én nagyon bízom abban, hogy eljön hamarosan az a világ, amikor nem menekülni kell a lármázók elől, hanem a lármázók ÉBREDNEK rá a MEGÉRZÉS által, hogy mit is okoznak másoknak, és felébredve immár KÉP-esek lesznek a normál emberi együttműködésre....
 
Napunk kísérőangyala ma megint JEREMIEL, a „REND” angyala, aki mindig a látható és zűrzavaros világ látszata mögött meghúzódó összefüggésekre segít rálátni. Arra, hogy mindennek OKA van és minden halad egy adott irány felé...
Csak az, hogy ezt ki látja és ki nem, egyéni hangoltság kérdése?
Ezen azonban mindig lehet VÁLTOZTATNI....