Reggeli Rituálé 2021-03-16-án

MOTTÓ: AZ ÉLET VIRÁGA
 
Épp 8.08-at mutat az óra, ahogy nekiülök a Rituálé bepötyögésének. Újfent csodás „hátszél” és ráerősítés a ráérzés és gondolat kapcsolódására.
Mert mit mutatott az érzet elsőként? Egyfajta emelkedettséget. Amikor az ember kimondottan JÓL érzi magát.
Mit hoztak mindehhez az „ész”-közök? És az értelmezésük?
Detto. Azaz a „beteljesedést”. Sikert. Harmóniát. Rendet. Bőséget. Megoldásokat.
Mit jelez a 8.08? Harmoniát, Rendet.
ITT IS – OTT IS. Mert ami ITT, az OTT. IS-IS....
 
Mit jelképez az „élet virága”? Az isteni REND-et.
A LÉT, az ÉLETet teljességét. A KIteljesedettséget.
És a BEteljesedettséget. A HARMONIÁT.
Mi a harmonia? A 3-asság ritmusa. Amiben megnyilvánul a „BEVEZETÉS”, a „TÁRGYALÁS” és a „BEFEJEZÉS”.
 
Emlékszünk még általános iskolai irodalom óránkra? Vagy a nyelvtanra? Amikor a fogalmazást tanultuk és annak a felépítését? Mennyire fontos volt betartanunk e hármasság szabályát.
Nem is gondoltunk akkor bele, miért is? Nos, azért, mert ETTŐL érezzük KEREKnek a történetet - legyen bármiről is szó.
Idegölő, nyugtalanító tud lenni minden olyan iromány, legyen az egy röpke esszé vagy egy könyv, aminek nincs szerkezete.
De ugyanez érvényes a zenében is. Melyik muzsika vonz jobban? Mozart vagy Bartók? Nem azért mert laikus valaki vagy hozzáértő. Egyszerűen a HARMONIA, a REND miatt vonzódunk olyan muzsikához, amiben ez fellelhető. A többit meg lehet ÉRTENI, ésszel, elmével – de ÉLVEZNI már kevésbé. Aki élvezi a diszharmoniát, annak a saját lelkével is gondjai vannak..
Gyerekkoromban kínzásnak vettem mindig a kötelező Bartókokat, de sokszor Bach-ot is, amikor „elfolyt” a zenéje. Amikor kiérződött belőle, hogy ez „csinált” darab, nincs eleje se veleje. Vannak „nagy” alkotásai, amelyekre sajnos ugyanez elmondható – ahogy sok 18. századi zenedarabra is. Ezeken érezni, hogy „rendelésre készültek” és nem volt mögötte ihletett HANG-ulat. Hiányzott a FEL-HANG-oltság!
 
Egyébként minden tevékenységünkre igaz a hármasság szentsége és harmoniája, ahogy az EGÉSZ ÉLETET ennek rendje határozza meg. Megszületünk-élünk-elmegyünk. Nekikezdünk valaminek – csináljuk – lezárjuk. Előkészítünk – megvalósítunk – elfogyasztunk, elengedünk.
És „ki”-készülünk...
 
 
Minden egyes fázisnak megvan a maga szépsége, izgalma, nehézsége. Amikor nehézségbe ütközünk, az soha nem véletlen. Oda több koncentrációt, figyelmet kell tennünk. Vagy azért, hogy elkerüljünk egy csapdát, vagy azért, hogy „magunkat teszteljük”. Hogy kihozzuk a legtöbb képességünket, mert ez a kulcs a jó megoldáshoz. Lehet, utána kell járni valaminek, el kell olvasni bonyolult szerződéseket, ami adott pillanatban nehéz – de utána mindig kiderül, hogy jól tettük, mert jól jártunk.
A mai nap élvezhetjük a „jól jártunk” jutalmát – egy korábbi próbának, egy korábbi kihívásnak. Amikor „mertünk”, amikor volt bátorságunk dönteni, belemenni egy kétséges helyzetbe.
Vagy egy vitába.. (No, most meg 8.28 van...Jó érzés az ilyen visszajelzés..).
 
Amikor ÉREZTÜK, hogy nekünk van igazunk, de a tények terén nem állt rendelkezésünkre minden adat. Most megérkezik az adat is, a visszacsatolás is.... Amikor ilyen visszacsatolás-élmény részese leszünk, akkor fontos, hogy EMLÉKEZZÜNK a megelőző eseményre, az ÉRZETRE! Mert egy következő helyzetben EZ lesz a kulcs.
Mindig az ÉRZET mutatja meg a helyes irányt - megelőzve a tényeket.
Ha megizmosítjuk magunkban az érzeketek, a megérzéseket, akkor bátran hagyatkozzunk rá – mindig a IO úton tudunk maradni!
Ez ugyebár a "SZÍVKAPU!"
Még ha a pillanat szerint úgy is LÁTSZIK, hogy nem nálunk van a nyerő lapjárás...
 
Napunk kísérő angyala ma JEREMIEL, aki a „Számvetés” üzenetével érkezett. Gyakorlatilag azzal, amit épp fentebb írtam: az első érzet – és az utolsó visszacsatolás közötti ív felismerésével.
(8.33. – a felismerés a bölcsességhez vezető út első lépése...)
 
A „Teremburán” pedig a NAP harmonizáló fényszögbe kerül a PLÚTÓVAL, mint az „élet virágával”. Tehát a központi vagy felsőbb vezérlő elv, a „Magerővel”. Szellem és erő...
MOST érkeznek a MEGOLDÁSOK, a láthatóvá váló magyarázatok, megélhető élmények, események az eddigi megérzéseinkre...vagy olyan dolgokra, amiket valamiért nem értettünk..