KAPCSOLAT

 
Jodie Foster filmje jutott elsőre eszembe a mai mottóról, mert a mai "kapcsolat" a "Más világokról" fog szólni, csak NEM KINT keresve, hanem BENT és FENT.
BENT, mert mindent, amit érzünk-gondolunk-élünk MAG-unkban történik meg; és FENT, mert a MÁS VILÁGOKkal való kapcsolódás, a velük való kommunikáció lesz a nap fókusza, amit pedig csakis MAG_unkból fakadóan tudunk elérni...
Igen ám, de ez utóbbihoz némely sémának meg kell halnia bennünk.
 
Általában nézve is történnie kell valaminek, ami FELRÁZ és más világításba helyezi az életszemléletünket. Eltűnik minden, amit eddig biztosnak hittünk – és jöhet a kérdés: akkor mi is VAN valójában? Merre is az arra? Hol is vagyok ÉN az egész rendszerben? És MIÉRT is kell megélnem bizonyos „élményeket”?
 
Ha most megint a külvilágot nézzük, akkor látható, miként rúgják ki az átlagember alól a széket, a talaljt. A megélhetési biztonságtudatát. Tapintható, amint az élet az anyag síkján, kiszámíthatatlanná válik. Mindenhonnan az aggodalom, a félelem árad: lesz-e munkám holnap is? Tudom-e fizetni az adósságokat, a hiteleket? Mi lesz, ha nem? Mi lesz ha kényszeroltás lesz? Mit hoz a jövő? Egyáltalán, mibe kapaszkodjak? Ráadásul most sehova se lehet menni, mindenkit bezártak a maga világába, országába....
 
Némi történelem ismerettel és érzékeléssel tökéletesen látható, hogy mindez nem először történik. A módszer újra és újra ugyanaz. Fenntartani a FÉLELMET, BÁRMI ÁRON és szó szerint bármi áron. Az ÉLET NEM SZÁMÍT, csak a pénz, csak a haszon, csak a hatalom.
Így működött ez hosszú évezredeken keresztül. Újra és újra, amiből nincs kiút. És ezt mindig is igyekeztek a TUDATBAN elmélyíteni, hogy TÉNYLEG NINCS KIÚT. Ebben a vallások és a spirituális írók, gondolkodók megbízható játszótársak voltak. Vagy aljasságból, vagy ostobaságból, ÉRZÉKETLENSÉGBŐL – azaz az érzékelés hiányából fakadóan -, vagy az egészből együttesen.
Igyekeztek a TUDATOT, a LELKET félelmekkel, önsanyargató eszmékkel, gondolatokkal gúzsba kötni, ami KÖTÉS aztán visszahozta, itt tartotta a lelket az „örök körforgásban”.
Épp tegnap olvastam a facen a „nyílt akadémia” oldalról terjesztve (a Szedlacsek-féle „aranykor”), hogy „nincs élet magunkért, csak az az élet, amit másokért élünk”. Hát, mondtam egy vastag cifrát és oda is írtam, hogy ilyen mélységes, aljas csúsztatást a vallások óta nem olvastam... De hát nem is kell csodálkozni, ez a szektaszint gondolkodása. KÖTÉS!!!
 
A mai nap lehetőséget ad, hogy MEGÉREZZÜK és ÁTÉLJÜK lélekben az ilyen és hasonló TUDATROMBOLÓ MEGVEZETÉSEK céljait.
Na és mibenlétét. Működését.
Át kell valamilyen módon cikáznia rajtunk, hogy LE TUDJUK DOBNI. Hogy „meghaljon” bennünk.
Hogy LEZÁRULJON a MÚLT KOR KÖRE bennünk, annak minden ragadványával, félelemben tartó erejével együtt.
FEL KELL TÁMADNUNK MAGUNKNAK – MAGUNKBAN!
 
A nehéz ebben az, hogy TÉNYLEG CSAK MAGUNKBAN lehetséges.
Mennyien várják KINT a változást! Várják vissza a KÉNYELMES és KISZÁMÍTHATÓ életet! A reklámok csupamosoly-csupakönnyedség szintjét.
Csakhogy NEM EZ a VALÓS-ÁG!
Se nem a TISZTA-s-ÁG!
A valóság és tisztaság ott kezdődik, amikor rádöbbenünk, hogy az ÉLET EGÉSZ MÁSHOL zajlik!
Hogy a felelősségtudat alapja a FEL ÉL ŐS-ÉG. Az, hogy FOLYAMATOSAN benne vagyunk a transzcendens áramlásban! Hogy folyamatosan ÉREZZÜK és ÉRZÉKELJÜK a SZERETET támogató, velünk-bennünk lévő ENERGIÁJÁT! Mert így fogjuk megérteni, hogy nem vagyunk egyedül, annak ellenére, hogy minden MAG-unkban zajlik!
 
A külső válságok általában azért vannak, hogy az „ember” ébredjen „EMBER”-mivoltára. Ez általában meg is történik. A baj ott kezdődik, vagy folytatódik, amikor újra elfelejtkezünk erről. És újra beleveszünk az anyagba....
A CSILLAGOK csak látszatra vannak távol. Elhitetik velünk, hogy TÉNYLEG messze vannak. Pedig nincsenek messze. Mert MAG-unkban vannak ők is. Mindenki ÉRZI a csillagokat, ha éjjel felbámul az égre. Hogyan lehetséges? Csakis úgy, hogy bennünk vannak.
Ez pedig hogyan lehet? Úgy, hogy a lelkünk-tudatunk NEM anyagba ZÁRT. Bennünk vannak az EMLÉKEK.
Melyek mit hoznak el?
A MEGOLDÁST.
Mindenre és bármire....
 
Napunk kísérő angyala ma AZRAEL. Az ő minősége „súlyos”, „satanai”. „Üdvözletét küldi a mennyekből” – azaz EMLÉKEZTET és TÁMOGAT. Mire? Igaz ÖN-VALÓNK-ra....