Reggeli Rituálé 2021-02-07-én

MOTTÓ: SORS ÉS MEGÉRTÉS
 
Már tegnap IS belengett a mai nap üzenete, mintegy előkészületként a mához, mivel már tegnap érkeztek olyan hatások, impulzusok, megélések, melyek ESZENCIÁJA mára vált MEGÉRTHETŐVÉ.
Ma állhat össze a kép bizonyos OK és OKOZAT viszonylatokban – ami nem más, mint maga a SORS-szerűség, az összefüggések megértése.
 
A SORS azonban nem csak „szerűség”, azaz nem csak „olyan mint ha” – hanem VALÓBAN az!
(Mondjuk nem is értem magát ezt a „sors-szerű” szót, mert önmagával ellentétes. Most vagy ez – vagy az, a sorsban NINCS látszat, hanem „tömény” megélés. Pont. Tehát VAGY sors – vagy „szerűség”....Bár, ha lebontjuk, megint a SZER-hez jutunk és megint ahhoz, hogy semmi nem az, ami az eredeti jelentés lehetett. Hisz a SZER mindig megnyilvánul a SORS-ban. Miként lett a „SZER-Ű” egy LÁTSZAT jelölője??? Megintcsak a „fény” játéka és ami mögötte van... Káprázat és valóság...No, témánál vagyunk! )
 
Ha már ok és okozat: már reggel, félálomban ennek tanításával ébredeztem, amiben visszaköszöntek az előző napok beszélgetései, mivel nem is egy beszélgetésben elhangzott, mint alap probléma: „ROSSZ ÚTON VAGYOK”.
Nos, jónéhány idióta spiri dogma kering, félrevezetve az elmét és az embereket – amelyek közül ez az egyik. És az emberek veszik, eszik – azért mert épp olyan ÉRZETBEN vannak, hogy megrekedt az életük. „Olyan, mint HA!” De mégsem az....
Mert olyan, hogy MEGREKEDÉS NINCS! Csak annak az ÉRZETE!!!
És ez nagy különbség!!! Sőt! DÖNTŐ KÜLÖNBSÉG!!
Döntő – mert megdönti a fals ideológiákat!
Miből adódik ez az ÉRZET?
Abból, hogy a saját elképzeléseink, vágyaink NEM ÁLLNAK ÖSSZHANGBAN a FELSŐBB irányítással!
 
Amikor beveszünk egy kanyart, bizonyos racionális döntések alapján, pont ellentétesen egy, az azt megelőző megérzéssel, akkor pontosan azt tesszük, mint amikor autózunk: jön egy sugallatt, merre menjünk, de a látszat szerint arrafelé épp nagyobb a sor, lassabb a haladás. LÁTSZAT szerint. Ezért felülírjuk ezt a sugallatot és más irányba fordulunk. Aztán 3 perc múlva már ülünk is a dugóban, vagy megállít a rendőr.. stb..stb... Ismerős? Persze..
És szidjuk az eszünket, hogy miért nem hallgattunk a megérzéseinkre.
Ugyanakkor mindennek ellenére mégis célba érünk? Igen. Legfeljebb késünk pár percet, de még az sem evidens.
Lehet, hogy kifogjuk az összes létező piros lámpát.
Lehet, hogy minden mazsola épp elénk fog kikanyarodni.
A kalapos vezetőkről nem is beszélve.
Ilyenkor mintha mesterségesen lassítanák a haladásunkat.
Az agyunk meg már gőzt lövell ki, hogy egyrészt mekkora marhák voltunk a rossz döntés miatt, másrészt a közlekedés összes retardált résztvevője miatt. Eszünkbe se jut, hogy ha már így alakult, akkor „take it easy”, hogy lazítsunk.
Mit élünk meg? Semmi mást, mint egy OK-OKOZAT viszonylatot. Változtatott ez az ALAPIRÁNYON? SEMMIT!! Csak az ÉRZETEN!
 
Mindenki bejárja az útját, amiért itt van. Mindenki megéli AZT, amiért itt van. Senki nem marad le semmiről. Csak saját lelkét nyomorítja meg a fejébe táplált hamis tanok alapján.
Ki milyen gyorsan halad a szellemi megértés útján – teljesen egyéni. Nem összehasonlítható senkivel és semmivel. Ki milyen módszerek segítségével ébred, megintcsak teljesen egyéni – SEMMI nem kötelező!!
 
Tegnap én például kilőttem egy SZELLEMET és LELKET MEGRONTÓ fickó miatt. Nevezhetnénk ezt az állapotot kibillenésnek is. Pedig NEKEM nem az!! Amikor én tűzbe jövök, sokkal több gondolat születik meg bennem és áll össze, mint „laza állapotban”. Tehát? Akkor feltétlenül a csendes meditáció az, ami előre visz? Nem feltétlenül. Ahogyan a hideg víz sem. Vagy a meleg sem. Kinek ez, kinek az. Kinek a pap, kinek a papné... ugyebár...
Mindennek az ALAPJA, az ÖNISMERET.
Az önismeret és az ÖN-SZER-ETET.
Ha szeretjük, ha SZER-rel etetjük magunkat, szellemünket-lelkünket-testünket, akkor nem kerülhetünk TÉV-ÚT-ra.
De mi az a TÉV-ÚT? Az is egy pillanatnyi állapot. Egy kerülő út.
Egy másik irány – ugyanahhoz a célhoz. Ahogy egy matekfeladatot is több módszerrel lehet megoldani. Téves az egyik? Vagy a másik?
Ugye, nem.
Az az illető, aki épp tévúton jár – szerintünk – vajon saját szempontjából tényleg tévúton jár-e? Adott pillanatban nem.
A SAJÁT szempontjából nem. DE!!
Ha „intést” kap, "igazi zsigeri módon, gyomortájékon, akár valakin keresztül, akár közvetlenül a felsőbb ÉN-től egy sugallat, bevillanó gondolat, megérzés által - ha "fent van a SZER-en"-, akkor viszont el KELL, hogy gondolkodjon a VÁLTÁS szükségességén, annak ütemén és mibenlétén. Mert az intés nem véletlenül érkezik.
 
Amikor valaki ráérez arra, hogy alapjában véve NINCS ROSSZ ÚT – ugyanakkor ráérez a VEZETŐ SZELLEM útmutatásaira IS, és ezt megértve nem megy az egoja, a lustasága, a saját kényelme, a megszokásai, a „jóvanazúgy” felfogása mentén a FELSŐBB VEZETTETÉSÉVEL szembe, akkor mindig HARMONIÁBAN lesz.
Mivel idő nincs, csak idő-érzet, ezért aztán aki harmoniában van, akár kvantumugrásokkal is elérheti a tudatosság magas szintjeit.. Aki pedig élvezi a játszóteret, hát tegye, csak akkor ne panaszkodjon... Mert az meg már tömény SZER-TELENség!
Napunk kísérő angyala RAGUEL, a harmonikus kapcsolatok angyala.
Mikor tudunk harmoniában lenni KINT?
Amikor harmoniában vagyunk BENT (10.22-kor )...