Reggeli Rituálé 2021-08-11-én

 
MOTTÓ: MIT ÉR A TUDÁS?
 
8.44-et mutat az óra, ahogy elkezdem írni a Rituálét.
Tegnap a 4.48 jelzett és ezt a számsort értelmeztük, ma visszafelé szól a tanítás. Egyébként pedig sosem véletlen és NEM MINDEGY a számSOR iránya...
8 = az átfordulás, a MÁS-világok, a titkok, a „hol-nem-volt” tartománya, mely a megnyilvánulása felé törekszik ITT és MOST. A BÖLCSESSÉG tartománya. Nem véletlenül SATANA száma.
A 44, mint tudjuk a Föld, az ANYAG, a TÉR száma, ha emlékszünk a 144 kibontására, akkor a TÉR és IDŐ egy-egy „kapuja”. Mondhatni úgy, a „nő” és a „férfi”. Mutatja, hogy „MINDKÉT FÉLNEK” dolga a bölcsességet, a tudást, tenmaga érdekében SEJTSZINTIG beépíteni – hogy működhessen a SEJT ELEM és hogy az OSZTOTT-s-ÁG újra EGY legyen. Mert a bölcsesség NEM-től független!!!
A SEJTELEM az, ami SÚG, amin keresztül az "angyalok hangját", támogatását is meghallhatjuk, ezért aposztrofálják a 44-et ANGYALI SZÁMNAK is.
Nos, e kis fejtegetéssel már el is jutottunk a mai nap lényegéhez: MIT ÉR A TUDÁS? És MILYEN tudás?
Mert más a TANULT tudás és más a SEJTELEM szintjén működő tudás – amit BÖLCSESSÉGNEK nevezünk.
A bölcsesség „magától” működik, mert MAG-unkból eredő. „HOZOTT” anyag.
Mennyi egyszerű embert ismerünk, aki nem iskolázott, mégis TISZTÁBB, BÖLCSEBB, SZER-ÉN-ebb, mint bármely nagytudású professzor? Mennyi „okosotojást” ismerünk, akik halmozzák a diplomákat, de egy kutyával sem képes normálisan bánni?
Mert hiányzik belőle a természetes intelligencia, mai modern szóval az EQ? Nincs ÉRZÉKELÉSE, nem működnek az antennái, nem veszi a jeleket, az adást – tehát képtelen VÁLTOZNI és ezáltal magán VÁLTOZTATNI.
Az ilyen emberek az „elmematyik”, akik csak és kizárólag az ELME beszűkült korlátain belül képesek a világ értelmezésére. Ők azok, akik vakon követik a vallások dogmáit, vagy ha épp ateisták, akkor a humanizmus álságos dogmáit. Ők kaphatók bármely ESZMERENDSZER kiszolgálására, mert nem látnak mögéje, a saját orruknál sem tovább. Nekik MINDENRE kézzelfogható bizonyíték kell, ők a „hiszem ha látom” felfogás leghűbb szószólói. És a leghangosabbak is. A leginkább leuralók és mindenkit lenéznek és hülyének bélyegeznek, akiben van "spiritusz".
 
Ha már a tudásról beszélünk, nem mehetünk el amellett sem:
mire használjuk a TANULT TUDÁST? Vagy a mindennapok terén:
mit kezdünk egy információval?
Nos, ez is a BÖLCSESSÉGEN múlik.
Megtudunk például egy titkot. Vagy ráébredünk valamire. Rájövünk egy összefüggésre. Kérdés: mit kezdünk vele? HOGYAN építjük magunkba? És hogyan építjük magunkban TOVÁBB?
Azonnal kiáramoltatjuk? Vagy megfontolva érleljük, „forgatjuk” magunkban, figyelve, mit vált ki bennünk, HOVA VEZET tovább minket a kapott tudás?
Persze itt is el lehet szaladni két irányba: mert az ELME elkezd drámát írni, sőt, akár egy eposzt is! Az ÉRZÉKELÉS viszont CSENDRE int, hogy VÁRJ! Várd ki a végét, figyelj tovább és megkapod a további SEJT-ELEM-szintű "adatokat" is hozzá!
 
