Reggeli Rituálé 2021-01-28-én

MOTTÓ: ÖN-KÉP A TÜKÖRBEN
 
Ma többféle konstelláció határozza meg a „Teremburáját”, ami közül szinte mindenki a TELIHOLDAT tekinti elsődlegesnek, ugyanakkor nekem a kockáim URANA-t emelték ki, pedig ő „csak” másodlagos szerepet kap fent.
Ha most ezen elmerengek, szinte kézzel fogható, mennyire TIPIKUS egy helyzet ez arra nézve, hogy szinte mindenki CSAK azt látja, ami AZ ORRA ELŐTT van – ugyanakkor a „FÉNYEK MÖGÉ” csupán kevesen figyelnek....Pedig mindig ott van a LÉNY-ÉG!
Nézzük először, mi az, ami az orrunk előtt van.
TELIHOLD.
 
Amikor a NAP „TELIBE KAPJA” a HOLDAT, teljességében világítja meg ugyan – de MINDIG CSAK ugyanazt az oldalát!! A Hold másik felét SOHA nem látjuk. Fizikai szemmel legalábbis biztosan nem. Tulajdonképp egy tökéletes TÜKRÖT és a tükör által egy ÁLLANDÓ EMLÉKEZTETŐT kap az EMBER – ha hajlandó figyelni -, hogy figyuka: a TELJESSÉG NEM AZ, AMIT LÁTSZ. TE mint EMBER teljesnek látszol, a látható világ szempontjából – de mégsem vagy az.
Van a HOLDnak egy látható és van egy LÁTHATATLAN OLDALA!
HA látni akarod a láthatatlant, akkor légy „VIZES”, mint a Hold, azaz „merülj alá”, tanulj meg ÁRAMOLNI és akkor van esélyed megtanulni ÉRZÉKELNI, ÉRZÉKELVE LÁTNI.....
Amikor a Nap „telibe kapja a Holdat” – akkor kiemeli a LÁTHATÓT, hogy mire figyeljünk – ugyanakkor mégiscsak emlékeztet arra, hogy van olyan világ is a FÉNYES oldal mögött, ami a szemnek láthatatlan.
TÜKRÖT tart...
 
Na de mi is az, amit most a TÜKÖRBEN meg akar láttatni?
Ma a Hold egy nagy háromszöget képez a NAPPAL és a MARSSAL, mely háromszögnek a MARS áll a csúcsán. A 3 bolygó összeköti a RÁK (Hold), a BAK (Nap) és a KOS (Mars) csillagképeket.
A HOLD a RÁK OLLÓJÁNÁL jár, a NAP a BAK csillagkép FEJÉNÉL, a MARS pedig a KOS csillagkép fejénél.
A KOS-t én természetesen NEM annak veszem, amit a mai asztrológia tanít, számomra itt van a KEZDÉS szimbolikája. A MARS pedig az a CSÍ-RA, ami a KEZDEThez elengedhetetlen belső ERŐ.
A MAG, mely életre kel.
A NAP a BAK fejénél a bennünk „zsigerileg” meglévő ÉRZÉKELÉS TUDÁSÁT adja. Azt a fajtát, amit NEM KELL tanulnunk, egyszerűen bennünk van. Hozzuk magunkkal és mindig a tapasztalatainkkal gazdagítjuk az életünk során. Ezt nevezzük BÖLCSESSÉGNEK. Nem véletlen, hogy a BAK-hoz tartozik SATANA. Aki a LEGFŐBB ANA – és SEMMI KÖZE NINCS semmiféle hímségi, apai minőséghez. SEMMI!!!!
(Tegnap a 27-es napnak a mágikus hatása okán, vagy miatt, ki tudja, tömény FEL-VILÁG-osulás érkezett e témában....)
 
Tehát: ma MEGVILÁGÍTÁSBA kerül mindaz, ami MOST MEGÚJULÁSRA KÉSZ bennünk, mely megújuláshoz elengedhetetlen a TAPASZTALATI BÖLCSESSÉGÜNK, de mindemellett le kell vágnunk magunkról mindazt, ami a megújulásunkat gátolja.
Mik ezek?
Megszokások. Kényelem. Félelem. Hamis biztonságtudat. Egyfajta „Merjünk kicsik lenni” mentalitás, a „jobb félni, mint megijedni”.
Pontosan ez a belénk nevelt „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” hozzáállás a megújulás legfőbb gátja. Ez maga a HITETLENSÉG. Tenmagunkban. Nem elhinni, hogy „A NAGYRA” is képesek vagyunk. Nem tudjuk elfogadni az élet AJÁNDÉKAIT – pedig ezek mind olyan ajándékok, amikért már egyszer valamikor rendesen megdolgoztunk. Márpedig ha megdolgoztunk, akkor tudjuk ELFOGADNI. MERJÜK ELHINNI a JELEKET, az ÁLMOK ÜZENETEIT, melyek mind-mind tenmagunk BOLDOGULÁSÁT mozdítják ELŐRE.
Tehát ez van a felszínen.
 
