Reggeli Rituálé 2021-05-25-én

MOTTÓ: TÁRS
 
„Ha vonz magához valaki, mint a mágnes, miközben a szíved nyitva, akkor ott érdemes elidőzni kicsit...” (Golenya Ágnes: Hollywood, metaszerelem)
Ezt az idézetet most egy kedves ismerős oldaláról hoztam, aki „napi szép” rovatában citálta. Nem először vagyunk mi úgy, hogy teljes megelégedéssel nyugtázzuk: újra átfedésben vagyunk! Ahogy ma is, mivel ma kimondottan a TÁRS üzenete érkezett.
Természetesen megint NEM EGY síkon...
Illetve mégis – csak nem úgy ..
Mert – ahogy Ágnes is írja a regényben – az IGAZI TÁRSAT csakis a SZÍVkapunk keresztül tudjuk megérezni. Mert csakis a SZÍV az, mely MÁGNESES jeleket képes fogadni, pulzálni, áramoltatni, hisz belőle indul ki az AURA, mely testünk mágneses mezője.
Az elme, az ész, a gondolat e jelek üzenetét lehet, hogy meg tudja ÉRTENI, de csak azután, miután a szív fogta, befogadta. Addig nem. Mert az elme a jeleket nem veszi. Legfeljebb értelmezi.
 
Az igazi társ feltűnését mindig megérezzük.
Lehet váratlan, de lehet, hogy már évekkel korábban megérezzük közeledtét.. (A mai nap a "váratlan" és "felsőbb akarat" minőségét hozza...)
De KI az igazi társ?
Mert ugye életünk során többször is lehetünk szerelmesek.
És ha több szerelmünk van, akkor melyik az "IGAZ"? Hisz mindegyik MÁS volt!
Van, akivel teljesen meg tudjuk élni az EGY-élményt, van, akivel csak „szőrmentén”. Vele az „olyan, mint ha”... aztán rájövünk, hogy mégsem.
Miért?
Mert LELKILEG összerezgünk ugyan, mivel lelki társunk lehet TÖBB IS, de az „egyélmény” csak „egyedi”. A lelkitársak SEGÍTŐK az utunkon, de nem élettársak.
Az az „egy” természetesen lelki társ IS – ahogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár...
Igazából a vágyott, keresett "egyélményt" ITT a FÖLDÖN soha nem fogjuk megélni tudni, mert maga a nemesedett állapot – és ez elsősorban a férfiakra érvényes – a „kiszakítottság” állapota, a HASÍTÁS, a „FÉL-VESZTÉS”.
A másik felünk „elmarad” és „lemarad”, ahogy eldől, milyen testet veszünk magunkra. Ezért van bennünk egy állandó hiányérzet.
Viszont, a FELÜLEMELKEDÉS „magas foka”, amikor rájövünk, hogy az egyedüllét egy valódi EGY-LÉT. Amikor már EMLÉKEZÜNK tenmagunk egységére, teljességére és tudjuk, hogy a nemes állapot egy illúzió csupán.
 
A női létforma sokkal inkább visszaadja ezt az EGY-tudatot, és a felülemelkedés tudatosságát, hisz ciklikus működése a harmonia rendje szerinti. A szent hármasság tökéletesen megnyilvánul benne: a „Kisasszony” – a „Boldogasszony” – és a „Nagyboldogasszony” létminőségében.
A férfi létforma azonban nem természetes, ezért számukra sokkal nagyobb kihívás a kozmosz rendjével EGY-ségbe kerülni.
A magszórás terhe pedig épphogy az EGY-ség ellen ható.
Ők ebben a testi létformában kerülnek legmesszebb a „magtól”, és számukra valóban EGY NŐ lehet az, aki az utat a visszataláláshoz, az EGY-élményhez megmutatja. A férfilét feladata annak felismerése, hogy ő CSAK egy nő által tud TELJES és EGY lenni. Ahogy a NAP is alászáll a TENGEREKBEN, hívjuk a Napot akár Nimródnak, Ozirisznek vagy Marduknak....
 
A mai nap TÁRS-üzenete nem feltétlenül a FÖLDI társra vonatkozó. Hanem arra a FELSŐBB KAPCSOLATRA, énünk ÉN-jével, aki IGAZ SZERETŐ módjára terel minket utunkon. A mi feladatunk az ŐS-BIZALOM megélése az ő irányába.
Emberként ugye FÉL ELEM-ként működünk – bár a kisgyerekeknél még látható a teljes ősbizalom. A FÉL-tudat ahogy említettem feljebb, a nemesedéssel kezdődik.
Kisunokámat figyeltem épp a minap: úgy ugrik le a karomba, hogy fel se merül benne, el tudnám ejteni, vagy netán leeshetne.
Én bezzeg tegnap akkorát zúgtam a biciklimmel, mint ólajtó és el is terültem mint alföld, mert a félelem és kontrollmánia okán behúztam a féket egy kavicsos lejtőn. Pedig OTT VOLT AZ ÉRZET, hogy hagyjam gurulni...Na, de mi van, ha nem tudok megállni...
Hát megálltam.. illetve feküdtem... Elég érzékletes lecke volt..
(9.27- tehát TÉNY-lég-esen felsőbb tanítás volt, hogy mit jelent a FÉL-ELEM ereje...)
 
Ma ízelítőt kapunk mindenképp a segítő, támogató erőkről.
Lehet, hogy egészen váratlanul. Sőt, biztos. Azért, hogy legyen HITÜNK és legyen meg bennünk az ŐSBIZALOM, hogy nincs miért félnünk!
 
Az egyik kártyám, ’Csodaország bölcs asszonyának” az üzenetét hoznám, aki a feddhetetlen gondolatok, szavak és tettek védelmezője:
„...felbukkanásával azt üzeni, hogy amíg őszinte vagy és betartod az adott szavad, addig oltalmaz és vigyáz Rád. (..) Az elkövetkezendő időszakban számíthatsz rá, hogy őszinteséged a vártnál jobban kifizetődik. Hálás leszel önmagadnak, hogy hű maradtál tenmagodhoz. Arra figyelmeztet, hogy vannak helyzetek, amikor nincs hely a megalkuvásnak. A legfontosabb: légy hű önmagadhoz! Még akkor is, ha úgy tűnik, ennek ára van. Tudnod kell, hogy ami VALÓBAN a TIÉD, azt sohasem veszítheted el.
Ha félelemből mégis megalkudtál, feladtad magadat, akkor itt az ideje, hogy nézz szembe a helyzeteddel. Ahelyett, hogy elmondtad volna, mire van szükséged, inkább megragadtad magadtól? Lemondtál egy álomról, csakhogy ne légy egyedül? Hogy el ne hagyjanak?
Csodaország bölcs asszonya azt üzeni: SOHA NE ÉRD BE KEVESEBBEL! Csodálatos lehetőségek várnak rád – csak kérd és megadatik!”
(és ez ugye NEM CSAK a társkapcsolatra vonatkozik.... még akkor is, vagy akkor sem, ha most "leesik a maszk" rólunk...)
 
Napunk kísérőangyala mindezek után ki más is lehetne, mint CHAMUEL, a SZERETET angyala. A „SZERET-Ő”. Aki velünk van, aki kísér-ő és aki elénk sodorja azt, akire EBBEN az életben várunk....
(9.36... ennél szebb szám nem is lehetne mint zárószó)