Reggeli Rituálé 2021-09-07-én

 
MOTTÓ: HEGYMENET ÉS HARMONIA
 
A tegnapi felütést ma, a 3-asság ritmusának megfelelően, természetszerűen egyfajta „elnyúlás” követi. Azaz, ha „gyökeret vert” tegnap bennünk az érzet, akkor ma a „tartása” lesz a feladat. Mit ér egy beavató pillanat, mit ér egy rajtunk átcikázó felismerés, ha azt nem éljük és nem hasznosítjuk?
Az egyensúly feltétele, hogy az erők HARMONIÁBAN működjenek bennünk. Minden kibillenés egyensúly eltolódáshoz vezet, akármelyik irányról is legyen szó. Ha kibillenünk, utána általában jön egy erős ellentétes irány és harmadik fázisként kerülünk a „nullpontra” újra. Ha megélünk egy nagy euforiát, utána egészen biztos, hogy egy mélységes alászállás lesz a következménye, hisz az euforiának a „nullponttól” is hatalmas a távolsága. Ha csak a „nullpontra” állnánk vissza, még az is letaglózó lenne, de az erő-ellenerő mentén előbb a „nullpont” alá megyünk, aztán utána állunk be újra középre...
Ismerős?
Naná....
 
Mostanában a NAGY VÁLTOZÁS spirálmozgásában vagyunk benne. Haladunk egyre „feljebb”, egyre „kiljebb” úgy, hogy közben egyre „beljebb” jutunk. Ez a nagy paradoxon „hadművelet”, amit elmével nehéz megélni. Viszont érezni nagyon is érezzük. Mert ÉRZÉKELJÜK. Az elme folyamatosan hadakozik és tiltakozik azáltal, hogy újra és újra kétségeket produkál. Amint elértük a „nullpontot”, a nyugalmi helyzetet, abban a pillanatban erőre kapnak bennünk a kérdőjelek, a hitetlenség, a „ráció”, a „realitás”.
Ismerős?
Naná...
Viszont ilyenkor mindig megérkezik a SEGÍT-s-ÉG! Úgy, hogy nem is számítunk rá. Hogyan lehetséges ez? Hát úgy, hogy a LELKÜNKNEK van egy rezgése. Alapvetően EZ határoz meg minket – és nem az elme által kibocsátott hullámok. A LÉLEKMINŐSÉG a lélek minősége.. Az „ELME”, a TESThez, az egohoz, a földi valónkhoz tartozó egység (dupla rátüsszentés...) A lélek az elme felett álló, tehát sokkal KITERJEDTEBB, „TÁGABB” tartomány és minőség. Ennek hullámai kapcsolnak minket egy „körbe”, ahol AZONOS MINŐSÉGEKkel kapcsolódunk össze. Ez az igazi „körbetartozás” és nem az adósságkör... mely utóbbi megint egy IGAZ rendszer I-mentessé tett változata csupán..
A körön belül, ha egy „szegmens” erővesztésben van, azonnal érzékelik tudat alatt a többiek és máris a segítségére sietnek (az adósságkör ugyebár nem így működik...). Ilyenkor kapunk egy váratlan telefonhívást, vagy ránk ír valaki és „véletlenül” pont abban a témában kapunk egy tisztázást, egy megerősítést, amiben alászálltunk...
 
A tegnapi felütés bizonyára hozott mindnyájunkban egy FORDULATOT. Megint. Szellemben-lélekben-látásmódban-hozzáállásban-viszonyulásban. Szerintem sokan kaptak egy TUDATOSÍTÁST, hogy alapvetően MINDEN RENDBEN van, minden halad a maga útján a beteljesülése felé, csupán a mi egonk elméje türelmetlenkedik, hadakozva az ÉRZÉKELÉSSEL és ÉRZETEINKKEL, meg akarva győzni minket a ráció erejével a LÁTHATÓ realitásokról, mint „egyigaz” valóságról!
Csakhogy a látható realitások nagyon-nagyon beszűkült tartományt jelentenek a VALÓS-ÁG-hoz képest!! A ráció szeme CSAK azt „láttatja”, ami az ego SZEMÉVEL látható!! Ez pedig igencsak illuzórikus...Még akkor is, ha valóságnak LÁTSZIK!
Már beszéltünk arról, hogy a változás, mely markánsan elindult, a harmonia rendje szerint 3 lépcsős.
 
