ÉLETFELADAT

 
„Mondd meg nekem légyszíves, mi az életfeladatom”!
„Azért kereslek, mert szeretném tudni az életfeladatomat”!
„Úgy érzem, haladok a spirituális utamon, de még mindig nem tudom, mi az életfeladatom.”
Az elmúlt évek praxisa alatt szinte mindenki feltette nekem ezt a kérdést.
Egyszer még Halász Alexandrával is hozzászólási vitába keveredtem e témában, mikor egy poszt alatt azt írta: nincs olyan, hogy önmagunkért való élet. Én meg visszaírtam, hogy miért másért, ha nem önmagunkért?
 
Ez a történet is már pár éve esett meg, azóta csak megerősítések tucatjait kaptam és éltem meg, hogy micsoda sunyi félrevezetők a spiritanok, a vallásokkal egyetemben (hisz egyik nincs a másik nélkül, mert egy követ fújnak a látszólagos ellentétek ellenére is), miszerint CSAK annak az életnek van értelme, amit másokért élünk. Ergo, alap az „áldozatiság”; alap, hogy te egy mocskos egoista szemétláda vagy, ha magadra mersz gondolni; alap, hogy csak az ájtatos, mindent benyelő és eltűrő élet az élet...
Ismerős?
Szerintem igen.
 
Sokan szenvednek még mindig e tézisek léleknyomorító minősége alatt? Azt hiszem, igen.
ALAP, hogy TEN-MAG-unkért vagyunk itt!
Alap, hogy azért élünk itt az anyag, a test, a földi lét keretei között, mert NEKÜNK van ebben „dógunk”.
Másnak is – ő a saját dóga miatt van itt. És ez minden EGY-ÉN-re igaz. De mivel minden EGY-Én a MIND-ÉN része, ezért természetesen VAN KAPCSOLÓDÁS!
ALAP (lenne) az "Együtt, Egy-MÁS-sal, Egy-MÁS-ÉRT" REND-SZER-e. De mint tudjuk, nem ezen a szintben működünk...
A jelen (MÉG) a FÉL ELEM és az ERŐ-szak-szervezet mentén van felépítve, ami a leuralásról szól, aminek velejárója a harc, az elnyomás, a kihasználás, a lopás-csalás-hazugság, ami természetesen megteremti az ellenállást, az újabb harcot, amihez még ideologiát is gyártanak, miszerint a FÉNY a küzdésről szól...
HÁT NEM!
Ugyanakkor MÉG ez a minőség is CSAK A KERET a létezésünkhöz, még ha nem is olyan, ami ISTENI AKARAT szerinti kellen, hogy legyen! (De már kimúlóban....)
 
Minden élő lélek mindig tenmaga miatt van itt. Mégpedig egy OK-kal, ami VAGY-ságának az alapja. Ez a léténekaz OK-TÁV-ja, lelkének FELHANGOLTSÁGA, azaz MINŐSÉGE.
Van, amikor az élet célja nem más, mint TENMAGÁNAK megtapasztalása. Hogy „ki vagyok én?”. Egyébként EZ a legnagyobb kihívás egy élet során. Mert lehet bármikor másokat szolgálni, másokért élni, süketen és vakon, gondolkodás nélkül, teljesen eltemetve ebben az életmódban a KI-VAGY-OK-iságomat.
Már sokszor elmondtam: a sors út a KERET mindahhoz, hogy megtapasztaljam lényem minőségét. Tudatosságom szintjét. Felejtésem mélységét.
Az ÚJRA-születések vonulatában mindig áthozunk az előző életből valamit, egy "függ-elemet", ami NEKÜNK nem tetsző (volt) és azt minőségében javítani akarjuk. MAG-unkban.
Ha például előző életünkben basáskodók, hatalmunkkal visszaélők voltunk, akkor ebben az életben újra vezetők lehetünk, de minőségében MEGTISZTÍTVA ezt a szerepet. Mivel az Isten soha nem kicseszésre játszik, ezért olyan lehetőségeket, körülményeket kapunk, (NEM NEHEZÍTETTEKET!!!!), amik ezt az utat segíteni fogják. Lehetünk vezetők például saját családunkban. Lehetünk munahelyen, lehetünk társadalmi szinten...vagy „csak” a mindennapi életben, mikor egy megoldandó helyzetet átlátva azonnal az élére tudunk állni. Ahogy lezárult, éljük tovább mindennapjainkat. Aztán megint jön valamilyen helyzet és megint mi leszünk azok, akik az élére állva levezényeljük...
 
Tehát az „ÉLETFELADAT” olyan „valami”, amit MINDIG ÉLÜNK.
Nem egy cél, nem egyszeri elérendő és kipipálandó feladat, hanem az, amiért itt vagyunk. És ez szinte minden nap megnyilatkozik.
Nekem például az igazság kimondása. Már gyerekkorom óta. Persze, hogy ez se az óvodában, se az iskolában, se később nem aratott tetszést. „Szólj igazat, beverik a fejed” hallottam mindig otthon. Megtanítottak hallgatni, hogy nem kell mindig mindent szóvá tenni. (Több-kevesebb sikerrel ).. Megtanultam, de mivel életfeladat, ezért később érkezett egy olyan FORMA, amiben mégis meg tudtam valósítani: a tanácsadások, tanítások...
És ez mindenkinél így van.
 
Ha egy adott keret nem alkalmas a megélésre, akkor jön helyette egy másik, ami megadja a lehetőséget, mert ezért vagyunk itt, tehát a formának mindig igazodnia kell a tartalomhoz.
A mai nap üzenete az ÉLETFELADAT felismeréséről szól.
Mi lehet az életfeladatunk?
Maga az ÉLET mind FELADAT meglátása!
Ami szerintem a LEGNAGYOBB MEGLÁTÁS és kihívás...
 
Ma mindenki kaphat kisebb-nagyobb JELET arra nézve, hogy „mi a dóga”. Szerintem ezt mindenki alapból érzi-tudja, mert CSINÁLJA IS, csak nem eléggé tudatos rá. Aki bizonytalan, KÉRJEN és MEGADATIK néki, jelben gondolatban, érzetben vagy akár konkrét kimondott válaszban...
Két angyal is érkezett ma: JEREMIEL és METATRON. Tökéletes páros....(9.39... az időpont is ...)