Ez önmagában is nagyon fontos – de MIÉRT a „hátoldal”, a „rejteki” kerül mégis előtérbe a kockák-kártyák terén?
(Egyébként ezért szeretem a tranzik horoszkóp mellett mindig lekérdezni az „ÉSZ”-közöket, mert PONTOSAN AZT AZ „ÁRNYÉKVILÁGOT” közvetítik, ami a horoszkópban láthatatlan marad. A szemnek.)
Tehát URANA. 3-as ház. És HALAK.
Az asztrológiában a 3-as ház „felelőse” a MERKÚR. A tanulás, a tudás, a gondolkodás, a haladás, az ÚJÍTÁS, a felfrissülés, a megújuló gondolatok, és mint megújulás, a gyermek bolygója.
URANA az Ő MAGASABB OKTÁVJA.
Urana a „messianisztikus” tudás – Merkúr a gyakorlatias tudás.
Kettejük között jelenleg egy kvintil, azaz MÁGIKUS fényszögkapcsolat van, azaz, pontosan azt a VARÁZST, azt a FELSŐBB ÉRZÉKELÉST pulzálja Urana a Merkúr számára, ami például a FELTALÁLÓK feltalálását támogatja.
Amikor valaki „feltalál”, akkor nem valóban TALÁL, mert csak olyat tud találni, ami VAN.
RÁTALÁL, RÁ-JÖN valamire. "RÁ-JÖN”. Tehát a FÉNYBE HOZZA.
Ami jön, az felénk irányuló mozgás. Mi tud jönni? Ami a JÖVŐBEN MÁR MEGVAN.
Értjük? Érezzük?
 
A feltaláló tehát ráébred, MEGLÁTJA a szemnek ADDIG nem láthatót – hol? MAGÁBAN.
Igazából BELELÁT a felsőbb TUDÁSBA és azt LEHOZZA a Merkúr, a MINDANNAPOK gondolati szintjére, azért, hogy megvalósulhasson. Tehát minden TITOK, minden láthatatlan GONDOLAT, SZELLEMI felismerés, homlokracsapós, villámként átjáró AHA-élmény URANA-tól eredő.
Ezen gondolatok megvalósítását pedig a VÉNUSZ támogató energiájával lehet „földiesíteni”, anyagba, formába önteni. Legyen az egy „kütyü”, egy novella, egy JEGYZET, egy zenemű, egy festmény, egy tervrajz... bármi... Az alkotás, teremtés, megvalósítás hatalmas TOLÓEREJÉT most a PLÚTÓ adja a VÉNUSZ mellett, a NYILAS CSILLAGKÉP lábánál, ami azt jelenti, hogy a JÖVŐ ÉPÍTÉSE, a jövő MEGVALÓSÍTÁSA felé, MOST KELL LÉPNÜNK!!!
Tehát, aki eddig hezitált, az LÉPJEN.
 
Aki eddig a „merjünk kicsik lenni” félelmével küzdött, most dobja le BÁTRAN magáról és MERJEN NAGYOT ÁLMODNI – mert meg is tudja valósítani.
Ezért fontos a MÖGÉ LÁTÁS – mivel okés, hogy a Nap a Holdat megvilágítja és azt mondja, hogy a tapasztalatod alapján vágj le mindent magadról, ami nem szolgál téged – na de ha NINCS JÖVŐKÉP, akkor az orrunk előtt lévő, látható tényekből SEM tudunk építkezni!!!
Hol érezhetjük meg a JÖVŐT?? Hol láthatunk bele?
Az ÉRZÉKELÉSEINK birodalmában.
Honnan hozzák a feltalálók, művészek az általuk NYÍL-ván-VALÓ-vá tett tudásukat?
A NEM LÁTHATÓ tartományból...
Tehát MI AZ ami VALÓ-ban mindig fontos??
Az érzékelés.
 
Mivel KETTŐS „fronthatás” van: van, ami „fénylik” és van ami „láthatatlan”, ezért kettő angyal áll ma be a „játszó”-térbe: RAUGEL az isteni REND angyala és SANDALPHON, aki az ISTEN AJÁNDÉKAIT hozza. Tehát?
Lássuk meg a RENDET a folyamatokban és tudjuk elfogadni az ajándékokat!
 
Álljunk ma a tükör elé, és nézzünk szembe magunkkal. Mit látunk? KIT látunk?
A felszínen, megvilágítva – és a SZEMÜNKBEN, a KAPU MÖGÖTT???
Tegyük fel a kérdést: mi az ami SZÉP bennem és mi az ami nem tetszik? Miért nem tetszik? Mert van egy trend, ami diktál? Miért nem szeretem magamat ÚGY, ahogy vagyok?
Értem-e, hogy ahogy kinézek, azt ÉN ALKOTTAM MEG? Mégpedig a GONDOLATAIMMAL, életmódommal, SZER-etetemmel, vagy épp SZER-TELEN-ségemmel.
Ha nem tetszik valami, akkor azon túl, hogy megfogalmazom, miért nem, akkor tegyem fel a kérdést: MIT KELL TENNEM ahhoz, hogy ne így legyen??
HA EMBER VAGYOK, akkor SZER-ELEMből fogantam. Ha SZER-ELEM-ben fogantam, akkor bennem van a SZER... Csak etetnem KELL.... Az ajándékok készen vannak. Csak el KELL fogadnom őket..
Hát rajta!
Nézzünk a TÜKÖR mögé....