Reggeli Rituálé 2021-02-22-én

MOTTÓ: VEZETÉS ÉS TANÍTÁS
 
Hát... bár tudom, hogy „hát”-tal nem kezdünk mondatot, mert nem mutogatjuk a hátunkat senkinek, mégis el kell mondanom, hogy háát, ez a mai nap minden mozzanatával a mottó szerint indult!
Ezért is került kissé későn sor a mai Rituáléra és vár összekészítve már egy videora való anyag is... (lsd. "Az időn átnövő fa)
 
Teljesen fel vagyok fűtve, tényleg együtt jár egy bizonyos fokú „lázzal” az, amikor az ember ELEMÉBEN érzi magát, hisz feltöltöttek az ELEMEI! De ez NEM ELME-állapot, hanem LÉLEK-állapot.
Amit a számok is tükröznek ma, hisz a kettesek napját rezegteti be, azaz TE és ÉN. Együtt.
EGY-MÁS-sal. EGY-MÁS-ért! Ez a tanítás és vezetés lényege is egyben!
Szerintem mindenki átélte már, milyen érzés az, amikor „magát adta”. Amikor azt tanította, azt a tudást adta át valakinek, legyen szó a saját gyerekeiről, családjáról, barátokról vagy idegenekről, ami BENNE ÉG. Ami a RÉSZE.
 
Milyen tudás az, ami a részünk? MAGA a bölcselet, a tapasztalás, az érzelmekből eredő ÉL-MÉNY és következtetések összeadódása. Amikor mindez ráadásként még megspékelődik libabőrös, szőrfelállós, villámcsapásszerű ÁT-ÉG-éssel, mivel szó szerint ÉG-ből jövő, ÉG-ető ez a megélés, akkor elmondhatjuk: BEAVATÁST is kaptunk.
Mibe?
Abba az ISTEN-LÉT-minőségbe, ami tulajdonképpen MAG-unkban van, belénk van kódolva, csak legfeljebb nem működtetjük.
Mi a működés? A TUDATOSODÁS. Amikor ÉRZÜNK-LÁTUNK-GONDOLUNK egyszerre, egyidőben, mert tudva tudjuk hogy tudjuk...
 
Mindenki tanít az életében. Nincs olyan, aki ne tenné.
Még a kicsi gyermek is a saját anyját, apját, sőt, a családját. Mivel? Tenmaga LÉ-NY-ÉVEL.
„LÉ”- „ÉL”. Mi a „LÉ”? A VÍZ. Ami VISZ. Áramoltat, MOZGÁSBAN tart. LÉ-VEG-Ő.
Mi a mozgás? Amikor a LÉ ÉL? Hisz a LÉ maga az ÉL-et. Magyar nyelv mágiája!!
A LÉ ÉL. Valóban. Aminek ÉL-e van, az HAT. Mint a kés is. Akkor működik jól a kezünkben, amikor jól meg van fenve.
A szavainknak is van ÉL-e. Ami VÁG. RÓ. Vagy ÉGET. Az, hogy mit és milyen szinten RÓ belénk, attól függ, KI mondja és MIT mond. A SZÁNDÉKtól kapja meg az ÉL a maga minőségét.
Hisz a jókor mondott jó szó egy életre megváltoztathat minket és ÉL-etre kelti a látásunkat.
De ugyanezt megteheti és ugyanígy CÉLT is érhet, egy „rossz” szó is, mert az is meg tud mindent változtatni és az IS ki tudja nyitni a szemünket.
Tehát van JÓ vagy ROSSZ?
 
Lehet jó vagy rossz SZÁNDÉK – de mindig RAJTUNK ÁLL, hogy hova juttat el minket.
Már régóta mondom, hogy minden tanítóról LEHULL A LEPEL!!! Mert a tanítás lényege SOHA NEM a tanító maga, hanem a rábízott tudás átadása. Aki magát helyezi a tudás fölébe, nem tesz mást, mint elveszi a tanítvány szabadságát. Márpedig ez CSALÁS és ÁMÍTÁS.
Most reggel jutott el hozzám egy ismert „tanító” mondata: „NEM KELL MEGTISZTULNOD SEMMITŐL, mert NINCS OLYAN, hogy TISZTASÁG”. Bummm..! Ez a phuuu...b+.... kategória.
Nos, amikor ezt a mondatot elolvastam, felkiáltottam: ÍME, ÍGY RÁNTJA LE MAGÁRÓL MINDENKI a LEPLET és teszi LÁTHATÓVÁ tenmaga BELSŐ ÉRTÉKÉT! Nem kell külső „mutogató”, fel-VILÁG-osító. Nem. Csak idő kérdése és mindenki elárulja tenmaga valódi minőségét, ÉRTÉK-REND-jét!
Aki ilyet le mer írni, hogy nincs tisztaság – az több dologgal valóban NINCS IS TISZTÁBAN! Miért?
Az ilyen ember tipkusan ELMEMATYI, egyértelmű, hogy CSAK ELMÉBŐL tanít, közel-távol foggggalma nincs arról, mi az a LÉ, mi az a SZÍV mi az ami VISZ és áramoltat és összekapcsol.. Mivel is? TENMAGA ISTENI RÉSZÉVEL. Aki EGY-ben van, az TELJES. Aki teljes, az TISZTA.
Ennyire EGY-SZER-ű az ÉG-ÉSZ!!
 
Amiről nekem meg le kell leszoknom – csak nem könnyű, mert a hamisságok, a MÉR-TÉK-től való elhajlás minőségei és mértékei mindig ugyanolyen erővel jeleznek be nálam, mint amilyen az elhajlás mértéke. Ez pedig mélyen, zsigeri szinten INDUL-atba hoz. Magyar nyelv mágiája: be-INDUL-ok és EL-INDULOK – mert beindítja nálam azonnal a HELYRE-IGAZ-ÍTÁS és a figyelemfelhívás folyamát!
 
Tudom, hallgatnom kell CHAMUEL arkangyalra, aki a SZELíDSÉGRE hívja fel a figyelmet, hisz a szelídségben TÖBB ERŐ lakozik, mint az indulatban.
Viszont az indulat beindít, ellensúlyoz és végül mégiscsak el tud juttatni a szelíd elfogadás és megbékélés állapotába. Mert kiadtam, amit ki kell..