HÁZAS-ÁG

 
Először „Társulást” akartam írni, de éreztem, hogy ez a „szint” kevés. Ugyanakkor a „házasság” meg „túl sok”. Valahol a kettő között, ami mégis határozott, mégis erőt és biztonságot nyújtó, de nincs benne a „kötelező” kötőelem..
Így jutottam erre a megoldásra...
Mert mit is jelent, ha valaki „házas”.
Nyilvánvalóan azt, hogy „saját házzal” rendelkező. Mint a csiga..Vagy mégsem? Hisz van „meztelen csiga” is..Akkor mitől házas a házas?
 
Régen úgy mondták, hogy valaki BE-HÁZASODIK egy családhoz. (Érdekes: BE-házasodni lehet, de KI-házasodni már nem...legalábbis EZ a szó nem létező fogalom... KI-szeretni valakiből teljesen elfogadott. Na de KI-házasodni? Vajon miért nem terjedt el ez az elnevezés?...Pedig logikus lenne, hisz a házat is el lehet hagyni...Ó.. Jut eszeme: KI-HÁZAS-ÍTANI viszont szoktak. Igen.
Házból elküldeni egy másikba...)
Tehát, ha valaki HÁZAS, akkor az illető annak a HÁZNAK a KAPCSOLATI hálójába integrálódik BE.
Most ne menjünk abba vele, hogy ez mennyire előnyös vagy hátrányos, maradjunk abban, hogy IS-IS, helyzettől függően.. A lényeg a KAPCSOLAT jelen pillanatban.
Amikor valakivel házas vagyok, akkor az OTTHONánank is a részesévé válok. Akkor már KÖZÖSködünk. „Összetesszük amink van”. Ami több mint a puszta popo...
 
A „HÁZAS ÁG” az életnek már egy olyan ága, amikor KÖZÖSEN ÉPÍTKEZÜNK. Közös céllal, közös döntésből, közös motivációból, közös jövőt..
Nos, a tegnapi nap egyenes folyománya a mai: megtörtént az összegzés, a lezárás, a két út iránya immár nyilvánvalóvá vált, de az új út NEM MAGÁNYOS, még akkor sem, ha alapvetően MAG-unkban éljük meg az irányváltást.
 
Mivel ELINDULT a „BETETŐZÉS” és „BE-VÉGZŐDÉS” a maga-maga útján - kinek-kinek melyik-, azon az úton mindenkinek vannak-lesznek társai. Mindkét úton immár az EGYÍVÁSÚAK járnak.
Akik egymásnak „házas társai”, hisz a hangoltság, az irányultság EGY-forma..
Ez az a KÖR-be TARTOZÁS, amikor a társak ÖSSZE-tartanak, és szó szerint TARTJÁK egymást, az EGY a MÁS-t, a másikat, immár egy másik síkon...
A BETETŐZÉS a HEGYTETŐ felé TARTÁS – a másik oldalon viszont nem TARTÁS van, hanem (LE)RÁNTÁS...A „MAG-ával rántás)..Az is egyfajta házas-ág...
Ugye érezzük a lényeget?
 
Az összetartozás, a jó házasság alapja a HARMONIA. Az összecsengés. A „félszavakból is megértjük egymást”. Igen.
Tegnap este tettem ki egy posztot egy 2019-es megosztásból kiemelve, de igazából NEM a TARTALOM volt annyira a lényeges ebben, hanem az, hogy MILYEN GYORSAN ÉRKEZIK A MEGOLDÁS, ha az ember az IGAZ ÁGON halad!
Jön egy kibillenés, valakinek a rosszakaratából – de még mielőtt belemerülne az ember, MÁR OTT VAN a VISSZARÁNCIGÁLÁS keze, ami NEM ENGEDI az alászállást. Nem engedi, hogy MÉLTATLAN TARTOMÁNYBA süppedjünk, amikor ezt MÁR a hátunk mögött hagytuk. Amikor ennek a világnak az eszmeisége, sturkturáltsága, minősége MÁR NEM HAT(hat) RÁNK! És különben sincs se „tolatás”, se „hátraarc”, se „visszaesés”.
Mert VÉGE.
 
Nincs immár más feladatunk, mint HINNI és TARTANI. Na meg tartózkodni mindentől, ami nem építő.
Erre mondtam tegnap: lehet valamit LELKIISMERETESEN csinálni – de nem kell a LELKÜNKET BELEVINNI. A kettő nem ugyanaz. Kényszerítik a pedagógusokat az oltás felvételére?
Ha kényszer, akkor legyen: fel kell állni és ÖSSZEFOGVA kilépni. Csak összefogással lehet kényszer ellen hathatósan eredményesnek lenni.
Ellátjuk lelkiismeretesen a munkánkat, a feladatunkat – de nem kell vele azonosulni, ha nincs benne építő „elem”. Legyen BÁRMRIŐL is szó (hely hiányában most nem megyek bele részletekbe).

A JELEN-ben mindenkinek TENMAGÁNAK kell megoldania kihívásait. ÉS MINDIG VAN segítség – erről kapom minden nap a történeteket, a visszacsatolásokat!.
Egy ÚJ "HAZÁBAN" ÚJ TÁRSAK vannak, akikkel „megújítottuk” az együttműködésünket, mert eldöntöttük, hogy a régiekkel MÁR nincs közös jövő.

Összegzés, hátratekintés, lezárás – majd ÖSSZEFOGÁS az ÚJ MINTA SZER-int, e SZER-ben, mely a SZER ELEM-nek az ETETŐ energiája, amiben mindenki megtalálja majd a MAG-A igaz párját...
Kísérőangyalunk URIEL, aki meghozza a váratlan felismeréseket, hogy KI AZ, akivel HÁZAS ÁG-ra léphetünk...