Van-volt egy alapállapot, amiből elindultunk. Természetesen ennek is volt egy előkészítője, de ez most nem „súlyos” kérdés.
Az alapállapotból eljutottunk egy következő pontba. Ez volt az ELSŐ SZAKASZ.
Ebben a szakaszban készültek el például Golenya Ágnes könyvei a szellemi ébresztést elősegítendően. Ez az időszak minden téren a SZELLEM tágulásáról szólt. Ezt az időszakot jellemezte sok felfedezés, a múlt, az eredet feltárása, ekkor lépett színre a tanítók, mesterek garmada...”üzembe hozva” a SZÍV-SZŰRŐ működését..
 
Aztán jött a KÖVETKEZŐ SZAKASZ: a szellemi ébredés „termését” a FIZIKA síkjára lehozni.
Elkezdeni ÉLNI magát a változást. Mindazt, amit magunkba SZÍV-tunk. Lélekminőségbe integrálni a szellem felismeréseit. Természetesen úgy, hogy közben folyamatosan tágul tovább a TUDAT. Mert megállás nincs.
Ez a szakasz szólt a kapcsolatok megváltozásáról, az életmódunk átalakulásáról. A KÍGYÓ-GYÚL-ás(á)ról. Ezt a szakaszt segítette tulajdonképp az egész vírushelyzet, mivel az átalakulás folyamata alapvetően BELSŐ MUNKA. Ez volt a MAG-unkba nézés időszaka.
A SZEM-BE-SÜLÉS. A szembesülés, a szem besülése, hisz az, amit a szem KINT látott, az bizony „beégett” a tudatba, és óhatatlanul elindította a MAG-SZEM belső LÁTÁSÁT....
Most már ez a szakasz is a végére érkezett-érkezik.
 
Elindult-elindul a HARMADIK, a „HEGYMENET” szakasza.
Ennek a CSÚCSA lesz az OROM, az ÖRÖM, aminek végén, a TETŐN, szó szerint „szintet ugorhatunk”.
TETŐ = (be) -TETŐ-zés...
A hegymenet, a csúcs előtti szakasz szokott a hegymászásban a legnehezebb lenni. Ilyenkor fogy el a szusz, a belső levegő – és itt válik ritkává a külső levegő is. Ez a szakasz nagy TŰR-elemet és KI-TART-ást igényel. Ebben nekünk mi a feladatunk?
Szó szerint a TARTÁS. Annak a belső erőnek, annak a SZERELMETES HANG-oltságnak a fenntartása, amit előzőleg megkaptunk, ahhoz, hogy ÚRRÁ legyünk a LÁT-szatvilág történésein.
 
A mai Kék vér penzumom a következő helyen nyílt ki (Kék vér II, 239. Oldal – régi kiadás):
 
„Nimród nyila az a HÁROM-SZOR-OS NYÍLVESSZŐ, melyet az ősi spiriutális beavatások nagyon jól ismertek, egy olyan KIFESZÍTETT, avagy BETELJESEDETT, VÉGSŐ LÖVÉS, ugrás ELŐTTI ÁLLAPOT, melyből az utolsó kivetülés, repülés, szárnyalás PONT CÉLBA TALÁL AZ ÚJJÁSZÜLETÉSBE.”
Értjük? Érezzük?
Hogy a legnagyobb ERŐRE az utolsó FESZÍTÉSHEZ van szükség?
De ez az erő fogja a nyilat CÉLBA röpíteni.....
 
„Három szoros nyílvessző”. Három stáció a CÉLhoz vezető úton. Közben FOLYAMATOS KONCENTRÁLÁS, tudatos CÉLRATARTÁS, ami bizony „szoros” feladat. Mert összeszorít – nem enged SZÉT-ESNI. Magyar nyelv mágiája... minden benne van...
KINT minden megy a MAG-A útján.
Nekünk BENT is megy minden a MAG-a útján – úgy, ahogy mi HANG-oljuk MAG-unkat...Ez pedig nem más, mint a mi saját FEL-ÉL-ŐS-ségünk...
 
Napunkhoz ma két angyal is betársult: ARIEL, aki arra bíztat, „terjeszd szét szárnyaidat”, azaz EMELKEDJ FELÜL a látható dolgokon, valamint GABRIEL, aki a „táplálásban” segédkezik, abban, hogy a „szárnyaláshoz” tápláljuk folyamatosan a MAG-ERŐ-t. Tökéletes egység megintcsak...