A tudással kapcsolatban nem mehetünk el egy másik szegmens, a spirituláis elmematyik tábora mellett sem, mely szerintem az egyik legveszélyesebb terület. Ez a legtöbb elmevezérelt és EQ-mentes „okos tudós” gyűjtőhelye, mert FELELŐSSÉG NÉLKÜL BÁRMIT MEGTEHETNEK!! Nincs „hivatalos” számonkérés az ámokfutásuk következményei után. Mondjuk aki elszenvedője egy-egy ilyen ámokfutónak, mint pl az „idegen csillagzatról származó küldöttek” agymenéseinek, nemtől függetlenül, annak ez a tapasztalás lesz az ÉBRESZTÉS ahhoz, hogy beinduljon a SEJT-ELEM működése. Hogy RÁÉREZZEN a hamisjátékosokra.
 
Amíg NINCS ÉRZÉKELÉS, addig CSAK AZ ELME veszi az „adást”. Márpedig az elme egy nagyon leszűkült tartomány, mert az elme csak azt fogadja be, ami az ő szintjével összecsengő. Amit el tud KÉPZELNI. Erre, az „EL TUD KÉPZELNI” képességre épül, nagyon is hatékonyan, MINDEN ELMEPROGRAM.
Filmeken, regényeken keresztül. Ez egy „TUDATHÁLÓ”, amit mindig feltöltenek KÉPEKKEL, gondolatokkal, ami ITT REZEG körülöttünk.
És mindenki veszi is, aki CSAK E tartományban „rezeg”.
Akinél viszont működik az ÉRZÉKELÉS, a SEJT-ELEM, mint VÍZ-VÁLASZTÓ, azt bizony ezek a KÉPEK, KÉPZELETEK és KÉP-zelgések NEM fogják BEFOLYÁSOLNI. Látni látja őket - de nincs rá hatással.
Ami ma a világban zajlik – de nemcsak ma, hanem azóta, mióta az EMBER TUDATA a békaperspektíva szintjére süllyedt -, minden történés a SEJT SZINTŰ ÁTALAKULÁSUNKAT szolgálja.
Magyarul az ÉBREDÉSÜNKET.
Mi az ébredés? Az ÉRZÉKELÉS megnyitása.
Hol működik az érzékelés?
Az „érzet” tartományában, ami micsoda? A SZÍV!
 
Ma a Kék vér penzumom újra a III-ik kötetet jelölte ki, újra az IBOLYALÁNG témájánál. Mégpedig ott, amikor Ágnes maga is felismerte, hogy az ibolyaláng egy AKTÍV ÉPÍTŐ ENERGIA, mely a KÜLSŐ kihívások hatására TELJESEN ÁTALAKÍTJA a BENSŐNKET, mégpedig SEJT SZINTIG. Beépül és AKTIVÁL.
Gondoljunk bele: a járvány, az oltások, a katasztrófák kimozdították az embert a kényelmi zónájából? A megszokásokból?
A rabszolgamódozatból? De ki ám. Az, hogy kit milyen szinten, természetesen már egyéni.
Kiben mit indított el, a LÁTÁST vagy a FÉLELMET – megintcsak az egyéni SEJT ELEM, a belső bölcsesség aktivitásánának a fokmérője....Aki a FÉLELEMT éli most, nála majd a következő lépcső lesz az ébredés...
Nos, ez a 8-as lényege. Lehozni „ODA-ÁT”-ról az „IDE-ÁT”-ba az „IDEÁT” és itt működtetni.
Ami „odaát” működő, az a BÖLCSESSÉG szintű tudás. Ez a tudás a SEJT-ELEM szintjén fog ELEMÉBE jönni...azaz működésbe lépni. (10.10-kor...) IDEÁT IS! Viszont minden "okosság" a felejtés homályába vész, ha nem alakítható bölcsességé...
Mert ez az IGAZ-ÁG.
 
(KÉP forrása: internet)